Sns-hdr

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MC_
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 3444

Gdybyś był jeszcze uprzejmy napisać jak wprowadzić ten parametr -x2...

Komentarz

• Pebal
      Początki nałogu
      • 2009
      • 322

Zamieszczone przez MC_
      Gdybyś był jeszcze uprzejmy napisać jak wprowadzić ten parametr -x2...
      1. Otwórz właściwości skrótu do programu.
      2. W pozycji gdzie znajduje się ścieżka do elementu docelowego, za cudzysłowem, dopisz parametr -x2
      3. Zapisz zmiany.

Komentarz

• MC_
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 3444

No i wszystko jasne.
        Kolejny raz dziękuję.
        Coś mi się wydaje, że dołączę do grona zadowolonych użytkowników wersji pro :grin:

Komentarz

• Pebal
          Początki nałogu
          • 2009
          • 322

Dostępna jest wersja 1.1.2 programu SNS-HDR
          1. Poprawiono mapowanie gradientu.

Komentarz

• Shadow
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1572

He, he. Chciałeś uniknąć suwaczków ale też są. Co do samego programu. Porównałem go z tym co posiada PS CS5. Pierwsze co rzuca się w oczy to szybkość pracy. Każdy myśli że "piątka" to już taki kombaj że zamula cały system. I tu niespodzianka. W porównaniu do Twojego programu to prawdziwy sprinter. Ale przejdzmy dalej. Najważniejszy jest efekt końcowy. I tu wg mnie przewaga na korzyść SNS. Wygenerowany obraz ma bardziej naturalny wygląd. Nie pachnie na odległość sztucznością jak w większości tego typu programach. Elementy które wprowadziłeś do kalibracji faktycznie coś dają konkretnego i wpływają na te elementy obrazu które są istotne w odbiorze całości. Reasumując. Kawał solidnej roboty, gratuluję !
            PS. Nie będzie jakiejś limitowanej darmowej wersji dla forumowiczów ?

Komentarz

• Pebal
              Początki nałogu
              • 2009
              • 322

Zamieszczone przez Shadow
              He, he. Chciałeś uniknąć suwaczków ale też są. Co do samego programu. Porównałem go z tym co posiada PS CS5. Pierwsze co rzuca się w oczy to szybkość pracy. Każdy myśli że "piątka" to już taki kombaj że zamula cały system. I tu niespodzianka. W porównaniu do Twojego programu to prawdziwy sprinter.
              Adobe poszło na łatwiznę z algorytmem wzmacniającym lokalny kontrast. Gdybym zastosował taki algorytm jak Adobe, też bym miał szybko i nawet miałbym taki ładny efekt halo jak oni

Przymierzam się do wdrożenia OpenCL, które pozwoli znacznie przyspieszyć obliczenia, ale to jeszcze trochę potrawa.

Ale przejdzmy dalej. Najważniejszy jest efekt końcowy. I tu wg mnie przewaga na korzyść SNS. Wygenerowany obraz ma bardziej naturalny wygląd. Nie pachnie na odległość sztucznością jak w większości tego typu programach. Elementy które wprowadziłeś do kalibracji faktycznie coś dają konkretnego i wpływają na te elementy obrazu które są istotne w odbiorze całości. Reasumując. Kawał solidnej roboty, gratuluję !
              Dzięki.

PS. Nie będzie jakiejś limitowanej darmowej wersji dla forumowiczów ?
              Raczej nie, forumowiczom musi wystarczyć zniżka.

Komentarz

• Pebal
                Początki nałogu
                • 2009
                • 322

Dostępna jest wersja 1.1.3 programu SNS-HDR
                1. Poprawiono parametr mikrokontrastu.

Komentarz

• Pebal
                  Początki nałogu
                  • 2009
                  • 322

Dostępna jest wersja 1.1.4 programu SNS-HDR
                  1. Poprawiono parametr świateł (większa ilość detali).
                  2. Poprawiono parametr cieni (lepsze rozłożenie jasności).
                  3. Poprawiono mikro-kontrast (redukcja efektu halo).
                  4. Poprawiono funkcję auto-level.

Komentarz

• m2k
                    Coś już napisał
                    • 2010
                    • 75

wersja Pro

Cześć,
                    W jaki sposób mam się przekonać do zakupu wersji Pro lub Home? Czy jest możliwość pobrania wersji trial, działającej ograniczoną ilość czasu albo coś takiego? Czy też możliwości programu mogę wypróbować tylko za pomocą wersji Lite?
                    moje foty | flickr

Komentarz

• Pebal
                      Początki nałogu
                      • 2009
                      • 322

Zamieszczone przez m2k
                      Cześć,
                      W jaki sposób mam się przekonać do zakupu wersji Pro lub Home? Czy jest możliwość pobrania wersji trial, działającej ograniczoną ilość czasu albo coś takiego? Czy też możliwości programu mogę wypróbować tylko za pomocą wersji Lite?
                      Ze strony projektu można pobrać demo wersji Pro.

Komentarz

• m2k
                        Coś już napisał
                        • 2010
                        • 75

Dzięki, poklikam przez weekend. Myślę, Pebal, że należą Ci słowa uznania za starania - dokłądnie prześledziłem ten wątek: odpisujesz na każde pytanie, na każdy post, nie pozostawiasz żadnych pytań bez odpowiedzi. Biorąc pod uwagę kiepski (wg mnie) w obecnych czasach szacunek sprzedających do kupujących, to prawdziwa zaleta. Oby tak dalej :-)
                        moje foty | flickr

Komentarz

• galekeg
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 167

Mam jeszcze małe pytanie, jaki optymalny komputer żeby nie czekać "latami" na efekty.
                          Całość mi się podoba, ale nie chcę kupić i później nie używać(czas obróbki)
                          SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Komentarz

• Pebal
                            Początki nałogu
                            • 2009
                            • 322

Zamieszczone przez galekeg
                            Mam jeszcze małe pytanie, jaki optymalny komputer żeby nie czekać "latami" na efekty.
                            Całość mi się podoba, ale nie chcę kupić i później nie używać(czas obróbki)
                            Dobrze mieść procesor z minimum dwoma rdzeniami, 4GB pamięci RAM i system 64-bit.
                            W wersji Pro w przeciwieństwie do wersji Home jest o tyle lepiej, że można uruchomić proces wsadowy i przygotować sobie obrazy do późniejszej obróbki.

Komentarz

• Pebal
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 322

Dostępna jest wersja 1.1.5 programu SNS-HDR
                              1. Poprawiono funkcję auto-level (lepsza ochrona koloru w szczytowych światłach).

Komentarz

• Dominooo
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 199

Zamieszczone przez Pebal
                                Dobrze mieść procesor z minimum dwoma rdzeniami, 4GB pamięci RAM i system 64-bit.
                                W wersji Pro w przeciwieństwie do wersji Home jest o tyle lepiej, że można uruchomić proces wsadowy i przygotować sobie obrazy do późniejszej obróbki.
                                A czy przeiwdziane jest kiedyś uruchomienie obróbki wsadowej w wersji Home?

Komentarz

Pracuję...