To jeszcze kilka słów do ostatniego update. Ustawiłem w łączeniu HDRów kolory w taki sposób aby najniższe ekspozycje miały największą wagę bo tam kolory są najładniejsze. W wynikowej klatce barwy w cieniach pochodzą z najwyższych ekspozycji a w światłach z najniższych czego efektem są takie fajne (i typowe dla HDRa ) kolorki.
Machinery HDR Effects
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
-
-
-
Niezłe, niezłe, podoba mi się :-). Myślałem też żeby do nazwy (z powodów czysto marketingowych) włączyć jakoś "HDR".
P.S
Jeśli wykorzystam czyjś pomysł to autor dostanie ode mnie za free kluczyk do pierwszej pełnej oficjalnej wersji 1.0 bez żadnych ograniczeń :-)Komentarz
-
świetny programik i fajna zabawa
)
moja propozycja: "easycolor HDR" lub "HDR imagecolor"____________________________________________
Canon 5DmkIII + 5D + 350D + szklarnia i pozostałe bajeryKomentarz
-
Ponieważ efekty działania programu wydają mi się śliczne i błyszczące to proponuję: ShinyHDR
40D, chiński grip, Tokina 12-24/4, Tamron 28-75/2.8, 50/1,8, 85/1.8, Speedlite 580EX,
Capture One 5, GIMP, Machinery
Komentarz
-
Program ma szansę na niezłą sprzedaż
Moja propozycje nazwy: Super HDR, Better HDR, HDR Beauty, HDR Cute, HDR Max, More Than HDR, Magic HDRAparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...Komentarz
-
-
Robi się zabawnie
40D, chiński grip, Tokina 12-24/4, Tamron 28-75/2.8, 50/1,8, 85/1.8, Speedlite 580EX,
Capture One 5, GIMP, Machinery
Komentarz
-
proponował bym zostawić ten wątek na rozwój programu a dla nazwy stworzyć nowy post bo tutaj sie śmietnik zaczyna robić :/____________________________________________
Canon 5DmkIII + 5D + 350D + szklarnia i pozostałe bajeryKomentarz
-
-
MMM, kiedy planujesz wydać wersję płatną 1.0 ? W temacie nazwy , może "Innovative HDR","Incredible HDR"?5DmkII, 450D, 580exII, .....Komentarz
-
Do zrobienia zostało mi jeszcze:
- wersje językowe
- help i tutorial
- jakaś prosta konfiguracja programu
- zabezpieczenie z kluczami
i pewnie jakieś detale. Generalnie program jest w 95% gotowy.
Może jakieś ładne GUI? :-)
Komentarz
-
Pytanie może było, ale nie znalazłem odpowiedzi. Jest szansa, aby ten program działał jako plugin do Photoshopa?Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLightKomentarz

Komentarz