Zamienniki baterii

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Olszewski
    Uzależniony
    • 2006
    • 782

Zamieszczone przez Vitez
    Kup każdego po jednej sztuce, pomęcz pół roku czy rok, zostaw i dokup te, które CI się najbardziej spodobały.
    Ja miałem Premium Goldy 2szt., dokupiłem z ciekawości 2szt hahneli. Wszystkie się nadal bdb spisują więc jako kolejną partię dokupiłem znowu Premium Goldy (eltec.pl ) - na szczęscie mają inny spód niż te starsze więc da się je odróżniać parami .
    No aż takiego zapotrzebowania Vitez nie mam żeby kupować ich aż tyle Zdecydowanie jeden akumulator wystarczy mi Tudzież dwa.
    Ta. Ja miałem problem w firmą FORMAX w 40D, To tej firmy akumulator dwukrotnie padł, a wcześniej w 350D działał bez zarzutu i działa do dziś dobrze. Natomiast z Premium Goldem kolega w 30D miał identyczną sytuację po niecałym roku... Aczkolwiek firma wydaje się być OK, bo wiele dobrego mówiono i zamiennikach Premium Gold na forum.

Jednak w przypadku Hahnel lub Hamy zastanawia długi okres gwarancyjny (odpowiednio: 2 i 5 lat). Skoro Hama daje 5 lat gwarancji to znaczy, że może być pewna swojego produktu.

Zamieszczone przez grinsen
    Towar wymieniany ze względy na niezgodność towaru z opisem, traktowany jest jako towar nowy a co za tym idzie przysługuje mu taka sama gwarancja jak każdemu innemu towarowi.

Zainteresowanych odsyłam do: Ustawa z dnia 27 lipca 2002 /Dz. U. Nr 141, poz. 1176, ze zm/ o szczegółowych warunkach....

do znalezienia w necie.

Swoją drogą jeszcze nie znalazłem nigdzie w sieci testu pokazującego wydajność oryginalnych ogniw i zamienników.
    Dziękuje, o to mi chodziło Szkoda, że nie mam paragonu bo chętnie bym się posprzeczał
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez Olszewski
      No aż takiego zapotrzebowania Vitez nie mam żeby kupować ich aż tyle Zdecydowanie jeden akumulator wystarczy mi Tudzież dwa.
      Też tak kiedyś mówiłem .

Komentarz

• donald7000
        Początki nałogu
        • 2004
        • 382

A przestrzegali na forach żeby nie kupować tanich zamienników!
        I co? I kupiłem bezpośrednio w HK gripa i dwa chińczyki do 40D, oryginalne chińskie. I co? I działają bez zarzutów.

A jeśli dobrze pamiętam to wspominane przez Viteza Premium Goldy też zostały "zjechane" za marna jakość, oczywiście również posiadam.

Niestety, czasami się trafi na ścierwo.

Komentarz

• misio4u
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 19

Czy ktos testowal juz zamienniki do 5D mk2?
          Na allegro cos ich nie widze ale na ebayu mozna je znalezc:
          http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_t...All-Categories
          Dawid Gibek / GG 13902 / flickriver

Komentarz

• hardtmuth
            Dopiero zaczyna
            • 2008
            • 21

Czy accu premium gold do 1000d (LP-E5) na koniec jak dochodzi do stykow to czuc wiekszy opor, niz przy oryginalnym akumulatorku? Nie chcialbym sobie po paru latach zajezdzic blaszek od wymieniania baterii.

Komentarz

• Jerry_R
              Uzależniony
              • 2008
              • 722

Zamieszczone przez misio4u
              Czy ktos testowal juz zamienniki do 5D mk2?
              Na allegro cos ich nie widze ale na ebayu mozna je znalezc:
              http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_t...All-Categories
              Dolaczam sie do pytania.

PS: Mam w kolege, ktory kupil zamiennik do Nikona i wyszedl zima w plener... Zamienniki przestaly dzialac prz -7 C. Po powrocie do pomieszczenia dzialaly, poziom naladowania > 50%...
              Pozdrawiam!

Komentarz

• misio4u
                Dopiero zaczyna
                • 2006
                • 19

Zamieszczone przez Jerry_R
                Dolaczam sie do pytania.

PS: Mam w kolege, ktory kupil zamiennik do Nikona i wyszedl zima w plener... Zamienniki przestaly dzialac prz -7 C. Po powrocie do pomieszczenia dzialaly, poziom naladowania > 50%...
                Mialem podobne problemy z paluszkami energizera i forevera.
                Uzywalem je dobre pare lat temu zima w battery packu z EOSem 300.
                Trzeba je bylo nosic w koszyku na kabelku pod kurtka )
                Mysle ze wiekszosc akumulatorkow moze nogi na mrozie wyciagnac...

Przy zamiennikach do 400D z allegro raz mialem jedna uszkodzona
                na dzien dobry, drugi raz inna miala pojemnosc tak mala ze starczala
                na okolo 30 zdjec i ladowala sie z kilka minut. Na szczescie wymienili
                na gwarancji. Teraz tylko maja ten problem ze sie cholernie szybko
                rozladowuja od lezenia :/
                Dawid Gibek / GG 13902 / flickriver

Komentarz

• qqy

podzielę się swoimi doświadczeniami...

FORMAX - ściema, wytrzymuje 50% tego co oryginał (jednak patrząc na cenę, to można kupić takie 4 zamiast oryginału i będzie taniej i więcej )

Hahnel - nie ustępuje oryginałom C

ostatnio kupiłem Tytan Phottix BP511 1600mA - na razie nie ustępuje oryginałom, zobaczymy jak będzie później. cena ok. 50pln, na razie jestem zadowolony.

Komentarz

• Malky
                    Dopiero zaczyna
                    • 2009
                    • 29

Witam
                    Ostatnio zakupiłem zachęcony opiniami na forum 2x Premium Gold 3000mA/h
                    Po pierwszym naładowaniu jedna bateria pokazywała full (po włożeniu do aparatu), druga tylko jedną kreseczkę - pomimo, że ładowała sie pełne 12h...
                    W terenie ta słaszbsza sztuka padła po około 10 zdjęciach z errorem, druga dotrwała do końca sesji i jeszcze jej nie zdążyłme w pełni rozładować...
                    Będę próbował jeszcze z raz w pełni rozładować i naładować te słabszą sztukę - ale na razie "skuteczość" zamienników to 50%....
                    Canon 20D + 18-55 f/3.5-5.6 IS KIT + Canon 70-300IS f/4-5.6 + M42 // Helios 44-2 2/58, Helios 44-4 2/58 + Jupiter 135 f/3.5 MC //
                    Moja stronka z makro i nie tylko na deviantart

Komentarz

• arturs
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 4196

Zamieszczone przez Malky
                      Witam
                      Ostatnio zakupiłem zachęcony opiniami na forum 2x Premium Gold 3000mA/h
                      Po pierwszym naładowaniu jedna pokazywała full (po włożeniu do aparatu), druga tylko jedną kreseczkę - pomimo, że ładowała sie pełne 12h...
                      W terenie ta słaszbsza sztuka padła po około 10 zdjęciach z errorem, druga dotrwała do końca sesji i jeszcze jej nie zdążyłme w pełni rozładować...
                      Będę próbował jeszcze z raz w pełni rozładować i naładować te słabszą sztukę - ale na razie "skuteczość" zamienników to 50%....
                      po co testować skoro w eltecu od ręki wymieniają... wymienią i będziesz miał spokó
                      5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Malky
                        Dopiero zaczyna
                        • 2009
                        • 29

Zamieszczone przez arturs
                        po co testować skoro w eltecu od ręki wymieniają... wymienią i będziesz miał spokó
                        bo jeżeli będzie działała to po co wydawać kase i marnować czas (swój i obsługi sklepu) i na końcu wyjść na lamusa, który nie potrafi przeczytać instrukcji pt" Jak sformatować baterie" - zrobie jak sugerują, a potem jak nie będzie działać swróce się do eltecu z reklamacją.
                        Canon 20D + 18-55 f/3.5-5.6 IS KIT + Canon 70-300IS f/4-5.6 + M42 // Helios 44-2 2/58, Helios 44-4 2/58 + Jupiter 135 f/3.5 MC //
                        Moja stronka z makro i nie tylko na deviantart

Komentarz

• gadget_zary
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1046

http://www.allegro.pl/item693935557_...h_wroclaw.html
                          Ja zakupiłem kilka miesięcy temu takowy i muszę przyznać ze działa idealnie, spokojnie dorównuje oryginałowi

Komentarz

• Tezet-gdynia
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1283

Ja kupilem MaxPower za 25zl, udalo mi sie go wkoncu przetestowac. 300D na nim robi ok 700 zdjec w trybie mieszanym - bez lampy i z wbudowana lampa Co mnie ogromnie cieszy bo oryginal osiagal juz tylko 30-40 zdjec max Ladowac sie laduje normalnie, juz ktores ladowanie z rzedu i jest wszystko ok Taki http://www.allegro.pl/item690072548_...0_aku_zam.html
                            www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• adasb82
                              Dopiero zaczyna
                              • 2009
                              • 31

Ja poszukuję dobrego zamiennika do 50D. Może ktoś już jakiś zanabył i może polecić ? Zastanawiam się nad tym:

http://allegro.pl/item800267826_akum...d_30d_usa.html

ewentualnie nad tym..

http://allegro.pl/item802130193_akum...1a_bp_511.html
                              Ostatnio edytowany przez adasb82; 29290.
                              canon 6D + C70-200 f4/IS L|

Komentarz

• Krzychu
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 3611

Wszystkie i tak pochodzą z jednej fabryki i nie znajduje się ona w Sillicon Valley więc bierz co tańsze...
                                Pozdrowienia,
                                KZ
                                KZ Aviation Photography

Komentarz

Pracuję...