Ja należę do szczęśliwych posiadaczy baterii premium gold. Mam wprawdzie ten zamiennik dopiero od 2 m-cy, ale robię nim spokojnie ok 1000 zdjęć bez lampy (40D). Nawet jak padnie po roku, to z czystym sumieniem zainwestuję kolejne dwadzieścia parę złotych w kolejny.
Zamienniki baterii
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Coś mi się przypomniało 'propos tego PG, mam ten zamiennik od jakiegos czasu i działa całkiem dobrze. Ostatnio jednak robiłem zdjęcia na chłodzie i ... zdechł po dosłownie 3 zdjęciach (a byl ladowany na chwile przed wyjsciem). Oryginał działał za to całkiem poprawnie.Komentarz
-
polecam premium gold. mam kilka kupowanych w różnym czasie i wszystkie doskonale działają. cena to około 35zł. w tym przypadku to szkoda by mi było kasy na oryginał.Komentarz
-
-
-
wspomnę jeszcze że jeden premium gold to już 3 lata mam. to jest ten który cały czas używam bo chcę go wreszcie zajechac ale on się nie daje i całkiem dobrze sobie radzi. Zawsze staram się rozładować go do końca w aparacie i do pełna naładować. Mimo wszystko dobrze jest przestrzegać tych zasad. Ciekawe więc skąd i dlaczego trafiaja się jakieś słabe sztuki. Mam nadzieję że ja na takie nie trafię.Komentarz
-
Używam też zamiennika do 5d i jest spoko używam prawie rok, powiem więcej trzyma o wiele dłużej niż oryginał , bo ma 1500 mAh .Kupiłem w foto-net.Komentarz
-
W!
Jezeli bawisz sie w fotografie, to warto brac premium gold czy im podobne, jezeli traktujesz powaznie sprzet i cenisz nerwy oraz czas - tylko oryginalne. Jeszcze nie widzialem zeby ktos, kogo znam i zawodowo fotografowal uzywajac zamiennikow... Tyle od siebie.
ZdrowkoKomentarz
-
Komentarz
-
Mam pytanie czy zdaża się, że np nagrzewają sie za mocno zamienniki albo czy mogą eksplodować (#@$@ nie wiem z jakiego powodu ale czytalem, że ogniwo może wybuchnąć chyba przy udeżeniu) Czy używanie zamiennika to ryzyko czy raczej można brac z sklepów i-netowych np od razu 3 zamienniki premium gold czy jak to zwiecie po ok 30-35 zl za sztuke
Prądu nigdy za wiele a grip sporo kosztuje a ja jakos potrafie utrzymać dobrze aparat bez gripa...
No i jak to jest w zime ??? Bo czasem i moj canonowski potrafi swirowac ze nie ma pradu a wyciagam wkladam i robie dalej fotki bez problemu ;D
EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta
Komentarz
-
Fotografuję zawodowo, używałem i używam zamienników. Koledzy, robiący mniej-więcej to samo co ja też ich używaja.Komentarz
-
Do swojej piątki kupiłem trzy zamienniki Hamy. Wolę to niż dodatkowy ciężar gripa. Tym bardziej, że spisują się znakomicie. Wcześniej w 400D i 30D też bez bólu jechałem na zamiennikach.
A tak na marginesie, żeby tylko używanie oryginałów gwarantowało zawodowstwo...
Pozdrawiamregulamin pkt 8Komentarz
-
Radzę jednak uważać z zamiennikami, szczególnie kiepskiej jakości. Kiedyś widziałem w serwisie telefonów komórkowych, jak zapaliła się bateria litowa. To coś paliło się niebieskim płomieniem, przepaliło stół i spadło na podłogę...
Poza tym producenci podróbek dają opisy np. 4000 mAh dla BP-511. Czytałem gdzieś, że wyprodukowanie tego typu baterii o takiej pojemności jest technicznie niemożliwe w tej chwili...__________________________________________________ ____
" W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
chyba że... muszą zbudować drogę."Komentarz
-
Taaa, moje 2000mAh PG działa lekko słabiej niz 750mAh Canona
A ogniwa Li-cokolwiek w zasadzie są niebezpieczne, wybuchaja od za szybkiego rozladowania, przeladowania, zbyt szybkiego ladowania, niewlasciwego ogolnego traktowania, to tez maja w sobie troche elektorniki na te okazje.Komentarz
Komentarz