Powrot do Polski ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

Zamieszczone przez popmart
    No to podaj chociaż 1 przykład czegoś co istnieje i nie ma reprezentacji semantycznej choćby ogólnej ? Logicznie rzecz biorąc jest to niemożliwe ponieważ podanie tego czegoś wiąże się niechybnie z reprezentacją (nazwaniem, określeniem). To taka pułapka której trudno zaprzeczyć.
    Istnieje taka funkcja (nawet ciągła) na odcinku [0,1], której nie można opisać przy pomocy symboli algebraicznych i analitycznych.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• popmart
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1721

więc jest to funkcja (nazwa) znajduje się na odcinku [0,1].... Czy nie jest to przynajmniej ogólna reprezentacja ? i widzisz jakie poznanie
      taka reprezentacja (dośc ogólna ale domniemywam że się to zmieni )

a owa teoria : "Z tw. Goedla m.in. wynika, że obiektów istniejących jest zawsze więcej niż nazwanych."

jest jak najbardziej zgodna ba nawet w jakiś sposób ją potwierdza : wiadomo że są jakieś "obiekty" i mniejwięcej tyle o nich wiemy jak są określone ....

Komentarz

• Tomasz Golinski
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 8623

więc jest to funkcja (nazwa) znajduje się na odcinku [0,1].... Czy nie jest to przynajmniej ogólna reprezentacja ? i widzisz jakie poznanie
        taka reprezentacja (dośc ogólna ale domniemywam że się to zmieni )
        Nie jest to ogólna reprezentacja w jakimkolwiek sensie. Takich funkcyj jest nieskończenie wiele, o diametralnie różnych właściwościach. Jednak można dowodzić twierdzenia o takich klasach funkcji (zgoda, że o klasach, a nie o reprezentantach), a również ich istnienie ma ważne konsekwencje.
        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
        Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• AGO
          Początki nałogu
          • 2005
          • 351

Panowie, a moze osobny temat zalozycie na w/w temat

Komentarz

• nastier
            Uzależniony
            • 2005
            • 686

AGO - jeszcze nie przywykles ?

fotoblog

Komentarz

• popmart
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1721

no tośmy sobie pogadali inteligencja pieprzona....... w sumie uwielbiam to ...... hehe

ni mam już czasu dziś i tak napisałem właśnie 801 post ...

BTW - ale mówię ci jakie poznanie taka reprezentacja - jeśli jest (prawdziwa ..zbadana dowiedziona, przypuszczana, zakładana, weryfikowana, etc) reprezentacja - możliwe jest głębsze poznanie .

Język (również matematyczny) jest dla człowieka czymś jakby "pojemnikiem na myślenie czy osobowość" czy nawet jak patrzysz na obraz to widzisz np drzewa, domy itd i równolegle z obrazem myśli same odnajdują te nazwy i po tych nazwach odnajdują dalej.... buk.....Język jest nośnikiem wszelkich myśli i ich pierwociną malarz malując obraz na początku pomyśli że namaluje DOM potem go maluje.

Dobranocka chyba zostałem flejmerem number uno

Komentarz

• popmart
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1721

też pomyslałem aby większość tej gadki do kibla spuścić .....

Komentarz

• vinc3

Zamieszczone przez AGO
                  w IT dzialasz ? Co do Ciebie, to bylem kilka razy w Krakowie ... najladniejsze miasto Polski (i nie tylko) Napisz co ci sie podoba po powrocie a co przeszkadza.
                  tak, w IT.
                  na plus jest prawie wszystko: tansze zycie, jak sie dobrze postarac - to praca jest wcale nie gorsza niz tam, rodzina i kumple blizej, dzieciak bedzie po polsku mowil, ludzie jacys mniej popieprzeni dookola...
                  na minus: wino tu strasznie drogie jest ;-)

Komentarz

• AGO
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 351

Zamieszczone przez vinc3
                    tak, w IT.
                    na plus jest prawie wszystko: tansze zycie, jak sie dobrze postarac - to praca jest wcale nie gorsza niz tam, rodzina i kumple blizej, dzieciak bedzie po polsku mowil, ludzie jacys mniej popieprzeni dookola...
                    na minus: wino tu strasznie drogie jest ;-)
                    a w jakim miescie przebywales w DE ? moze mijalismy sie na ulicy ?
                    Najbardziej lubie takie sytuacje (przyklad 1 na wiele):
                    dentysta polski, stado klientow, wszyscy mowia po polsku ... a na koniec tschuß, bis nähste mal

Komentarz

• minek
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1386

Zamieszczone przez AGO
                      a na koniec tschuß, bis nähste mal
                      Wyjaśnij, proszę.
                      (rozumiem obcy język, ale nie taki, lub nie aż tak)

Komentarz

• vinc3

Zamieszczone przez AGO
                        a w jakim miescie przebywales w DE ? moze mijalismy sie na ulicy ?
                        nie mijalismy sie - mieszkalem w wiedniu :-)

Komentarz

• vinc3

Zamieszczone przez minek
                          Wyjaśnij, proszę.
                          (rozumiem obcy język, ale nie taki, lub nie aż tak)
                          'czesc, do nastepnego razu'

Komentarz

• Raff
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 778

Raff : a co jest nie tak ze zdaniem które zacytowałeś z innego wątku ja podpisuje się pod nim obiema rękami i paru wybitnych biologów także (Biologia Wille i inni) Co było w tym zdaniu zjadliwego albo obraźliwego?
                            Nic zjadliwego, obraźliwego etc. Po prostu jak coś wynika z nieprawidłowego ukształtowania to znaczy, że nie jest prawidłowe i należy rozpatrywać to raczej jako dysfunkcję, skrzywienie a nie preferencję. A cała "równość i noramlność" "Biedrońki" i pochodnych to próbuje wmówić - że homoseksualizm jest to normalna preferencja. A jeżeli chodzi o to, że to i inne podobne kontrukty pojęciowe i odkrycia to zdanie wielu wybitnych uczonych, to jedynie mogą być to być "wybitne pierdoły". A słowem "spokojnie" zastąpiłem słowo "poważnie". Wiem, że uważasz się za przedstawiciela nauki i jedynie słusznych naukowych poglądów, za przypisywanie sobie których wg Ciebie ja się uważam. A ja mam wrażenie, że ta Twoja nauka to przegnite akademickie myślenie szablonowe, nie wnoszące nic świeżego i wartościowego.

Napisz ilu ludziom pomaga "taka psychologia", dla ilu jest obojętna a ilu szkodzi. To będzie jakiś argument. Bo dla mnie to jedynia wiedza nawiedzona, nastawiona na stworzenie ludziom iluzji, że mogą za kasę (płaconą np. psychoanalitykowi) zrozumieć i poprawić swoje życie.

Komentarz

• Raff
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 778

też pomyslałem aby większość tej gadki do kibla spuścić .....
                              No widzisz. To po co mówisz o rzeczach, których sam nie uważasz za sensowne. Co zaś się tyczy istniejących a nie nazwanych "obiektów", myślę że nie mozna wskazać takich obiektów bezpośrednio, bo trzeba by je nazwać właśnie. Ale to w żaden sposób nie dowodzi ich nie istnienia. Nie jest to pułapka, tylko kres wyobraźni.

Komentarz

• muflon
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 6763

O kurcze, taki fajny pod-flame mnie ominął :-D
                                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

Pracuję...