Sprawdziłem na profilu v2 i efekt ten sam.
Machinery HDR Effects
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Komentarz
-
Więc trzeba go było od razu zgłosić to już dawno zostałby rozwiązany. Wsparcie dla profilu monitora jest w programie od wersji 2.x od początku. Dzisiaj wykryłem że przy zamianach jakiś czas temu dotyczących wyświetlania (przy podwójnym buforowaniu) niechcący popsułem ten kawałek programu. A że na komputerze na którym używam programu nie mam sprofilowanego monitora to jeszcze pewnie długo bym tego nie zauważył :-).
Proszę na przyszłość korzystać z pomocy technicznej i zgłaszać błędy.Komentarz
-
-
Przyjrzałem się jak program reaguje na takie duże pliki i wprowadziłem małą poprawkę do programu, która obsługuje (w wersji 64-bitowej) obrazki powyżej 4GB. Niestety mam pewne trudności z debugowaniem pracy programu przy tak dużych plikach bo mój system z 8GB Ram i zielonym dyskiem zamula bardzo mocno. Teoretycznie powinno działać, ale jeśli są błędy to na bieżąco będę je poprawiać. Dodatkowo jest też mała poprawka wyświetlania histogramu.
Poprawki nie wyświetlają się w spisie aktualizacji, jeśli chcesz to pobierz bezpośrednio z linka ze strony. Za kilka dni powinna być gotowa wersja 2.2 z kilkoma innymi nowymi rzeczami.
Dodatkowo dwa sample z porównania Photomatixa do Machinery 2 przez jednego z użytkowników pełnej wersji.
Komentarz
-
-
U mnie się wiesza przy próbie załadowania jednego tif'a o połowę mniejszego
Może to tym spowodowane, że mam tylko demo ?
Photomatix świetnie sobie radzi z tym samym plikiem w OpenEXR.Komentarz
-
-
-
-
Odinstalowałem, zainstalowałem najnowszą ze strony (nawet pakiet instalatora zajmuje więcej niż ten wcześniejszy), ma PW masz jaki błąd wyskakuje.Komentarz
-
-
Obie wersje programu mają różne przeznaczenie. Natural służy do uzyskiwania HDRów zbliżonych do zwykłych fotografii, bez widocznej ingerencji programu.
Wersja HDR Effects służy do uzyskiwania efektów, "podkręcania" kontrastów oraz światła na zdjęciu przy użyciu techniki HDR.
Jeśli potrzebny jest program tylko do złożenia dobrze wyglądającego HDR, zbliżonego do normalnej fotografii, bez dodatkowych efektów, to wersja Natural jest wystarczająca.Komentarz
-
Dostępna jest wersja 2.2 Machinery HDR Effects 2
Machinery HDR Effects 3 generates fantastic effects and is unbelievably easy to use! You do not need to be an expert to achieve dazzling effects, even from a single image saved in JPG format!
* Ulepszony algorytm wyrównywania obrazów.
* Ulepszona opcja Nasycenie w panelu Kolory. Zwiększanie nasycenia od tej pory działa jak vibrance.
* Dodatkowy wariant metody przetwarzania "Maski + detekcja krawędzi (2)", który jest zoptymalizowany dla krawędzi o mniejszych kontrastach i generuje gwałtowniejsze przejścia między takimi obszarami.
Komentarz
-

Komentarz