Zamienniki baterii

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Adam Kasprzak
    Początki nałogu
    • 2007
    • 278

a ja mam pytanko:
    Miałem zamienniki ze starego 300D, które nie chcą działać*w 5d. o co chodzi?
    Podobno miały być takie same...
    Jak włożylem taki zamiennik (z batimexu) do 5tki, to go ledwo wyciągnąłem z powrotem.
    Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• terminator
      Początki nałogu
      • 2007
      • 325

Zamieszczone przez Adam Kasprzak
      a ja mam pytanko:
      Miałem zamienniki ze starego 300D, które nie chcą działać*w 5d. o co chodzi?
      Podobno miały być takie same...
      Jak włożylem taki zamiennik (z batimexu) do 5tki, to go ledwo wyciągnąłem z powrotem.
      podniecił się nowym aparatem ?
      __________________________________________________ ____
      " W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
      chyba że... muszą zbudować drogę."

Komentarz

• comatus
        Uzależniony
        • 2006
        • 725

Zamieszczone przez terminator
        podniecił się nowym aparatem ?
        Nie ma to jak fachowa porada....

Komentarz

• terminator
          Początki nałogu
          • 2007
          • 325

A co tu można poradzić, jak się bateria do aparatu nie mieści? Skrobanie nożem, rozwiercanie?

Komentarz

• Adam Kasprzak
            Początki nałogu
            • 2007
            • 278

może np. sugestia, że coś*nie tak z podróbką??
            i sugestia, żeby nie kupować BP-511 do 5D w Batimexie.
            Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• andres
              Początki nałogu
              • 2006
              • 257

jako że z małzonką mamy dwie "trzydziestki" i obie sa z gripami i do kazdej mamy w sumie po 4 baterie to musieliśmy zainwestowac w zamienniki w zwiazku z tym wpierw kupiliśmy jakieś "no name" za ok 30pln i okazały się totalnym badziewiem , ktore po 3 miesiacach uzywania nie trzymało pradu i co chwila się rozładowywało, następnie kupiliśmy HAHNEL-e i nasze problemy sie skonczyły. baterie trzymaja , chyba dłuzej niz orginały na na 100% nie krócej, działaja w temperaturach od +40 do -15 (w takich mielismy okazje robic zdjęcia) i nic się z nimi nie dzieje. jedna rzecz o której zawsze pamiętamy to uzywając orginałów uzywamy ich razem, a hahnele razem (róznia sie pojemnościami?)
              kompakcik i stara smiena
              www.sport.3ct-phototeam.pl
              http://whitedreamsphoto.blogspot.com/

Komentarz

• terminator
                Początki nałogu
                • 2007
                • 325

Zamieszczone przez Adam Kasprzak
                może np. sugestia, że coś*nie tak z podróbką??
                i sugestia, żeby nie kupować BP-511 do 5D w Batimexie.
                Trudno podejrzewać, że coś nie tak z aparatem... Kolejne wnioski nasuwają się same.
                Ostatnio edytowany przez terminator; 12947.

Komentarz

• lempl
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 684

Zasada jest chyba prosta - jak się kupi najtańszy badziew za 15zł to nie można oczekiwać cudów. Miałem już kilka tzw. firmowych zamienników w kolejnych aparatach i różnicy z oryginałami nie widziałem.
                  'Tylko oryginalne baterie!' brzmi dla mnie równie niedorzecznie jak 'tylko eLki!'

Komentarz

• ABJ
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 234

Zamieszczone przez andres
                    jako że z małzonką mamy dwie "trzydziestki" i obie sa z gripami i do kazdej mamy w sumie po 4 baterie to musieliśmy zainwestowac w zamienniki w zwiazku z tym wpierw kupiliśmy jakieś "no name" za ok 30pln i okazały się totalnym badziewiem , ktore po 3 miesiacach uzywania nie trzymało pradu i co chwila się rozładowywało, następnie kupiliśmy HAHNEL-e i nasze problemy sie skonczyły. baterie trzymaja , chyba dłuzej niz orginały na na 100% nie krócej, działaja w temperaturach od +40 do -15 (w takich mielismy okazje robic zdjęcia) i nic się z nimi nie dzieje.
                    kupilem Hahnele, za Twoja rada, potestuje i napisze co i jak
                    abjphotography.com

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Ode mnie na plus: również Premium Gold. Pół godziny na mrozie w tym używany LiveView (a wyświetlacz w 40D potrafi żreć prąd) to satysfakcjonujące mnie osiągnięcie.
                      Na minus - jakieś zamienniki bez nazwy, o czarnych nalepkach od spodu z napisem "FOR CANON ; BP-511 ; Li-ion Battery 7.4 V 1600mAh ; CELL FROM JAPAN".
                      Nie pamiętam gdzie je kupiłem ale to było na początku tego roku. Teraz...świeżo naładowane jakiś tydzień, nie noszone, nie używane na mrozie anie w ogóle, więc niby pełne powinny być - włożone do aparatu (bez gripa, pojedynczo) oba od razu pokazały że ledwo w połowie naładowane a po chwili używania Liveview już wskaźnik wyczerpania miga. Lądują na emeryturze i właśnie zamawiam Hahnele by nie mieć niespodzianek.
                      Trzecia para - dość stare i również noname, niebieskie litery na białym tle, kupowane z ponad 2 lata temu w Eltecu - spisują się bdb.

Komentarz

• arturs
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 4196

Teraz w święta używałem sporo czasu zamienniki do 40D z eltecu - premium goldy - bez problemów na zewnątrz przy około -2 stopniach.. te do 350D cały czas hulają..
                        5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• czerwiniak
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 196

Nie kupuj zamienników, jak masz aparat na gwarancji, i jak Ci szlag trafi baterię, to nie uznają gwarancji.Lepiej dołożyći na oryginale jechać.
                          5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
                          ---------------------------------------

Komentarz

• arturs
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 4196

Zamieszczone przez czerwiniak
                            Nie kupuj zamienników, jak masz aparat na gwarancji, i jak Ci szlag trafi baterię, to nie uznają gwarancji.Lepiej dołożyći na oryginale jechać.
                            Głupoty piszesz.. ciekawe jak to ktoś sprawdzi? Poza tym o gwarancji na jaką baterię piszesz?Na roginalną baterię czy na aparat? Czy na zamiennik?
                            Bo nie wiem o co chodzi...
                            5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• adamek
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2265

A propos mojego hahnela. ( )
                              28.12 - dwa biegi narciarskie (3,3km kobiet i chyba 4,5km mezczyzn) + ogladanie zdjec w trakcie
                              29.12 - Trening + dwa biegi narciarskie (10km kobiet + fotografowanie Justyny Kowalczyk po biegu + 15km facetow) + ogladanie zdjec w trakcie
                              30.12 - Trening + kwalifikacje sprintu narciarskiego kobiet i meczyzn

I dopiero w tym miejscu sie rozladowal.
                              Miłego dnia
                              adam jastrzębowski
                              cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                              tu tu

Komentarz

• tom170
                                Początki nałogu
                                • 2007
                                • 252

Narazie nie mogę wyrazic za bardzo opini ale przedwczoraj kupilem hahnela za 99zl (pewnie mnie zjedziecie ale na necie widzialem najtaniej za 80zl + przesylka 8 to juz wolalem kupic w fotojokerze)
                                Pierwsze wrażenie, to że jakość wykonania niczym nie różni sie od orginalnego canona nie wiem jak w innych ale po obejrzeniu widzę, że są solidne a kupiłem je wlaśnie dlatego, że jak wyjde w zimę na mróz to nie mam zamiaru po 10 zdjeciach wymieniać baterii a raz bylem z orginalem canona na takich nocnych zdjeciach zrobilem ok 40 zdjęć przy temp. -5 do -10 z naswietlaniem srednio 20sek ogladaniem itd i nawet mi o kreske nie spadlo (ale w 400d to jakas paranoja z tym czujnikiem wiec sie tym nie kieruję) ale czytałem opinie o innych zamiennikach i na mrozie ponoć padają jak muchy a hahnel daje 2 lata gwarancji i myślę, że jest jak orginał.
                                W końcu czyms musi sie róznić zamiennik za 100zl od takiego za 30 ;-/

Myślę, że jak będe używał na zmiane z orginałem tj. biore 2 w pelni naladowane wyczerpie sie jeden do konca. wkladam do ladowarki i do fulla laduje i to samo z drugim to poslużą mi oba na dobre 2lata :]
                                EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Komentarz

Pracuję...