Dolina Rospudy - protest!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aqua
    Uzależniony
    • 2004
    • 727

Zobaczcie to :

Komentarz

• Tom01
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 2600

Zamieszczone przez aqua
      Kolejny niedowartościowany "hacker". Żenujące świadectwo niedojrzałości. No i to jest przestępstwo. Pewnie nie byłem pierwszy, ale wysłałem informację do webmastera. Mam nadzieję, że namierzą sprawcę.
      Ostatnio edytowany przez Tom01; 9315.
      Masz problem z kolorem, wal śmiało!
      e-mail: [email protected]

Komentarz

• DoMiNiQuE
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3548

Zamieszczone przez Tom01
        Kolejny niedowartościowany "hacker". Żenujące.
        Co w tym zenujacego?

Komentarz

• monisiek
          Bywalec
          • 2006
          • 185

a mnie to rozmsmieszylo w pewnym stopniu, jednak zart tez ma swoje granice.
          zachowalam sobie screen strony na pamiatke
          totalny zoltodziob z aparatem
          -----------------------------------------
          i Ty mozesz pomoc:
          http://www.serce-malwiny.pl/index.php
          http://www.wiktor.netoh.pl/historia.html
          http://pancho2006.googlepages.com/malagosia
          http://www.zuzannaszkudlarek.jms.pl/

Komentarz

• Tom01
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 2600

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
            Co w tym zenujacego?
            Żartujesz sobie czy kpisz?

Komentarz

• DoMiNiQuE
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 3548

Zamieszczone przez Tom01
              Żartujesz sobie czy kpisz?
              A wymachiwanie krzyzykami w obozie "ekologow" jak podsumijesz w takim razie skoro stworzenie strony internetowej jest dla Ciebie zenada?

Komentarz

• monisiek
                Bywalec
                • 2006
                • 185

A wymachiwanie krzyzykami w obozie "ekologow" jak podsumijesz w takim razie skoro stworzenie strony internetowej jest dla Ciebie zenada?
                DoMiNiQuE shakowanie a nie stworzenie oryginalnie wygladala troszke inaczej. a z krzyzami masz racje .
                totalny zoltodziob z aparatem
                -----------------------------------------
                i Ty mozesz pomoc:
                http://www.serce-malwiny.pl/index.php
                http://www.wiktor.netoh.pl/historia.html
                http://pancho2006.googlepages.com/malagosia
                http://www.zuzannaszkudlarek.jms.pl/

Komentarz

• Tom01
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 2600

Wymachiwanie krzyżami to skrajna żenada, ale włamanie, aby na siłę udowadniać coś tam, to już co innego.

Komentarz

• DoMiNiQuE
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3548

a ja myslalem, ze znow mi safari plata figle

Komentarz

• tmaciak
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 610

Zamieszczone przez Tom01
                      Wymachiwanie krzyżami to skrajna żenada, ale włamanie, aby na siłę udowadniać coś tam, to już co innego.
                      Żenada, to zabezpieczenia tej strony jak widać...

Ale, ale, hmmm... "Logika i doświadczenie życiowe jednak wskazuje, że tak poważnych spraw nie powierza się niekompetentnym ludziom." no cóż mamy dowód, że niekoniecznie... :d
                      Pozdrawiam, Tomek
                      Canon S-120PC II

Komentarz

• Tom01
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 2600

Zamieszczone przez tmaciak
                        Żenada, to zabezpieczenia tej strony jak widać...

Ale, ale, hmmm... "Logika i doświadczenie życiowe jednak wskazuje, że tak poważnych spraw nie powierza się niekompetentnym ludziom." no cóż mamy dowód, że niekoniecznie... :d
                        Czy zgodziłbyś się na nazwanie Cię niekompetentnym, jeśli jakiś burak wlazłby przez drzwi balkonowe do Twojego mieszkania, wykorzystując lukę zrobioną niechcący przez producenta drzwi, lub nieco uszkadzając zamek i zrobił kupę na środku Twojego pokoju w imię walki z czymś_tam?

PS. Nawet brak zabezpieczenia własności nie uprawnia do jej naruszania.

Komentarz

• tmaciak
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 610

Zamieszczone przez Tom01
                          Czy zgodziłbyś się na nazwanie Cię niekompetentnym, jeśli jakiś burak wlazłby przez drzwi balkonowe do Twojego mieszkania, wykorzystując lukę zrobioną niechcący przez producenta drzwi, lub nieco uszkadzając zamek i zrobił kupę na środku Twojego pokoju w imię walki z czymś_tam?
                          A czy ja coś takiego napisałem? Przeczytaj lepiej... jak rozumiem zirytował cię kontekst w jakim Cię zacytowałem
                          Pozdrawiam, Tomek
                          Canon S-120PC II

Komentarz

• Tom01
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 2600

Zamieszczone przez tmaciak
                            A czy ja coś takiego napisałem? Przeczytaj lepiej... jak rozumiem zirytował cię kontekst w jakim Cię zacytowałem
                            Irytujący jest fakt stwierdzenia przez Ciebie, jakoby twórca strony był winny tego, że ktoś się na nią włamał. To jest odwrócenie wartości, nie sądzisz?

Komentarz

• tmaciak
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 610

Zamieszczone przez Tom01
                              Irytujący jest fakt stwierdzenia przez Ciebie, jakoby twórca strony był winny tego, że ktoś się na nią włamał. To jest odwrócenie wartości, nie sądzisz?
                              Oj, oj. Chyba muszę "rozebrać" logicznie moją wypowiedź

Kilka postów wcześniej, w odpowiedzi na wypowiedź poddającą w wątpliwość pewność pewnego ministra, stwierdziłeś:

"Logika i doświadczenie życiowe jednak wskazuje, że tak poważnych spraw nie powierza się niekompetentnym ludziom."

Aktualnie, co jeszcze widać, okazało się, iż środowiska promujące budowę obwodnicy Augustowa, zatrudniły do promowania swojej, nazwijmy to racji, firmę, nie potrafiącą odpowiednio zabezpieczyć serwisu internetowego.

W związku z tym poddałem swoją wypowiedzią w wątpliwość twierdzenie, iż wszelkie sprawy związane z budową oddane są kompetentnym ludziom.

Oczywiście, można się teraz na mnie oburzyć, że co to, projektowanie drogi to nie serwis WWW itp. ale chciałbym zwrócić uwagę na dwie kwestie:

(1) na końcu mojej wypowiedzi był uśmieszek, i (dodatkowo chociaz niepotrzebnie)

(2) ja w swoim życiu zawodowym i prywatnym wyznaję zasadę, że każdy szczegół trzeba "dopieścić", więc jak w małym niedopatrzyłeś to pewnie tym bardziej w dużym coś spartoliłeś.

Wracając zaś do ostatnio poruszanych przez Ciebie kwestii, to:

(1) Jeśli włamią się do Twojego domu przez spartolone drzwi, to oczywiście, że nie Ty jesteś winny, ale producent drzwi. Jeśli jednak przedtem twierdziłeś, że wybrałeś najlepszego producenta drzwi i to są najlepsze drzwi w tym wariancie i nie ma sensu rozpatrywać innych wariantów, bo są droższe, dłuższe itp. to się okazuje, że nie miałeś racji, prawda?

(2) Twórca strony nie jest co prawda winny, że się ktoś na nią włamał, ale zapewne jest winny, iż nie zabezpieczył jej odpowiednio. Czyli jest winny, iż storna która miała promować moja rację stała się moim pośmiewiskiem. Ja bym przynajmniej tak rozumował, gdybym komuś zlecił opracowanie i prowadzenie serwisu WWW.

Teraz jasne?
                              Pozdrawiam, Tomek
                              Canon S-120PC II

Komentarz

• Tom01
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 2600

Ciężko odmówić Ci poprawności logicznej wywodu. Jednakowoż, jak sam zauważyłeś zaprojektowanie drogi i www to co innego. Do tego stopnia zupełnie różnego, że zabrakło w nim zachowania proporcjonalności. Jest najzupełniej oczywiste, że wykonawcy niejeden gwóźdź źle wbiją i niejedną rzecz będą poprawiać, co nie podważa jednak poprawnego wykonania całości. Poza tym do stron banków też zdarzają sie włamania, co nie podważa znacząco fachowości ludzi przechowujących nasze pieniądze.

Komentarz

Pracuję...