Wygląda na wewnętrzne zwarcie kondensatorów. A najprawdopodobniej jednego z całej baterii które siedzą sobie w lampie. Ustawiając moc lampy na trzy lub więcej dołączasz równolegle kondensator ze zwarciem a on powyżej pewnej wartości zwiera wszystkie. Pewnie słychać jakieś dźwięki ?
Budujemy zestaw studyjno-plenerowy
Zwiń
X
-
-
tez do takich samych wnioskow doszedlem. Co do dzwiekow to ze stetoskopem nie sluchalem ale tak normalnie nic nie slysze ot poprostu dioda zaczyna migac i jak sie znow naladuje to jest biiiip
Komentarz
-
Możesz go wyłuskać choćby drogą eliminacji. A wtedy wszystkie inne będą mogły chodzić na full.Komentarz
-
-
Ale zeby cokolwiek zdzialac musialby otworzyc obudowy, czyli zerwac plomby.
Tylko po co jak lampy ma na gwarancj?Komentarz
-
Przypadkiem natknąłem się na takie coś: http://fripers.pl/product_info.php/i...FreePower.html. Ma ktoś jakiekolwiek informacje o jakości tego cuda? Na papierze wygląda to zupełnie jak Quadra dla ubogich, w dodatku mocniejsza (dostępne są wersje 400, 500, 600 i 1200; ten ostatni za 2200zł...). Nie mam złudzeń, że będzie równie niezawodne co Elinchrom, ale przy zakładanym budżecie na poziomie 3000zł za dwie, to mogłaby być ciekawa propozycja.Komentarz
-
Ale te lampy mają reflektory na stałe, tylko same albo z parasolkami współpracują. O beauty dishach i softboxach zapomnij..."Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")Komentarz
-
-
-
Marku, lampy maja 400Ws, jak zejdzemy do 1/8 mocy to bedą miały 50Ws więc po co więcej? jak ma byc jeszcze mniej to może w ogóle latarkę sobie kupić, będzie taniej
Swoją drogą 1650zł to też lekka przeginka
...wiem, ze taniej niż Quadra, ale to chyba nie ta półka
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
Komentarz
-
no dla mnie lipa bo myślę po pierwsze o 600Ws po drugie dla mnie 50-75 Ws a nawet wiele mniej ma zastosowanie.Komentarz
-
Ja zainwestowałem w TRONIX explorer i praca z nim wygląda następująco:
Powerlux VC500RL 4s/max moc z sieci jakieś 2,5s/max moc
Powerlux VC1000RL 8s/max moc z sieci 4s/max moc, co ciekawe przy -1EV czas cit poniżej 8s. Fakt czasy dość długie ale chyba nie ma rozwiązania taniego i dobrego.Komentarz
-
no i to są konkretyJa zainwestowałem w TRONIX explorer i praca z nim wygląda następująco:
Powerlux VC500RL 4s/max moc z sieci jakieś 2,5s/max moc
Powerlux VC1000RL 8s/max moc z sieci 4s/max moc, co ciekawe przy -1EV czas cit poniżej 8s. Fakt czasy dość długie ale chyba nie ma rozwiązania taniego i dobrego.
.
Komentarz
-
przy dwoch lampach 600 i powerpacku 600 to lampy beda mialy po 300 czyli na 1/8 po 37
ale jesli potrzebujesz malych mocy to zdecydowanie lepiej wejsc w YN
Ja do takich zdjec mam 2x 560 i naprawde daja radeKomentarz

Komentarz