Budujemy zestaw studyjno-plenerowy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Adso
    Początki nałogu
    • 2007
    • 310

ma co najwyżej 800Ws...i tylko w przypadku używania jednej główki do jednego generatora. Jesli używa dwóch to podział mocy jest 266Ws + 134Ws.
    galeria: http://adso.digart.pl/digarty/

Komentarz

• Mario_M
      • 2011
      • 8

Zamieszczone przez marekb
      nie żebym się czepiał, ale najpierw piszesz, że dają radę, teraz że ich nie przetestowałeś?:sad: co do mocy to wiadomo że masz prawie 1000Ws więc nawet w pochmurny jasny dzień mocy styknie.
      No masz racje nie sprecyzowałem tego na poczatku dokladnie
      Przepraszam z wprowadzenie w bład
      Co do mocy to max co mam to 800Ws Reszte napisał kolega Adso

Komentarz

• Maggot
        Początki nałogu
        • 2008
        • 286

Sam mam podobna rozkmine tylko troche wiekszego kalibru: kupic bowensowski generator explorer 1500 z nadzieja ze nie bedzie za duzy zeby go brac w plener (30x30x18cm to juz kawal pudelka plus glowki i kable ble). Czy teraz skupic sie na studyjnym 2400, a w plener za jakis czas quadra :/

Komentarz

• Adso
          Początki nałogu
          • 2007
          • 310

zamast dwóch kompletów lepszy Ranger RX... i trochę tańszy...od dwóch, nie od jednego

Komentarz

• Canion
            Uzależniony
            • 2008
            • 551

Ranger jest super ale już nie tak kompaktowy niestety

Komentarz

• marekb
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2273

dwóch kumpli modowców, co rangera z dwoma tysiąc czy 1200 Ws zamienili na systemówki (pamiętam jak na jednym plenerze wszyscy gonili z miejsca w miejce z modelkami i kilkoma systemówkami, a oni stali i praktycznie się nie przemieszczali lecz jak przypier...łem przez przypadek swoimi skyportami i ich lampami to tło z niebem nożem wycięte i smoliste czernie za nią ), bo mobilność ich zdominowała i kolesie zaczęli mieć dość dźwigania sprzętu. Z resztą poproszę by się tu udzielili... a może zmienią zdanie??
              ich strona: http://www.manufakturafotografii.pl

Komentarz

• Adso
                Początki nałogu
                • 2007
                • 310

8 kg...tyle waży generator RANGER RX SPEED 1100Ws... więc to chyba krasnale były jeśli nie mogli tego przenieść... poza tym, nie wiem dlaczego wszyscy chca robić sesję na wyścigi... wiecie, pytam bo nigdy sesji nie robiłem więc kiedy już zacznę nie chciałbym wyjść na matołka, który chce zrobić modelce dobre zdjęcie a nie gonić z nią z miejca w miejsce.

P.S. Przypomniał mi się dowcip z robotnikami, którzy po budowie biegali z pustymi taczkami....tak zasuwali, że nie mieli czasu zeby je załadować

Komentarz

• marekb
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2273

Adso, pomysły się kłębią we łbie, modele, para rozgrzana, a ja co chwilę myślę o tym jak lampy przenieść i mordujemy się z tym i forma zabija treść. Poza tym podźwigasz to wszystko (8kg RANGER a gdzie reszta...?? )kilka razy w tygodniu, a jeszcze jak przypadkiem trafisz na leniwego szerpa to total kicha...

Komentarz

• Adso
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 310

reszta jest milczeniem, książę... musisz mi wybaczyć, Marku...ja to wszystko piszę z pozycji kogoś kto jak chce to zrobi a jak nie chce to nie musi..faktycznie gdybym to musiał robic kilka razy w tygodniu to może nie sprawiałoby mi to takiej frajdy... poza tym nie lubię biegać, nawet jeśli nic nie noszę...wystarczy, że siebie muszę przenieść
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                    niemniej Ranger RX to piekny sprzęt... i drogi jak nieszczęscie... ostatnio dystrybutor oferował mi grenerator, 2 główki, jakieś tam inne duperele za 12k.... gratis dodawał dwa statywy Manfrotto po cirka 400/szt do główek... strasznie się podjarałem i w takim stanie trwałem do momentu kiedy nie włozyłem ręki do kieszeni...
                    Ostatnio edytowany przez Adso; 10315. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• marekb
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 2273

Zamieszczone przez Adso
                      faktycznie gdybym to musiał robic kilka razy w tygodniu to może nie sprawiałoby mi to takiej frajdy
                      otóż dążymy do tego żeby mimo gonienia ze sprzętem kilka razy w tygodniu sprawiało to dalej frajdę, a uwierz mi gonić trzeba, by wszyscy nie "wystygli" razem z tobą;-)

Komentarz

• Canion
                        Uzależniony
                        • 2008
                        • 551

pamietajmy też że w samolotach obowiązuja limity wagowe takie jak obowiązują. a w tańszych liniach i ofertach promocyjnych to już wogóle masakra wagowa jest. w tym wypadku ranger wogóle nie wchodzi w grę. abo systemówki ..... albo quadra

Komentarz

• Adso
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 310

co Wy macie z tymi samolotami?...czy na każdy plener samolotem latasz?... ja to sie moge co najwyzej zastanawiać czy mnie do autobusu wpuszczą... z tego co wiem to nie ma tak ostrych limitów wagowych

Komentarz

• Maggot
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 286

Padla mi dzis druga bowensowa 750tka. W ten sam sposob co pierwsza. tyle ze ok rok pozniej. Nosz grrrrrrrrrr, a juz mialem kupowac generatorek bowensa.

Komentarz

• grzegorzki
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 369

Zamieszczone przez pe.en.de
                              Wrzacając do tematu czyli - budowania zestawu.
                              Chciałbym rozpocząć budowę swego zestawu od lamp którymi można osiągnąć efekt ostrego słońca.
                              Wlasnie wcielo mi link z opisem softboxow z dodatkowym zlotym kolnierzem, ktore maja dawac efekt mocnego slonca. Oczywiscie mozna standartowym sprzetem - tutaj zdjecia i opis
                              Zamieszczone przez Maggot
                              Padla mi dzis druga bowensowa 750tka. W ten sam sposob co pierwsza. tyle ze ok rok pozniej. Nosz grrrrrrrrrr, a juz mialem kupowac generatorek bowensa.
                              A w ktorym watku jest opisana awaria pierwszej 750, bo ciekawi mnie na co zeszla ta lampa, a wszystkiego z marca 2010 przejrzec nie sposob.
                              Zamieszczone przez Adso
                              co Wy macie z tymi samolotami?...czy na każdy plener samolotem latasz?
                              No i jeszcze zostaje problem czym blyskac w lodziach podwodnych !!!
                              Zamieszczone przez marekb
                              Adso, pomysły się kłębią we łbie, modele, para rozgrzana, a ja co chwilę myślę o tym jak lampy przenieść i mordujemy się z tym i forma zabija treść. Poza tym podźwigasz to wszystko (8kg RANGER a gdzie reszta...?? )kilka razy w tygodniu, a jeszcze jak przypadkiem trafisz na leniwego szerpa to total kicha...
                              A moze rozwiazaniem bedzie wozek akumulatorowy ? Od razu rozwiaze sie kwestia zasilania.
                              Ostatnio edytowany przez grzegorzki; 25197. Powód: Automerged Doublepost
                              6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
                              Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Komentarz

• Maggot
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 286

Zamieszczone przez grzegorzki
                                A w ktorym watku jest opisana awaria pierwszej 750, bo ciekawi mnie na co zeszla ta lampa, a wszystkiego z marca 2010 przejrzec nie sposob.
                                Lampa po wlaczeniu przy ustawionej mocy na 3 lub wiecej laduje sie by po krotszej lub dluzszej chwili stracic ladunek i znow sie zaczac ladowac. Czasem to ladowanie trwa ulamek sek. a czasem kilka sek. totalnej zwiechy. Dobrze ze jeszcze na gwarancji...

Komentarz

Pracuję...