Zmierzch aparatów Sony?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sergiusz
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2708

W tym temacie jest artykuł z pierwszego posta.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• MC_
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 3444

Zamieszczone przez Sergiusz
      Tak, tyle,że o ile nie pojawił się jeszcze następca A 900 to pół biedy ale brak następcy nie produkowanego od jakiegoś czasu A 700 daje do myślenia i budzi zaniepokojenie wśród użytkowników tego systemu.
      Chyba tych siedzących na forach. Jakieś 80% nabywców lustrzanek Sony głęboko gdzieś ma następce jakiegoś tam A700 (a co to takiego??).

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18793

Zamieszczone przez MC_
        Chyba tych siedzących na forach. Jakieś 80% nabywców lustrzanek Sony głęboko gdzieś ma następce jakiegoś tam A700 (a co to takiego??).
        Wydaje mi się, że to dokładnie tak jest. Zresztą to samo dotyczy wymiennej optyki. Póki co widać że dla Sony priorytetem jest entrylevel co nie znaczy, że nie dają czegoś wyżej żeby pokazać, że system żyje (szczególnie chodzi tu o FF). Logiczne zatem jest, że nie ma co inwestować zbyt mocno w środek oferty - chociaż pewnie na to też czas przyjdzie.
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• jacek_73
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 2587

Zamieszczone przez Sergiusz
          Tak, tyle,że o ile nie pojawił się jeszcze następca A 900 to pół biedy ale brak następcy nie produkowanego od jakiegoś czasu A 700 daje do myślenia i budzi zaniepokojenie wśród użytkowników tego systemu.
          daje do myślenia, albo i nie daje do myślenia. A jak Ty Sergiuszu myślisz, czy A700 zestarzała się moralnie na tyle aby SONY musiało wprowadzać na rynek nowszą wersję?
          Jestę fotografę
          miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• MC_
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 3444

Problemem jest nie tyle "starość" A700 co jej niedostępność ze względu na zaprzestanie produkcji spory czas temu.

Komentarz

• oxydum
              Bywalec
              • 2009
              • 230

Zmierzch czy nie, ale 5 lat gwarancji może spustoszyć rynek. Ciekawe co na to Canon
              EOS 5, 500N, 400D, 50D

Komentarz

• voriax
                Bywalec
                • 2008
                • 132

Canon nic nie zrobi.

Sony moim zdaniem na rynek wpuści tylko ograniczoną liczbę sztuk z taką gwarancją, narobią szumu na rynku i temat ucichnie ale echo będzie roznosić się jeszcze wśród klientów jakiś czas - ot taki "chłyt... chłyt marketingowy" i tyle... i będą tak w kółko, z telewizorami też taki "chłyt" stosują.

Pozdrawiam!
                V.

Komentarz

• MC_
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 3444

To nie jest chłyt marketingowy.
                  Przedłużenie gwarancji na lustrzankę kosztuje 319zł i mamy 5 lat spokoju.
                  Dzięki temu sprzedawałem A700 z jeszcze prawie 3 lata gwarancji, a kupujący miał spokój.

Bardzo chciałbym, żeby i Canon miał taki chłyt. Z chęcią bym się dał na niego złapać.

Komentarz

• oxydum
                    Bywalec
                    • 2009
                    • 230

Każdy Uczestnik Programu, który zakupi Lustrzankę w okresie od dnia 1 września 2010 r. do dnia 31 grudnia 2010 r., otrzymuje od Organizatora, w cenie sprzedaży Lustrzanki prawo do 5-letniej gwarancji jakości Lustrzanki
                    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Komentarz

• MC_
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 3444

No to i tym lepiej. 319zł mają w kieszeni.

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18793

Bardzo fajna sprawa. Moja 30-tka padła po 3 latach - 8 stówek do przodu - tyle mi wycenili wymianę płyty głównej . Brawo Sony!
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• luck1985
                          Początki nałogu
                          • 2009
                          • 322

Pelne 5 lat jak ten pierwszy rok czy dwa lata ? Czy okres gwarancji trwa 2 lata , a na migawke jest te 5 lat ? Warto sie wczytac w te warunki , bo co mi po 5 latach , jak po 3 roku padnie plyta glowna , ktora nie jest objeta piecioma latami
                          Martyna ladnie reklamuje Sony .

Komentarz

• MC_
                            Pełne uzależnienie
                            • 2009
                            • 3444

Zamiast snuć domysły i pisać bzdury wystarczy trochę poczytać.

Gwarancja jest pełna.

Komentarz

• luck1985
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 322

Forumowy madrala pasuje do Ciebie - ew mozesz miec range "stawiacz kropki na i"
                              A znak zapytania widziales ? no..... to nie snuj farmazonow tylko udziel normalnej odpowiedzi ;]

Komentarz

• MC_
                                Pełne uzależnienie
                                • 2009
                                • 3444

Po pytaniu znalazła się też odpowiednia teza.

Komentarz

Pracuję...