Machinery HDR Effects

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gervee
    Początki nałogu
    • 2004
    • 371

Włączona była - specjalnie sprawdzałem w helpie na stronie czy jest wyrównywanie (jako opcja w programie) i w jaki sposób ją włączyć. Przy otwieraniu obrazków (3 rożniące się paramertami ekspozycji) widać, że niby wyrównuje ale niestety nie wyrównało - sprawdzę jeszcze raz dzisiaj wieczorem ale chyba nie uległem złudzeniu .
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Komentarz

• MMM
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 4250

Zamieszczone przez gervee
      Włączona była - specjalnie sprawdzałem w helpie na stronie czy jest wyrównywanie (jako opcja w programie) i w jaki sposób ją włączyć. Przy otwieraniu obrazków (3 rożniące się paramertami ekspozycji) widać, że niby wyrównuje ale niestety nie wyrównało - sprawdzę jeszcze raz dzisiaj wieczorem ale chyba nie uległem złudzeniu .
      Sam algorytm doskonały nie jest i możliwe że w pewnych sytuacjach klatki nie będą do siebie idealnie pasować. W najbliższych wersjach postaram się zrobić ulepszenie.
      Digart

Komentarz

• gervee
        Początki nałogu
        • 2004
        • 371

Program nie poradził sobie z tymi zdjęciami, które są robione z ręki:

||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Komentarz

• MMM
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 4250

Zamieszczone przez gervee
          Program nie poradził sobie z tymi zdjęciami, które są robione z ręki:
          Zdjęcia z dużymi prześwietlonymi obszarami są najczęściej trudne do wyrównywania, ale i sam algorytm wymaga też jeszcze dopracowania.
          Po usunięciu klatki 1542 złożenie wygląda już całkiem dobrze.

Digart

Komentarz

• More86
            Bywalec
            • 2008
            • 138

Z niecierpliwością czekałem na nową wersję Machinery, gdyż 1.x bardzo przypadła mi do gustu. Ostatnio zainstalowałem 2.x i musze przyznać, że pomimo iż posiada ona kilka ciekawych opcji (w 1.x brakowało mi głównie wsparcia profili kolorystycznych) to jestem trochę zawiedziony interfejsem. Glówną zaletą jedynki byłą jej prostota i odpowiednia ilość "suwaków" pozwalająca na dobrą kontrolę efektu. W dwójce, przeskakiwanie z tych zakładek trwa niestety zbyt długo.

Pomijając ten fakt gratuluję Marku świetnie wykonanej pracy.

Często po obróbce w Machinery robię export do PSa, wkładam oryginał jako podkładkę i lokalnie maskuje. Chętnie widziałbym taką opcję w przyszłych wersjach,
            pozdrawiam

Komentarz

• MMM
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 4250

Zamieszczone przez More86
              W dwójce, przeskakiwanie z tych zakładek trwa niestety zbyt długo.
              Masz najnowszą wersję programu, tą z trzema zakładkami i rozwijanymi panelami?
              Digart

Komentarz

• MMM
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 4250

Zapraszam do opisu programu w najnowszym wydaniu magazynu PC World 12/2011. Dla czytelników dostępny jest także kupon rabatowy.
                Digart

Komentarz

• teo5ooD
                  Bywalec
                  • 2009
                  • 136

Dalej w najnowszej wersji panel użytkownika jest nieczytelny? Pierwsze wersje były przejrzyste i fajne kilka suwaków a teraz...
                  Canon 5D MK IV+grip|Canon 17-40L f/4|Canon 50 f/1.4|Canon 85 f/1.8|Canon 70-200L f/2,8|Canon 600EX-RT|Canon 430EXII|Transmiter Canon ST-E3-RT|Sigma 105 f/2.8|Canon 24-70L USM II f/2.8|

Komentarz

• MMM
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 4250

Zamieszczone przez teo5ooD
                    Dalej w najnowszej wersji panel użytkownika jest nieczytelny? Pierwsze wersje były przejrzyste i fajne kilka suwaków a teraz...
                    A na czym ta "nieczytelność" polega? Możesz pokazać screena?
                    Digart

Komentarz

• MMM
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 4250

Zapraszam do wysłuchania rozmowy ze mną w audycji "Migawka" emitowanej przez Radio Szczecin.

"Przyznajemy uczciwie, że nam w redakcji Migawki bardzo to oprogramowanie przypadło do gustu, a można je sobie wypróbować i ściągnąć wersję próbną ze strony www.machineryhdr.com. Co dla nas niezwykle istotne i budujące, to fakt, że - tak jak piszemy w tytule - Polak potrafi stworzyć naprawdę przydatne narzędzie dla amatora fotografii. W wywiadzie pytamy zarówno o techniczne aspekty zagadnienia, jak i o tę nieszczęsną złą sławę, jaka ciągnie się za HDR. Naszym zdaniem, z czym zgadza się Marek Duda, bynajmniej nie musi to być synonim kiczu i "obciachu". "

Zgodnie z obietnicą z zeszłego tygodnia, kontynuujemy temat HDR-ów. Tym razem - i tak jak zapowiadaliśmy - zapraszamy do wysłuchania rozmowy z Markiem Dudą, twórcą programu Machinery HDR. Przyznajemy uczciwie, że nam w redakcji Migawki bardzo to oprogramowanie przypadło do gustu, a można je sobie wypróbować i ściągnąć wersję próbną ze strony www.machineryhdr.com. Co dla nas niezwykle istotne i budujące, to fakt, że - tak jak piszemy w tytule - Polak potrafi stworzyć naprawdę przydatne narzędzie dla amatora fotografii. W wywiadzie pytamy zarówno o techniczne aspekty zagadnienia, jak i o tę nieszczęsną złą sławę, jaka ciągnie się za HDR. Naszym zdaniem, z czym zgadza się Marek Duda, bynajmniej nie musi to być synonim kiczu i "obciachu". Zapraszamy do wysłuchania audycji i przypominamy, że czekamy na Państwa zdjęcia wykonane w technice HDR. Autorzy dwóch najciekawszych prac otrzymają pełne wersje programu Machinery HDR. Czekamy na prace do 10 grudnia - tematyka dowolna, może ich być maksymalnie 9, dłuższy bok ma mieć 800 pikseli.
                      Digart

Komentarz

• MMM
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 4250

Dzisiaj z powodu awarii serwera firmy hostingowej z usług której korzystam, niedostępna była strona www do ok. godz. 18tej. Obecnie wszystko zostało przywrócone.
                        Digart

Komentarz

• MMM
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 4250

Zapraszam do najnowszego papierowego wydania magazynu Digital Foto Video 12/2011 z opisem programu oraz kuponem rabatowym.
                          www.dfv.pl
                          Digart

Komentarz

• MMM
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 4250

Miło mi poinformować o konkursie "Świat w HDR" organizowanym przez serwis dcamera.pl, w którym nagrodami są licencje na mój program.

Stwórz swój własny obraz HDR wykorzystując do tego programy HDR Effects lub Natural HDR autorstwa firmy MASZYNERIA. Przygotowane w ten sposób obrazy zgłoś do konkursu. Nagrodami są ufundowane przez firmę MASZYNERIA trzy licencje na dowolny program (Effects / Natural).

Digart

Komentarz

• piotrr
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 436

A ja dalej bym to na jabłko chciał zobaczyć... Pozdrawiam

Komentarz

• Hom_er
                                Bywalec
                                • 2009
                                • 191

Zamieszczone przez MMM
                                Stwórz swój własny obraz HDR wykorzystując do tego programy HDR Effects lub Natural HDR autorstwa firmy MASZYNERIA. Przygotowane w ten sposób obrazy zgłoś do konkursu. Nagrodami są ufundowane przez firmę MASZYNERIA trzy licencje na dowolny program (Effects / Natural).

Rozumiem, że najpierw trzeba kupić Twój program, wziąźć udział w konkursie i wygrać ... Twój program
                                Fiu fiu

Komentarz

Pracuję...