Machinery HDR Effects

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MMM
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4250

Zamieszczone przez smyk71
    Poprzednie demo też po jakimś czasie się nie uruchamiało i z tym jest podobnie. Kiedyś pomagała zmiana daty w windowsie, lecz teraz to niestety nie działa.
    Jeśli program się podoba, to może po przetestowaniu wersji demo czas docenić moją pracę i zainteresować się pełną wersją?
    Digart

Komentarz

• enter
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1201

MMM zmniejsz rozmiar pliku do 800pix bo z 1280 można spokojnie odbitkę 10x15 zrobić a stosując ten plik jako warstw do oryginalnego nawet na 13x18 da radę

Komentarz

• jacapa
        Początki nałogu
        • 2007
        • 453

MMM ja nie zamierzam nic kombinować z datami itp. Miałem kiedyś zainstalowaną jedną z pierwszych wersji demo i program przy pewnych operacjach mi się zamykał , czy zawieszał już nie pamiętam. Teraz chciałem sprawdzić najnowszą wersję i się w ogóle nie uruchamia.
        Z tonu wypowiedzi rozumiem, że to jakieś zabezpieczenie przed zbyt długim używaniem demo , czy tak ?
        Ok. jeśli tak to ja to rozumiem , ale czy pełna wersja będzie na pewno działać poprawnie ?
        Jeśli tak to na pewno się skuszę.
        Jacek Paduszyński
        40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• MMM
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 4250

Zamieszczone przez jacapa
          Teraz chciałem sprawdzić najnowszą wersję i się w ogóle nie uruchamia.
          A jakiej wersji używałeś poprzednio?
          Digart

Komentarz

• jacapa
            Początki nałogu
            • 2007
            • 453

Niestety nie pamiętam , pobierana była dawno , na pewno ponad pół roku temu. Instalka już skasowana.
            Jacek Paduszyński
            40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• MMM
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 4250

Zamieszczone przez enter
              MMM zmniejsz rozmiar pliku do 800pix bo z 1280 można spokojnie odbitkę 10x15 zrobić a stosując ten plik jako warstw do oryginalnego nawet na 13x18 da radę
              No coś w tym jest, widzę w logach że setki osób używa cały czas wersji demo, co oznacza że za dużo w tym demie dałem .
              Digart

Komentarz

• smyk71
                • 2009
                • 6

Zamieszczone przez MMM
                Jeśli program się podoba, to może po przetestowaniu wersji demo czas docenić moją pracę i zainteresować się pełną wersją?
                To że chciałem sprawdzić nowsze demo nie znaczy, że nie nie mam w planie kupić licencji na pełną wersję I jak najbardziej szanuje Twoją pracę, bo zrobiłeś naprawdę świetny program. Pozdrawiam

Komentarz

• trek
                  • 2009
                  • 4

ok, rozumiem idee blokowania demo, jednak powinien pojawiać się jakiś komunikat o co chodzi

Komentarz

• szwayko
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2085

Jestem użytkownikiem programu już jakiś czas i jakbym mógł coś zasugerować.
                    Szkoda że program po korekcie nie dociąga histogramu zdjęcia do czerni.
                    Prawie każde zdjęcie lepiej wygląda jak jest w nim prawdziwa czerń.
                    A prawie każde zdjęcie muszę po obróbce Machinery otwierać jeszcze w PS tylko po to żeby zbić czerń do punktu 0. Bo na ogol zdjęcie zaczyna się od punktu 5-10. Niby jest suwak gamma w programie i ustawienie go na 0,7 trochę pomaga, ale nie jest to dokładnie to co dociągniecie histogramu do czerni.
                    Myślę że to prosty algorytm, a bardzo by się przydał.
                    Co Ty Marku na to?
                    frickr FB
                    www.szwajkowski.pl

Komentarz

• enter
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1201

dociąganie histogramu zarówno do pełnej czerni jak i do pełnej bieli by się przydało - jak się da
                      ja też wielokrotnie tylko po to otwieram w PSie ponownie jak obróbka z machinery nie leci na warstwę

Komentarz

• Kolaj
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 3293

Ja już to chyba kiedyś sygnalizowałem, ale się pozwolę przypomnieć:

Co z obsługą zarządzania barwą?

Komentarz

• MMM
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 4250

Zamieszczone przez enter
                          dociąganie histogramu zarówno do pełnej czerni jak i do pełnej bieli by się przydało - jak się da
                          ja też wielokrotnie tylko po to otwieram w PSie ponownie jak obróbka z machinery nie leci na warstwę
                          Tak to jest właśnie zrobione od wersji 1.3.9. Ale.. wystarczy że chociaż jeden piksel jest czarny i funkcja auto-poziomy go uzna za minimalną wartość jaka występuje na zdjęciu. W najbliższej wersji zrobię dodatkową ręczną możliwość określania punktu czerni i bieli.
                          Digart

Komentarz

• wysocki
                            • 2008
                            • 10

Ściągnąłem demo, troszkę się pobawiłem i bardzo mi się spodobało.
                            W październiku kupię, masz moje słowo!
                            Aktualnie po ostatnich musowych czystkach zostały mi 3 foldery ze zdjęciami :/
                            Coś co z nich wyskrobałem, niestety już po wcześniejszej obróbce (HDR z RAWa) trochę straciło na jakości - http://bit.ly/c8kwMS
                            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                            Poprawiony link - klik
                            Ostatnio edytowany przez wysocki; 20739. Powód: Automerged Doublepost
                            450D | Sigma 18-50

Komentarz

• MMM
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 4250

Zrobiłem mały update wersji demo do 1.4.9

www.machinery.marekduda.pl
                              Digart

Komentarz

• fotna
                                Początki nałogu