Machinery HDR Effects

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MMM
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4250

Zamieszczone przez Kolaj
    Spekulacyjny? Jaki spekulacyjny, skoro miało kosztować tyle samo?
    No właśnie taki, że gdybym planował podwyżkę i o tym powiedział 4 miesiące temu to zaraz znaleźliby się "oszczędni", którzy kupowaliby drugą licencję tylko dla upgrade a nie po to żeby jej używać.
    Digart

Komentarz

• Kolaj
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 3293

Zamieszczone przez MMM
      No właśnie taki, że gdybym planował podwyżkę i o tym powiedział 4 miesiące temu to zaraz znaleźliby się "oszczędni", którzy kupowaliby drugą licencję tylko dla upgrade a nie po to żeby jej używać.
      Kupić drugą licencję, żeby ją zgodnie z umową bezpłatnie zaktualizować - Robienie Ciebie w konia, "oszczędni", spekulacja.

Planowanie jednej ceny a podawanie do publicznej wiadomości innej - Spoko, normalne działanie biznesowe.

Wybacz ale naprawdę nie widzę szansy na znalezienie wspólnego języka. Mamy kompletnie odmienne postrzeganie pewnych spraw. Już raczej odpadam z tej dyskusji. Niech tam sobie każdy wyciągnie wnioski, jakie mu odpowiadają.

Komentarz

• MMM
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 4250

Zamieszczone przez Kolaj
        Kupić drugą licencję, żeby ją zgodnie z umową bezpłatnie zaktualizować - Robienie Ciebie w konia, "oszczędni", spekulacja.
        Nie zasłaniaj się umową. Kupiłbyś tylko po to żeby trzymać bez autoryzacji a nie po to żeby używać.

Zamieszczone przez Kolaj
        Planowanie jednej ceny a podawanie do publicznej wiadomości innej - Spoko, normalne działanie biznesowe.
        Dalej nie rozumiesz znaczenia słowa "planowanie", polecam słownik wyrazów obcych. Decyzję o cenie podjąłem już po wypuszczeniu wersji 2.0, więc nie wciskaj mi i innym że planowałem coś innego, skoro nawet sam widziałeś na stronie cenę "69zł" przez pare godzin.

Zamieszczone przez Kolaj
        Wybacz ale naprawdę nie widzę szansy na znalezienie wspólnego języka. Mamy kompletnie odmienne postrzeganie pewnych spraw. Już raczej odpadam z tej dyskusji. Niech tam sobie każdy wyciągnie wnioski, jakie mu odpowiadają.
        Całkowicie się z Tobą zgadzam. Nie widzę sensu dyskusji ponieważ i tak nie wierzę że kupiłbyś program 4 miesiące temu żeby go sobie tylko potrzymać na dysku dla kwoty 10zł. Cała ta gadka to bicie piany i nic więcej.
        Digart

Komentarz

• dinderi
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3028

O rany!
          Wchodzę w temat w nadziei, że dowiem się czegoś ciekawego o programie, a tu przepychanki.
          Czy można kolegów prosić o przeniesienie swoich żali do Pralni, albo na PW?
          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
          09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Kolaj
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 3293

Zamieszczone przez dinderi
            Czy można kolegów prosić o przeniesienie swoich żali do Pralni, albo na PW?
            Już się nie przepychamy. Doszliśmy do wspólnego wniosku, że się raczej nie dogadamy i tym akcentem polemikę można uznać za wyczerpaną. Ja też już jestem wyczerpany.

Komentarz

• MMM
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 4250

Zamieszczone przez dinderi
              O rany!
              Wchodzę w temat w nadziei, że dowiem się czegoś ciekawego o programie, a tu przepychanki.
              Najpóźniej w niedzielę będzie ciekawy update, testuję właśnie nowy sposób składania hdrów :-)
              Digart

Komentarz

• arturs
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 4196

Dajcie sobie już spokój..
                ja mam inne pytanie..
                mam wersję 1.5.5 ale niekoniecznie wykorzystuję jej pełne możliwości - i stąd pomysł na "przejście" na wersję "natural", na stronie:

jest napisane:
                Rabat 30% dla posiadaczy wersji HDR Effects 1.x

Każdy posiadacz wersji Machinery HDR Effects 1.x otrzymuje rabat 30% na zakup wersji Natural HDR.
                Cena aktualizacji wynosi 49zł. Aby otrzymać rabat, do złożonego e-mailem zamówienia należy załączyć plik klucza od wersji 1.x
                i czy z tego wynika że wersja 1.5.5 przestanie mi działać jak zakupię "natural" czy mogę kupić ze zniżką i będę mógł używać obu programów i ewentualnie - w przyszłości zakupić upgrade do wersji 2.0 "effects"?..

aha - i czemu paypal jest +5zł?
                Ostatnio edytowany przez arturs; 4076.
                5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• MMM
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 4250

Zamieszczone przez arturs
                  mam wersję 1.5.5 ale niekoniecznie wykorzystuję jej pełne możliwości - i stąd pomysł na "przejście" na wersję "natural", na stronie:

jest napisane:

i czy z tego wynika że wersja 1.5.5 przestanie mi działać jak zakupię "natural" czy mogę kupić ze zniżką i będę mógł używać obu programów i ewentualnie - w przyszłości zakupić upgrade do wersji 2.0 "effects"?..
                  2 x tak.
                  aha - i czemu paypal jest +5zł?
                  Ponieważ paypal ściąga prowizję od przelewu, którą doliczam do ceny.
                  Digart

Komentarz

• arturs
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 4196

Zamieszczone przez MMM
                    2 x tak.
                    tyle że pytania były 3 , moja wina że może niejasno, to jeszcze raz:

czy z tego wynika że wersja 1.5.5 przestanie mi działać jak zakupię "natural"

czy mogę kupić ze zniżką "natural" i będę mógł używać obu programów
                    i w przyszłości zakupić upgrade do wersji 2.0 "effects"?..
                    5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• MMM
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 4250

tyle że pytania były 3 , moja wina że może niejasno, to jeszcze raz:
                      Wersja 1.5.5 nie przestanie działać, nigdzie przecież nie jest napisane że to wymiana licencji a jedynie rabat na zakup nowej. Można więc używać obu a po jakimś czasie kupić upgrade do Effects.
                      Digart

Komentarz

• arturs
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 4196

No i teraz już wszystko jasne, dzięki
                        5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• MMM
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 4250

Dostępna jest wersja Machinery Natural HDR 2.2.2 (25-09-2011)
                          Dostępna jest wersja Machinery HDR Effects 2.0.2 (25-09-2011)

Edytor:
                          * Poprawiony moduł "Presety".
                          * Zwiększona prędkość działania filtra"Detale".

Chyba już ostatecznie udało mi się usunąć wszystkie błędy powodujące wywalenie się programu podczas zmiany rozmiaru wielkości ikon w oknie presety.
                          Przyśpieszony został także filtr "detale".
                          Digart

Komentarz

• MMM
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 4250

Jest dostępna aktualizacja wersji Effects 2.0.4

Ulepszyłem efekt "Światła / Cienie" redukując pojawiające się czasem poświaty wokół kontrastowych obszarów.
                            Digart

Komentarz

• amroz
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 772

Tylko dla czego nie mogę przeciągnąć obrazów w miejsce "przeciągnij tutaj obrazy"? Od 2.0 nie mogłem ale cicho siedziałem licząc że kolejne aktualizacje coś zmienią Win7 64 bit.

Komentarz

• MMM
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 4250

Zamieszczone przez amroz
                                Tylko dla czego nie mogę przeciągnąć obrazów w miejsce "przeciągnij tutaj obrazy"? Od 2.0 nie mogłem ale cicho siedziałem licząc że kolejne aktualizacje coś zmienią Win7 64 bit.
                                Przypuszczam że winna jest kontrola użytkownika w Win7 i różne prawa dostępu do plików i uruchamiania programu. Windows nie pozwala upuścić plików na program, który ma ograniczone uprawnienia.
                                Digart

Komentarz

Pracuję...