Machinery HDR Effects

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolaj
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 3293

Zamieszczone przez MMM
    Wersja Effects 1.x w najbliższym czasie zdrożeje.
    W takim razie, zanim zdrożeje, potwierdź oficjalnie, czy upgrade z 1.x będzie kosztował mniej, czy więcej niż obecna cena v1.5 tj. 69zł. Byłoby paranoją, żeby starzy użytkownicy musieli zapłacić za upgrade więcej niż obecna cena v1.5 dająca darmowy upgrade ale nabieram coraz więcej niepewności, czy przypadkiem nie masz takich właśnie planów.

Komentarz

• MMM
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 4250

Zamieszczone przez Kolaj
      W takim razie, zanim zdrożeje, potwierdź oficjalnie, czy upgrade z 1.x będzie kosztował mniej, czy więcej niż obecna cena v1.5 tj. 69zł. Byłoby paranoją, żeby starzy użytkownicy musieli zapłacić za upgrade więcej niż obecna cena v1.5 dająca darmowy upgrade ale nabieram coraz więcej niepewności, czy przypadkiem nie masz takich właśnie planów.
      Już przecież odpowiadałem na to pytanie. Planuję żeby upgrade z 1.x do 2.0 dla użytkowników, którzy kupili klucz dalej niż rok temu będzie kosztował tyle samo co cena obecnej wersja programu. Ci, którzy kupią teraz 1.x mają rok bezpłatnych aktualizacji.
      Digart

Komentarz

• Kolaj
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 3293

Zamieszczone przez MMM
        Już przecież odpowiadałem na to pytanie. Planuję żeby upgrade z 1.x do 2.0 dla użytkowników, którzy kupili klucz dalej niż rok temu będzie kosztował tyle samo co cena obecnej wersja programu. Ci, którzy kupią teraz 1.x mają rok bezpłatnych aktualizacji.
        Przepraszam za namolność, mam nadzieję, że nie wyprowadzę Cię z równowagi, ale często diabeł tkwi w szczegółach a ponieważ rozmawiamy o sprawach finansowych, to szczegóły bywają istotne. Zatem dopytam:

1. Czy pod sformułowaniem "cena obecnej wersji programu" rozumiesz "obecna cena programu tj. konkretnie 69 zł"? To w kontekście informacji o planowanej podwyżce.

2. Czy zakup upgrade-u także zagwarantuje rok bezpłatnych aktualizacji?
        Ostatnio edytowany przez Kolaj; 5109.

Komentarz

• MMM
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 4250

Zamieszczone przez Kolaj
          1. Czy pod sformułowaniem "cena obecnej wersji programu" rozumiesz "obecna cena programu tj. konkretnie 69 zł"?
          Tak.

Zamieszczone przez Kolaj
          2. Czy zakup upgrade-u także zagwarantuje rok bezpłatnych aktualizacji?
          Tak.
          Digart

Komentarz

• tiroy
            Coś już napisał
            • 2006
            • 68

Marku, chyba ta nieszczęsna tabelka Cię nie ominie
            40D, chiński grip, Tokina 12-24/4, Tamron 28-75/2.8, 50/1,8, 85/1.8, Speedlite 580EX,
            Capture One 5, GIMP, Machinery

Komentarz

• MMM
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 4250

Zamieszczone przez tiroy
              Marku, chyba ta nieszczęsna tabelka Cię nie ominie
              No ja już nie wiem jak mam to wytłumaczyć :-)

Wersja 2.0.3 (13-04-2011)
              Edytor:

* Naprawiony brak opcji w oknie dialogowym zapisu obrazu w systemach Windows7 oraz Vista.
              * Naprawiony problem z wyświetlaniem polskiej wersji językowej.
              * Zmniejszone zużycie pamięci.

Pod Vistą i Win7 w oknie dialogowym zapisu obrazu nie było widać kontrolek z opcjami zmiany rozmiaru obrazu, konwersji profilu koloru i ustalania DPI. wersja 2.03 usuwa ten błąd.
              Digart

Komentarz

• gavin
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 1339

codziennie nowa wersja, nie nadążam ze ściąganiem

Komentarz

• enkoder
                  Dopiero zaczyna
                  • 2008
                  • 29

jak to jest, mam wersję 1.5.5 i gdy daję sprawdź aktualizacje, pokazuje mi, że nie ma nowych

Komentarz

• PawelB
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 578

Bo na razie nie ma nowszych wersji. To o czym ostatnio toczy się dyskusja (wersje 2.0.x) to inny program.
                    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
                    Moje gnioty 2

Komentarz

• Canion
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 551

Ogarnięcie cennika wariantów cen róznych wersji , dat i ich aktualizacji mnie przerosło. Czy mam sie tym faktem martwić?

Komentarz

• enter
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1201

Zamieszczone przez Canion
                        Ogarnięcie cennika wariantów cen róznych wersji , dat i ich aktualizacji mnie przerosło. Czy mam sie tym faktem martwić?
                        nie

BTW
                        ja poczekam aż będą dwie wersje 2.0.x
                        potem się zastanowię czy będzie uzasadnienie do posiadania Naturala mimo posiadania Effecta

Komentarz

• piotr64
                          • 2011
                          • 1

Obok dyskusji o wersjach pytanie do MMM. Po uruchomieniu programu w wersji Natural brak okna z suwakami HDR pojawia się ono dopiero po odznaczeniu i następnie ponownym zaznaczeniu tej opcji w menu Widok, używam najnowszej wersji.

Komentarz

• enkoder
                            Dopiero zaczyna
                            • 2008
                            • 29

PawelB, tak faktycznie, teraz zauważyłem

Komentarz

• MMM
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 4250

Zamieszczone przez piotr64
                              Obok dyskusji o wersjach pytanie do MMM. Po uruchomieniu programu w wersji Natural brak okna z suwakami HDR pojawia się ono dopiero po odznaczeniu i następnie ponownym zaznaczeniu tej opcji w menu Widok, używam najnowszej wersji.
                              To jest znany błąd w Microsoftowym Feature Pack, którego używa program. Problem się pojawia kiedy program zamknie się z odczepioną paletą narzędzi. Po ponownym uruchomieniu trzeba wykonać operacje, które opisałeś żeby okienko się pojawiło.
                              Jak najprędzej muszę znaleźć jakieś rozwiązanie bo też mnie to denerwuje.
                              Digart

Komentarz

• abyss
                                Dopiero zaczyna
                                • 2011
                                • 40

Na stronie programu brak informacji o wymaganiach programu - jaki system i jaka architektura jest wymagana. Osobiście najbardziej był bym zadowolony z możliwości pracy pod Ubuntu x64, ale Windows7 x64 też zniosę jeżeli muszę. Z pewnością jest też grupa zainteresowanych Mac'em. Napisz autorze o przetestowanych, działających konfiguracjach. Dobrze życzę projektowi, bo jest ciekawy - ale bez tych informacji i z aktualnymi (wciąż nowymi) problemami to moim zdaniem powinna być oznaczana jako wersja "beta" softu.
                                Z przyzwyczajenia Canon

Komentarz

Pracuję...