Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Wątek archiwalny do przejrzenia (dla bardzo wytrwałych) - tutaj:
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=39209

No to po premierze wszystkomającego iXa czas zacząć bić pianę :grin: o kolejnych nowościach, które przyniesie nam Canon.

Moje szklane kule mówią, że ma w tym roku być jeszcze jakieś szkło/a. No, a w przyszłym roku coraz mniej przycisków i pokręteł i jedna bardzo gęsta matryca .
    Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner
  • trrr
    Bywalec
    • 2009
    • 115

nowy 24-70 z nową ceną

Komentarz

• Goomis
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1893

Nowy 35L
      P.S. czemu poprzedni wątek gigant został zamknięty?
      5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• Merde
        Grzeczny i układny podpis
        • 2008
        • 7756

Zamieszczone przez Goomis
        Przeszedł na emeryturę, niektóre tego typu wątki-tasiemce tak będą miały.
        I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• savage67
          Bywalec
          • 2010
          • 122

Tak się zastanawiam. Czy nowy 5DIII z matrycą powiedzmy 36Mpx będzie miał też dodatkową matrycę pomiarową do AF ? Czy pozostanie wierny tradycji ?

Komentarz

• epicure
            Uzależniony
            • 2010
            • 676

Zamieszczone przez savage67
            Czy nowy 5DIII z matrycą powiedzmy 36Mpx będzie miał też dodatkową matrycę pomiarową do AF ?
            A dlaczego miałby mieć dodatkową matrycę? Do pomiaru AF służy przecież osobny czujnik.
            nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Komentarz

• janmar
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 3468

Nowy 35L
              Wątek dostępny pod linkiem podanym w poście #1.
              To tylko podział na części.
              Podobnie IMHO będzie z innymi gigantami naszej forumowej myśli i klawiatur.
              Tak ,tak powtarzam za kolegami ale to info istotne dla korzystania z forum :-)

Komentarz

• akustyk
                gajowy
                • 2004
                • 12226

Zamieszczone przez savage67
                Tak się zastanawiam. Czy nowy 5DIII z matrycą powiedzmy 36Mpx będzie miał też dodatkową matrycę pomiarową do AF ? Czy pozostanie wierny tradycji ?
                czemu nowy 5D mkIII mialby miec cos innego w ukladzie AF, niz mial 5D mkII? :-D
                www albo tez flickr

Komentarz

• Merde
                  Grzeczny i układny podpis
                  • 2008
                  • 7756

Zamieszczone przez akustyk
                  Bo po połączeniu linii 1D/1Ds nie będzie sensownej (cenowo) alternatywy dla Nicponia D700 i jego ew. następcy? Co ja mówię - nie będzie alternatywy dla D3s nawet.
                  I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

Zamieszczone przez akustyk
                    Tak jak się głębiej nad tym zastanowić to po co tam w ogóle AF .
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• rafalp88
                      Dopiero zaczyna
                      • 2010
                      • 32

Kurcze ciekawe jak bedzie z 35LII
                      zastanawiam sie nad zakupem I wersji
                      Był Nikon... teraz jest Canon !

Komentarz

• gadget_zary
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1046

Zamieszczone przez Merde
                        Bo po połączeniu linii 1D/1Ds nie będzie sensownej (cenowo) alternatywy dla Nicponia D700 i jego ew. następcy? Co ja mówię - nie będzie alternatywy dla D3s nawet.
                        Pod względem AF'a i tak w Canonie nie ma i nie było alternatywy dla d700.
                        Ja jestem ciekaw czy jakiekolwiek plotki które mówiły o specyfikacji 7dmkII i rozdziale nowego 5d na wersje normal i video się sprawdzą

Komentarz

• agadam
                          Dopiero zaczyna
                          • 2010
                          • 18

Zamieszczone przez gadget_zary
                          Pod względem AF'a i tak w Canonie nie ma i nie było alternatywy dla d700.
                          Ja jestem ciekaw czy jakiekolwiek plotki które mówiły o specyfikacji 7dmkII i rozdziale nowego 5d na wersje normal i video się sprawdzą
                          5d wersja video? Planuje zakup nowej puszki na potrzeby filmu, więc ta informacja (chociaż może być to plotka) bardzo mnie ucieszyła
                          Aga|Damian

Komentarz

• akustyk
                            gajowy
                            • 2004
                            • 12226

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                            Tak jak się głębiej nad tym zastanowić to po co tam w ogóle AF .
                            nie no.... ale kaman... jaki AF w 5D jest, to nie musisz mi mowic... bo przeciez mam

ale jak popatrzyc na slupki sprzedazy 5D mkIII, to co - nie sprzedaje sie? schodzi jak bulki rano w piekarni, chocby sobie CB diabli wiedza ile psioczyl na temat wydajnosci.

1Dx jest zrobiony na wydajnosc reporterska. osmiele sie rzucic teze, ze 5DmkIII zeby utrzymac target rynkowy (zachecic dzisiejszych uzytkownikow 5D I/II do upgrade'u) bedzie musial miec:
                            1. duzo megapikseli
                            2. nadal umiarkowana cene (intro: 3000$, street: 2500$).
                            3. znacznie lepszy AF niz obecne 5D.
                            niestety, dozwolone sa kombinacje co najwyzej 2 z powyzszych 3 punktow. i patrzac na sytuacje rynkowa, nie widze jak Canon mialby zarznac dobra krowe w postaci 1+2
                            www albo tez flickr

Komentarz

• MMM
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 4250

Zamieszczone przez rafalp88
                              Kurcze ciekawe jak bedzie z 35LII
                              zastanawiam sie nad zakupem I wersji
                              Wstrzymałbym się z zakupem. Dolar wysoko stoi, a 35L to szkło w kolejce u Canona do wymiany. Jeśli zmiany będą takie jak w 24L I -> II to zdecydowanie warto czekać.
                              Digart

Komentarz

Pracuję...