Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pawel92
    Początki nałogu
    • 2009
    • 340

Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II]

Zamieszczone przez tomphoto;1197284....
    To nikosię się przesiadają bo brakuje im miejsca na kartach i dyskach ?
    Odkryli, że u Canona jest format sRAW...
    Ostatnio edytowany przez Pawel92; 26756.
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Komentarz

• odi
      Bywalec
      • 2005
      • 141

Zamieszczone przez Kolekcjoner
      Tak, masz rację tylko że z jego powodu pewna ilość osób siedząca dotąd w Nikonie zmieniła system. Głównym powodem - rozmiar plików. Nie wiem ja tam się nie znam ale moim zdaniem przy obecnych wielkościach matryc dalsze mnożenie pikseli jest bez sensu.
      Część też pójdzie w drugą stronę, bo w jakości obrazka C5DMK3 nie wniósł nic, no dobra, lepsze ISO. Obrazek z d800e w porównaniu z 5dMK3 to duży krok na przód. Dla Canona to pewnie jakieś dwie generacje puszek. W następnej wersji piątki poprawią osiągi matrycy i popsują AF aby w kolejnej pozostawić matrycę bez zmian i dodać lepszy AF. Cena wtedy będzie oscylowała w okolicy 20K:P
      pkt 8 regulaminu

Komentarz

• Pawel92
        Początki nałogu
        • 2009
        • 340

Moim skromnym zdaniem, 5D3 jest akurat najbardziej uniwersalną puszką (biorąc pod uwagę wszystkie parametry z ceną włącznie) ze wszystkich, których miałem okazję używać.
        Ostatnio edytowany przez Pawel92; 26756.
        Pozdrowienia,
        Paweł

Zdjęcia

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12226

tylko przypomne, ze ten watek jest o plotkach na temat nieistniejacych aparatow. Przewaznie, no bo oczywiscie nie wylacznie

Ale na pewno sa inne watki od opinii nt 5d czy d800
          www albo tez flickr

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18793

Zamieszczone przez odi
            Część też pójdzie w drugą stronę, bo w jakości obrazka C5DMK3 nie wniósł nic, no dobra, lepsze ISO. Obrazek z d800e w porównaniu z 5dMK3 to duży krok na przód. Dla Canona to pewnie jakieś dwie generacje puszek. W następnej wersji piątki poprawią osiągi matrycy i popsują AF aby w kolejnej pozostawić matrycę bez zmian i dodać lepszy AF. Cena wtedy będzie oscylowała w okolicy 20K:P
            Dla onanistów może i to ma jakieś znaczenie, dla mas fotografujących podejrzewam że dużo większe znaczenie ma nazwijmy to kompletność 5D mkIII. A to jednak bardziej decyduje o sprzedaży niż to czy się da wyciągnąć 4EV z cienia itp.
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

Ostatnio na CR pojawił się ciekawy news, że Canon ma zamiar wypuścić jeszcze dwie wersje 24-70. Jedną wypasioną z IS, drugą budżetową z STM. Nieźle by namnożyli tych szkieł gdyby się to okazało prawdą.
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• akustyk
                gajowy
                • 2004
                • 12226

Realnie nie wierze w kolejne modele 24-xx(x). Biorac pod uwage cene 24-105 to tu nie bardzo jest gdzie wypozycjonowac. Moze jakis 24-120/3.5-5.6 STM, wazacy okolo 400g, zapewne za malo przyzwoite 600€. Czyli taki bieda standard do 6D...
                www albo tez flickr

Komentarz

• MAF
                  Początki nałogu
                  • 2010
                  • 420

Zamieszczone przez akustyk
                  Realnie nie wierze w kolejne modele 24-xx(x). Biorac pod uwage cene 24-105 to tu nie bardzo jest gdzie wypozycjonowac. Moze jakis 24-120/3.5-5.6 STM, wazacy okolo 400g, zapewne za malo przyzwoite 600€. Czyli taki bieda standard do 6D...
                  Te nowe szkła to jedno jak zrozumiałem ma być pro, a drugie raczej tanie.
                  Coś jak w Sony gdzie jest Zeiss 24-70 2.8 SSM i Sony 28-75 2.8 SAM.

Mnie brakuje w ofercie Canona tanich szkieł FF, jeśli mają być tanie korpusy FF to muszą być też tanie szkła, nie tylko eLkami człowiek żyje i taki budżetowy zestaw jak kiedyś był 20-35 3.5-4.5, 24-85 3.5-4.5, 70-210 3.5-4.5 tylko z IS by się przydał.
                  46756a6920582d5431202b2031302d32342f34202b2031382d 35352f322e382d34202b2035352d3230302f332
                  e352d342e38202b2032332f312e34202b2033352f312e34202 b2035362f312e32202b204d65747a206d343030

Komentarz

• Fotopstryczek
                    Uzależniony
                    • 2013
                    • 653

Robimy zakłady co dodadzą do 750D? Wi-Fi?
                    Powinien pojawić się do 3 miesięcy.

Komentarz

• akustyk
                      gajowy
                      • 2004
                      • 12226

Zamieszczone przez Fotopstryczek
                      Robimy zakłady co dodadzą do 750D? Wi-Fi?
                      matryce z 70D.
                      www albo tez flickr

Komentarz

• jaś
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 2601

większy rachunek głównie
                        Jestem szumofobem
                        S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
                        Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• jotes25
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 3609

Wi-fi na pewno.
                          W matrycę z 70d wątpię, ale nie wykluczam sytuacji, że 750d dostanie ją i to nawet lepiej oprogramowaną. Na podstawie 70d mogę powiedzieć, że w dual pixel Canon ma jeszcze duuuuże pole do popisu...

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18793

Zamieszczone przez akustyk
                            matryce z 70D.
                            Też bym na to stawiał.
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18793

Zamieszczone przez jotes25
                              Na podstawie 70d mogę powiedzieć, że w dual pixel Canon ma jeszcze duuuuże pole do popisu...
                              Z całą pewnością wszak na ten rok zapowiadali nowe funkcjonalności z nią związane.
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• akustyk
                                gajowy
                                • 2004
                                • 12226

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                                Też bym na to stawiał.
                                ja bym sie nawet zaryzykowal teze, ze to bedzie 700D + matryca 70D + wifi + zupelnie nic wiecej.
                                juz to moze realnie wystartowac w cenie 700 EUR, czyli w polowie drogi miedzy 70D a 650D.
                                ten ostatni nawet bez przeceny wtedy...

co by nie bylo tak czy siak nie kupie 600D mi wystarcza jako cropowy korpus...

chwilowo w wydaniu Canona mnie bardziej szkla interesuja. chcialbym 135/2.8 IS albo jakies 50/2.8 IS...
                                a niemniej chetnie jakies lekkie, stabilizowane szklo w desen 24-80/3.5-4.5 IS, jesli z cena nie zaszaleja
                                a przy tym dystorsje i rogi beda na poziomie
                                www albo tez flickr

Komentarz

Pracuję...