Zmierzch aparatów Sony?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sergiusz
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2708

Zmierzch aparatów Sony?

Bez wątpienia aparaty fotograficzne Sony są w dniu dzisiejszym liderem, jeżeli chodzi o innowacje techniczne i parametry...
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
  • marceleqs
    Bywalec
    • 2010
    • 153

ściema
    50D + 17-55/2.8

Komentarz

• jacek_73
      Pełne uzależnienie
      • 2010
      • 2587

Świat wielkiej finansjery rządzi się jak widać swoimi prawami.
      Jestę fotografę
      miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• mc_iek
        Uzależniony
        • 2008
        • 790

20 lat temu obiecywano nam, że "niewidzialna ręka rynku" rozwiąże wszystkie problemy zaopatrzeniowo - jakościowe. Mnie jednak coraz bardziej wydaje się, że "niewidzialna ręka rynku" zgina się tylko do siebie...
        Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18793

Zamieszczone przez Sergiusz
          Bez wątpienia aparaty fotograficzne Sony są w dniu dzisiejszym liderem, jeżeli chodzi o innowacje techniczne i parametry...
          Bez wątpienia - marketing to podstawa .
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• Gryźli
            Dopiero zaczyna
            • 2010
            • 37

Bez wątpienia - sony do kosza.
            Canon

Komentarz

• luck1985
              Początki nałogu
              • 2009
              • 322

Lustro - Nikon i Canon , nic innego nie ma prawa bytu - twarde reguly gry ustanawiam
              A sony , ze w ogole jeszcze jest z tymi "alfami" , to min dlatego, ze martyna tym pstryka i jest fajnie - a ladne laski w media markecie paraduja z tym wrece, a jak juz mloda przyciagnie klienta , do akcji wchodzi kolo co ladnie gada - jak ten opis.

Komentarz

• jacapa
                Początki nałogu
                • 2007
                • 453

Nie macie poczucia humoru . Prima aprilis się zbliża , tylko pół roku. żartować już można.
                Jacek Paduszyński
                40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• marceleqs
                  Bywalec
                  • 2010
                  • 153

żarty żartami, ale taki marketing wycelowany w polską publiczność w strefie lustrzanek jaki prowadzi SONY jest niebywały na skalę chyba światową. ponoć u nas sprzedaż SONY Alpha jest ogromna, o ile nie najlepsza na kontynencie, wyłącznie z uwagi na marketing, pod tym względem Polska to nawet wyjątkowy kraj..
                  50D + 17-55/2.8

Komentarz

• ska
                    Coś już napisał
                    • 2010
                    • 73

Co jak co mają innowacje i różniaste bajery to prawda, i bardzo dobrze działa to na klientów.
                    http://damnian.blog.com/

Komentarz

• magart
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 378

Fakt, Polska to wyjątkowy kraj. Jeśli się omami sprzedawców kilkoma złotymi za każdą sprzedaną sztukę to efekt jest 10x lepszy niż w innych częściach Europy. Taka to już nasza specyfika
                      EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
                      www.magaczewski.blogspot.com
                      www.fotogaleria.magaczewski.pl

Komentarz

• SergioM
                        Coś już napisał
                        • 2010
                        • 81

Każdy polak wie ze najlepsze telewizory robił zawsze Sony, wiec lustrzanki tez....na pewno
                        EOS 5DmkII | EOS 600 | EF 28 f/1.8 USM | EF 50 f/1.4 USM | EF 135 f/2.0 L USM
                        PowerShot S95 | AE-1p | Canonet QL19 GIII
                        SergioM

Komentarz

• jacapa
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 453

Zamieszczone przez SergioM
                          Każdy polak wie ze najlepsze telewizory robił zawsze Sony, wiec lustrzanki tez....na pewno
                          Nie prawda nie każdy. Ja zawsze miałem zdanie odmienne. Teraz z lustrzankami tak samo.
                          Jacek Paduszyński
                          40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• sando
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 240

Fajnie, że Sony się stara i wypuszcza konkurencyjne aparaty. Ale mam wrażenie, że niektórym marketing Sony zrobił pranie mózgów ;-) Przecież większość z tych "innowacji" jest skopiowanych od innych. Więc nie są to żadne innowacje. Trochę trzeźwego myślenia Panowie! :-)

- Bezlusterkowce zaczął Sony produkować dopiero po Panasonicu, Olympusie i Samsungu.
                            - Stabilizację matrycy dostali wraz z przejęciem minolty więc nie był to ich wynalazek
                            - Filmy w lustrzankach wprowadzili po Canonie, Nikonie i Pentaksie
                            - Czyszczenie matrycy (zresztą podobno niezbyt efektywne) dodali gdy się okazało, że w Olympusie świetnie się spisuje
                            - Pierwszą lustrzankę z odchylanym ekranem, i szybkim fazowym AF w trybie LV wielu dzięki marketingowi przypisuje Sony. Nie jest to prawdą. Olympus miał to wszystko o wiele wcześniej w modelu E-330. Sony jeszcze nawet nie produkował wtedy lustrzanek.

Mógł by też Sony wypuścić wreszcie następcę A700. Przydał by się też dobry zaawansowany kompakt z stopką do lampy błyskowej.

Komentarz

• luc_october
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 447

Koleżanka z pracy kiedyś mnie zapytała:
                              -Chcę kupić lustrzankę. Którą mam kupić?
                              -Tylko Canon, albo Nikon.
                              Na drugi dzień:
                              -I co kupiłaś?
                              -Sony a330.
                              http://500px.com/luc_october

Komentarz

Pracuję...