Zamieszczone przez popmart
Powrot do Polski ?
Zwiń
X
-
-
więc jest to funkcja (nazwa) znajduje się na odcinku [0,1].... Czy nie jest to przynajmniej ogólna reprezentacja ? i widzisz jakie poznanie
taka reprezentacja (dośc ogólna ale domniemywam że się to zmieni
)
a owa teoria : "Z tw. Goedla m.in. wynika, że obiektów istniejących jest zawsze więcej niż nazwanych."
jest jak najbardziej zgodna ba nawet w jakiś sposób ją potwierdza : wiadomo że są jakieś "obiekty" i mniejwięcej tyle o nich wiemy jak są określone ....Komentarz
-
Nie jest to ogólna reprezentacja w jakimkolwiek sensie. Takich funkcyj jest nieskończenie wiele, o diametralnie różnych właściwościach. Jednak można dowodzić twierdzenia o takich klasach funkcji (zgoda, że o klasach, a nie o reprezentantach), a również ich istnienie ma ważne konsekwencje.Zamieszczone przez popmartwięc jest to funkcja (nazwa) znajduje się na odcinku [0,1].... Czy nie jest to przynajmniej ogólna reprezentacja ? i widzisz jakie poznanie
taka reprezentacja (dośc ogólna ale domniemywam że się to zmieni
)30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
-
-
no tośmy sobie pogadali inteligencja pieprzona....... w sumie uwielbiam to ......
hehe
ni mam już czasu dziś i tak napisałem właśnie 801 post ...
BTW - ale mówię ci jakie poznanie taka reprezentacja - jeśli jest (prawdziwa ..zbadana dowiedziona, przypuszczana, zakładana, weryfikowana, etc) reprezentacja - możliwe jest głębsze poznanie .
Język (również matematyczny) jest dla człowieka czymś jakby "pojemnikiem na myślenie czy osobowość" czy nawet jak patrzysz na obraz to widzisz np drzewa, domy itd i równolegle z obrazem myśli same odnajdują te nazwy i po tych nazwach odnajdują dalej.... buk.....Język jest nośnikiem wszelkich myśli i ich pierwociną malarz malując obraz na początku pomyśli że namaluje DOM potem go maluje.
Dobranocka chyba zostałem flejmerem number unoKomentarz
-
-
tak, w IT.Zamieszczone przez AGOw IT dzialasz ? Co do Ciebie, to bylem kilka razy w Krakowie ... najladniejsze miasto Polski (i nie tylko)
Napisz co ci sie podoba po powrocie a co przeszkadza.
na plus jest prawie wszystko: tansze zycie, jak sie dobrze postarac - to praca jest wcale nie gorsza niz tam, rodzina i kumple blizej, dzieciak bedzie po polsku mowil, ludzie jacys mniej popieprzeni dookola...
na minus: wino tu strasznie drogie jest ;-)Komentarz
-
a w jakim miescie przebywales w DE ? moze mijalismy sie na ulicyZamieszczone przez vinc3tak, w IT.
na plus jest prawie wszystko: tansze zycie, jak sie dobrze postarac - to praca jest wcale nie gorsza niz tam, rodzina i kumple blizej, dzieciak bedzie po polsku mowil, ludzie jacys mniej popieprzeni dookola...
na minus: wino tu strasznie drogie jest ;-)
?
Najbardziej lubie takie sytuacje (przyklad 1 na wiele):
dentysta polski, stado klientow, wszyscy mowia po polsku ... a na koniec tschuß, bis nähste mal
Komentarz
-
Wyjaśnij, proszę.Zamieszczone przez AGOa na koniec tschuß, bis nähste mal

(rozumiem obcy język, ale nie taki, lub nie aż tak)Komentarz
-
nie mijalismy sie - mieszkalem w wiedniu :-)Zamieszczone przez AGOa w jakim miescie przebywales w DE ? moze mijalismy sie na ulicy
?Komentarz
-
'czesc, do nastepnego razu'Zamieszczone przez minekWyjaśnij, proszę.
(rozumiem obcy język, ale nie taki, lub nie aż tak)Komentarz
-
Nic zjadliwego, obraźliwego etc. Po prostu jak coś wynika z nieprawidłowego ukształtowania to znaczy, że nie jest prawidłowe i należy rozpatrywać to raczej jako dysfunkcję, skrzywienie a nie preferencję. A cała "równość i noramlność" "Biedrońki" i pochodnych to próbuje wmówić - że homoseksualizm jest to normalna preferencja. A jeżeli chodzi o to, że to i inne podobne kontrukty pojęciowe i odkrycia to zdanie wielu wybitnych uczonych, to jedynie mogą być to być "wybitne pierdoły". A słowem "spokojnie" zastąpiłem słowo "poważnie". Wiem, że uważasz się za przedstawiciela nauki i jedynie słusznych naukowych poglądów, za przypisywanie sobie których wg Ciebie ja się uważam. A ja mam wrażenie, że ta Twoja nauka to przegnite akademickie myślenie szablonowe, nie wnoszące nic świeżego i wartościowego.Zamieszczone przez popmartRaff : a co jest nie tak ze zdaniem które zacytowałeś z innego wątku ja podpisuje się pod nim obiema rękami i paru wybitnych biologów także (Biologia Wille i inni) Co było w tym zdaniu zjadliwego albo obraźliwego?
Napisz ilu ludziom pomaga "taka psychologia", dla ilu jest obojętna a ilu szkodzi. To będzie jakiś argument. Bo dla mnie to jedynia wiedza nawiedzona, nastawiona na stworzenie ludziom iluzji, że mogą za kasę (płaconą np. psychoanalitykowi) zrozumieć i poprawić swoje życie.Komentarz
-
No widzisz. To po co mówisz o rzeczach, których sam nie uważasz za sensowne. Co zaś się tyczy istniejących a nie nazwanych "obiektów", myślę że nie mozna wskazać takich obiektów bezpośrednio, bo trzeba by je nazwać właśnie. Ale to w żaden sposób nie dowodzi ich nie istnienia. Nie jest to pułapka, tylko kres wyobraźni.Zamieszczone przez popmartteż pomyslałem aby większość tej gadki do kibla spuścić .....Komentarz
-
O kurcze, taki fajny pod-flame mnie ominął :-DKomentarz
Komentarz