Zamienniki baterii

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MaD77
    Coś już napisał
    • 2007
    • 69

Ja należę do szczęśliwych posiadaczy baterii premium gold. Mam wprawdzie ten zamiennik dopiero od 2 m-cy, ale robię nim spokojnie ok 1000 zdjęć bez lampy (40D). Nawet jak padnie po roku, to z czystym sumieniem zainwestuję kolejne dwadzieścia parę złotych w kolejny.

Komentarz

• Kaworu
      Bywalec
      • 2006
      • 149

Coś mi się przypomniało 'propos tego PG, mam ten zamiennik od jakiegos czasu i działa całkiem dobrze. Ostatnio jednak robiłem zdjęcia na chłodzie i ... zdechł po dosłownie 3 zdjęciach (a byl ladowany na chwile przed wyjsciem). Oryginał działał za to całkiem poprawnie.

Komentarz

• amroz
        Uzależniony
        • 2006
        • 772

polecam premium gold. mam kilka kupowanych w różnym czasie i wszystkie doskonale działają. cena to około 35zł. w tym przypadku to szkoda by mi było kasy na oryginał.

Komentarz

• hyzop
          Początki nałogu
          • 2006
          • 413

Używam Premium Gold do 5D i nie widzę różnicy z orginałem.

Komentarz

• fotna
            Początki nałogu
            • 2004
            • 454

Może to przez to że PG są polimerowe a oryginały Litowo -jonowe
            fotna.dlm.pl

Komentarz

• amroz
              Uzależniony
              • 2006
              • 772

wspomnę jeszcze że jeden premium gold to już 3 lata mam. to jest ten który cały czas używam bo chcę go wreszcie zajechac ale on się nie daje i całkiem dobrze sobie radzi. Zawsze staram się rozładować go do końca w aparacie i do pełna naładować. Mimo wszystko dobrze jest przestrzegać tych zasad. Ciekawe więc skąd i dlaczego trafiaja się jakieś słabe sztuki. Mam nadzieję że ja na takie nie trafię.

Komentarz

• koraf
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1748

Używam też zamiennika do 5d i jest spoko używam prawie rok, powiem więcej trzyma o wiele dłużej niż oryginał , bo ma 1500 mAh .Kupiłem w foto-net.

Komentarz

• lukep
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 387

W!

Jezeli bawisz sie w fotografie, to warto brac premium gold czy im podobne, jezeli traktujesz powaznie sprzet i cenisz nerwy oraz czas - tylko oryginalne. Jeszcze nie widzialem zeby ktos, kogo znam i zawodowo fotografowal uzywajac zamiennikow... Tyle od siebie.

Zdrowko

Komentarz

• hyzop
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 413

Zamieszczone przez fotna
                    Może to przez to że PG są polimerowe a oryginały Litowo -jonowe
                    PG, to akurat są litowo-jonowe

Komentarz

• tom170
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 252

Mam pytanie czy zdaża się, że np nagrzewają sie za mocno zamienniki albo czy mogą eksplodować (#@$@ nie wiem z jakiego powodu ale czytalem, że ogniwo może wybuchnąć chyba przy udeżeniu) Czy używanie zamiennika to ryzyko czy raczej można brac z sklepów i-netowych np od razu 3 zamienniki premium gold czy jak to zwiecie po ok 30-35 zl za sztuke Prądu nigdy za wiele a grip sporo kosztuje a ja jakos potrafie utrzymać dobrze aparat bez gripa...

No i jak to jest w zime ??? Bo czasem i moj canonowski potrafi swirowac ze nie ma pradu a wyciagam wkladam i robie dalej fotki bez problemu ;D
                      EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Komentarz

• rolaj
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 584

Zamieszczone przez lukep
                        W!

Jezeli bawisz sie w fotografie, to warto brac premium gold czy im podobne, jezeli traktujesz powaznie sprzet i cenisz nerwy oraz czas - tylko oryginalne. Jeszcze nie widzialem zeby ktos, kogo znam i zawodowo fotografowal uzywajac zamiennikow... Tyle od siebie.

Zdrowko
                        Fotografuję zawodowo, używałem i używam zamienników. Koledzy, robiący mniej-więcej to samo co ja też ich używaja.

Komentarz

• photographus
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 434

Do swojej piątki kupiłem trzy zamienniki Hamy. Wolę to niż dodatkowy ciężar gripa. Tym bardziej, że spisują się znakomicie. Wcześniej w 400D i 30D też bez bólu jechałem na zamiennikach.
                          A tak na marginesie, żeby tylko używanie oryginałów gwarantowało zawodowstwo...
                          Pozdrawiam
                          regulamin pkt 8

Komentarz

• adamek
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 2265

Nie znam nikogo, kto kupowałby oryginalne zamienniki. ;D
                            Miłego dnia
                            adam jastrzębowski
                            cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                            tu tu

Komentarz

• terminator
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 325

Radzę jednak uważać z zamiennikami, szczególnie kiepskiej jakości. Kiedyś widziałem w serwisie telefonów komórkowych, jak zapaliła się bateria litowa. To coś paliło się niebieskim płomieniem, przepaliło stół i spadło na podłogę...

Poza tym producenci podróbek dają opisy np. 4000 mAh dla BP-511. Czytałem gdzieś, że wyprodukowanie tego typu baterii o takiej pojemności jest technicznie niemożliwe w tej chwili...
                              __________________________________________________ ____
                              " W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
                              chyba że... muszą zbudować drogę."

Komentarz

• Kaworu
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 149

Zamieszczone przez terminator
                                Poza tym producenci podróbek dają opisy np. 4000 mAh dla BP-511. Czytałem gdzieś, że wyprodukowanie tego typu baterii o takiej pojemności jest technicznie niemożliwe w tej chwili...
                                Taaa, moje 2000mAh PG działa lekko słabiej niz 750mAh Canona

A ogniwa Li-cokolwiek w zasadzie są niebezpieczne, wybuchaja od za szybkiego rozladowania, przeladowania, zbyt szybkiego ladowania, niewlasciwego ogolnego traktowania, to tez maja w sobie troche elektorniki na te okazje.

Komentarz

Pracuję...