Zamienniki baterii

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bolek02
    Pełne uzależnienie
    • 2010
    • 3225

Z czystym sumieniem mogę polecic Phottix-a w wersji TITAN oraz aku DELTA digital.
    Obydwu używam i sprawują sie nienagannie.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• komw
      Dopiero zaczyna
      • 2007
      • 34

A czy ktoś probował zamienników Phottix dla 5d mark II? niestety w aparacie nie pokazuje stanu baterii, i nie można ładować w oryginalnej ładowarce. Jak sobie z tym radzicie?
      heat maps, web analytics, ab tests - moje najnowsze dzieło

Komentarz

• myslidar
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1010

Przed ważnymi imprezami ładuję, a generalnie zawsze mam 2 baterie zamienniki w gripie + oryginał w plecaku w razie czego. Więc zazwyczaj czekam aż się rozładują. Ktoś pisał, że można zrobić mixa jak się ma gripa. Wsadzić jedną oryginalną, a drugą zamiennik. Wtedy można zobaczyć jakie jest mniej więcej rozładowanie obu.
        Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
        Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Komentarz

• Da__FreaK
          Początki nałogu
          • 2009
          • 449

Witam

Nosze sie z zamiarem nabycia do swojego 1D2 zamiennika akumulatora. Po przejrzeniu kilkudziesieciu postow tutaj jedynym sensownym rozwiazaniem okazuje sie Phottix. Zatem szanowni.. warto nabyc Phottixa ? uzywa ktos z 1d2 ?
          http://allegro.pl/item1109231476_np_...k_ii_npe3.html

Komentarz

• Jasper
            Bywalec
            • 2008
            • 152

Zamieszczone przez komw
            A czy ktoś probował zamienników Phottix dla 5d mark II? niestety w aparacie nie pokazuje stanu baterii, i nie można ładować w oryginalnej ładowarce. Jak sobie z tym radzicie?
            Chyba już ktoś pisał ale jeśli nie to tak: używałem, nie miałem problemów, w opisie było wytłumaczone co i jak należy robić czyli nie przejmować się wyświetlanym brakiem kompatybilności i nie ładować w oryginalnej ładowarce.
            Ostatnio pojawiły się jednak baterie z nowym chipem. Cena ok.100 zł. i zachowują się jak oryginał tzn pokazywany jest stan , pełna kompatybilność i pojemność jak w oryginale ( bo nie wierzę tym "zwiększonym"). Jak kupiłem tu:

Wszystko jest ok. Działa jak oryginał.

Komentarz

• Bangi
              Moderator
              • 2010
              • 5499

ja po namiętnym przeczytaniu m.in. tego wątku zaryzykowałem i kupiłem do mojego 550d photttix-a i jestem bardzo zadowolony . raczej rzadko używam live view, dość często lampy wbudowanej, ale jak na razie większej różnicy w stosunku do oryginału nie widzę. jedyne czego pilnuje, to aby ładować dopiero po rozładowaniu...wyrobiłem sobie taki nawyk jeszcze z czasów kompakta i ja na razie sprawdza się - nigdy nie miałem jakichś ponadstandardowych problemów z zasilaniem
              SAMOLOTY CB
              SAMOLOTY lotnictwo.net
              SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• bernard78
                Bywalec
                • 2010
                • 187

Osobiście od około 8 miesięcy do mojego 50D używam dwóch sztuk oryginalnych aku na przemian z "photixami titan"...
                te zamienniki nie odbiegają niczym od aku canona

teraz mam dylemat bo słyszałem, że jeżeli chodzi o 7D to sprawa przedstawia się inaczej...
                proszę o jakieś opinie :-D
                Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
                SZUKAJKA Canon-Board

Komentarz

• Bartek_902
                  Uzależniony
                  • 2010
                  • 690

teraz mam dylemat bo słyszałem, że jeżeli chodzi o 7D to sprawa przedstawia się inaczej...
                  proszę o jakieś opinie

Komentarz

• myslidar
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1010

Nie widzę różnicy w działaniu poza tym, że akurat te co mam nie pokazują stanu naładowania baterii. Ale są już takie co pokazują, albo jak ktoś ma gripa to może włożyć jeden oryginał i drugi zamiennik i wszystko widać..
                    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
                    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Komentarz

• batiar
                      • 2010
                      • 6

cześć
                      potrzebuję zamiennika do aku NB-7L (do Canona G11)

pod uwagę biorę (na razie) 3 firmy:
                      Hahnel (polecany w Fotojoker) - 99 zł
                      Phottix - 39 zł (wymieniany kilkakrotnie w tym wątku)
                      i
                      Eneride - 67 zł (???)

czy ktoś używał tego Eneride i może coś o nim powiedzieć???

pozdro

Komentarz

• Bangi
                        Moderator
                        • 2010
                        • 5499

bierz phottix-a
                        SAMOLOTY CB
                        SAMOLOTY lotnictwo.net

Komentarz

• cypher
                          • 2010
                          • 13

Zamieszczone przez Bangi
                          ja po namiętnym przeczytaniu m.in. tego wątku zaryzykowałem i kupiłem do mojego 550d photttix-a i jestem bardzo zadowolony . raczej rzadko używam live view, dość często lampy wbudowanej, ale jak na razie większej różnicy w stosunku do oryginału nie widzę. jedyne czego pilnuje, to aby ładować dopiero po rozładowaniu...wyrobiłem sobie taki nawyk jeszcze z czasów kompakta i ja na razie sprawdza się - nigdy nie miałem jakichś ponadstandardowych problemów z zasilaniem
                          Witam,
                          stan baterii itp pokazuje normalnie ? ładuje się w oryginalnej ładowarce ?

Komentarz

• Bangi
                            Moderator
                            • 2010
                            • 5499

Zamieszczone przez cypher
                            Witam,
                            stan baterii itp pokazuje normalnie ? ładuje się w oryginalnej ładowarce ?
                            Wszystko tak jak napisałeś w najlepszym porządku, kupowałem na Alle...., a konkretnie http://allegro.pl/akumulator-phottix...280803653.html
                            SAMOLOTY CB
                            SAMOLOTY lotnictwo.net

Komentarz

• R.L
                              • 2005
                              • 3

Polecam aku Blumax zamiennik LP-E5,trzyma tyle co oryginał.
                              Pzdr

Komentarz

• stroos
                                Coś już napisał
                                • 2008
                                • 98

Ja mam wszystko co sie pod reke trafi. Od ori przez Phottixa i Ansmann (swietne niemieckie akku) pod najtansze chinczyki.

I wszystko dziala podobnie, chociaz wole juz wydac na Phottix'a 5zl wiecej niz kupic noname.

Generalnjie miedzy Phottixem a ori nie ma wiekszej roznicy, po roku dopiero zaczal mi tracic troche pojemnosc, teraz trzyma ~700 fot zamiast ~1000-1100 na poczatku.

Komentarz

Pracuję...