Wszystkie pytania do LR to TUTAJ
Zwiń
X
-
-
@FRNeK, możesz napisać jaśniej co Ci się zmienia??? Kolory...??? Ostrość nie ta, czy coś innego???
Pozdrówka!Ostatnio edytowany przez dziobolek; 20044."Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."Komentarz
-
Komentarz
-
No nie wiem, czy takie normalne.. mam do czynienia z komputerami okolo 20 lat i poki co LR okazal sie pierwszym programem, ktorego wydajnosc jest mocno zalezna od rozdzielczosci ekranu :]
Co innego gry, badz soft od grafiki 3D.
Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2Fuji X-H2 | Viltrox 13/1.4 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Fujinon XF 35/1.4 R | Viltrox 75/1.2 PRO
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/Komentarz
-
Dzieki, jutro sprobuje przetestowac twoj patent
Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2Fuji X-H2 | Viltrox 13/1.4 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Fujinon XF 35/1.4 R | Viltrox 75/1.2 PRO
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/Komentarz
-
@Dziobolek, zmieniają się kolory.
Gotdamit, nie wiem jak to ugryźć. Jakaś konwersja profilu kolorów na coś standardowego czego używają przeglądarki? Nie mam pojęcia, liczę na Wasze sugestie.20D &
C18-55, C50/1.8, C70-200/2.8LKomentarz
-
O ile dobrze mi się wydaje, to może być wina modułu zarządzania barwą w przeglądarce. Nie mam za bardzo czasu grzebać u siebie, może idzie to jakoś zoptymalizować. Ale w sumie po co, i tak reszta oglądających na innych kompach pewnie będzie miała te lub inne ustawienia nie mówiąc już o nieoprofilowanym monitorze czy zwykle rozjechanych jego ustawieniach...
5D, stałki, zoomyKomentarz
-
Sprawdziłem na Chrome, ff, opera oraz IE.
Wiem że nigdy widz nie zobaczy tych samych kolorów które widzę ja, ale chcę żeby plik wyjściowy przynajmniej u mnie wyglądał tak samo jak obrobiony raw, bo im mniej uśrednień i przybliżania tym lepiej dla zdjęcia. Trochę jak z podstawieniem sobie przybliżenia pi na początku równania, kiedy podstawienie na końcu da nam dokładniejszy wynik ; ]
Nie wiem, może powinienem zapytać czy Wy też tak macie, że plik w sieci ma troszkę inne kolory niż to co widzicie jako raw w lr czy jpg w przeglądarce obrazów.20D &
-
Mam pytanko jak mapowac hot pixele w LR3.6? Kiedys program zalapal automatycznie natomiast od formatu przerobilem juz chyba z 6 slobow i caly czas musze je recznie usuwac(mam 4).
Z gory dzieki za podpowiedz.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UKKomentarz
-
Czy ktoś z Was używa takiego urządzenia? Poproszę o spostrzeżenia.
Komentarz
-
Coś chyba jakby photoshopowe krycie:
W wersji darmowej działa z tylko z presetami, które są oryginalnie dołączone do Lightrooma. Nie radzi sobie z niektórymi presetami od b&w ("nie idzie" w stronę koloru).Komentarz
-
Dawno temu Adam Śmiałek zaproponował coś takiego (pomysł), Qba go objechał, że opisał to na pl.rec.foto.cyfrowa a nie poszedł z tym do Adobe, teraz ktoś to wykorzystał i zrobił. Następnym punktem będzie opatentowanie/wykupienie przez Agreedy i będą czesać niezłą kasę za certified deck/pro for PS lub za 5x więcej do całego CS.
Dla mnie bomba (pomysł Adama, Janko Muzykant).the silence is deafeningKomentarz
-
No cóż, muszę chyba sam sobie odpowiedzieć, z racji że znalazłem rozwiązanie. Winne było prawdopodobnie oprofilowanie ICC monitora - nie wiem tak do końca dlaczego, ale wychodzi że przeglądarka webowa (każda) u mnie coś miesza przez to. Sprawdziłem na kilku innych maszynach (bez oprofilowanych monitorów) rawa w bridge/lr vs. to co wyświetla przeglądarka i wszystko było ok. Kwestia dlaczego akurat mój oprofilowany monitor wyświeta zmienione barwy z webu to dyskusja nie na ten wątek.Sprawdziłem na Chrome, ff, opera oraz IE.
Wiem że nigdy widz nie zobaczy tych samych kolorów które widzę ja, ale chcę żeby plik wyjściowy przynajmniej u mnie wyglądał tak samo jak obrobiony raw, bo im mniej uśrednień i przybliżania tym lepiej dla zdjęcia. Trochę jak z podstawieniem sobie przybliżenia pi na początku równania, kiedy podstawienie na końcu da nam dokładniejszy wynik ; ]
Nie wiem, może powinienem zapytać czy Wy też tak macie, że plik w sieci ma troszkę inne kolory niż to co widzicie jako raw w lr czy jpg w przeglądarce obrazów.
Pozdrawiam wszystkich
20D &
-
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
A jak katalog 2 (laptop) zaktualizuje zmiany w plikach zrobionych na maszynie nr 1 ( stacjonarny)?
Czy katalogi beda same 'zaciagac' informacje o zmianach ? Czy moze nalezy zrobic sync?Komentarz
Komentarz