Bez wątpienia aparaty fotograficzne Sony są w dniu dzisiejszym liderem, jeżeli chodzi o innowacje techniczne i parametry...
Zmierzch aparatów Sony?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Świat wielkiej finansjery rządzi się jak widać swoimi prawami.Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpisKomentarz
-
20 lat temu obiecywano nam, że "niewidzialna ręka rynku" rozwiąże wszystkie problemy zaopatrzeniowo - jakościowe. Mnie jednak coraz bardziej wydaje się, że "niewidzialna ręka rynku" zgina się tylko do siebie...Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!Komentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
-
Lustro - Nikon i Canon , nic innego nie ma prawa bytu - twarde reguly gry ustanawiam
A sony , ze w ogole jeszcze jest z tymi "alfami" , to min dlatego, ze martyna tym pstryka i jest fajnie - a ladne laski w media markecie paraduja z tym wrece, a jak juz mloda przyciagnie klienta , do akcji wchodzi kolo co ladnie gada - jak ten opis.Komentarz
-
Nie macie poczucia humoru . Prima aprilis się zbliża , tylko pół roku. żartować już można.Jacek Paduszyński
40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astroKomentarz
-
żarty żartami, ale taki marketing wycelowany w polską publiczność w strefie lustrzanek jaki prowadzi SONY jest niebywały na skalę chyba światową. ponoć u nas sprzedaż SONY Alpha jest ogromna, o ile nie najlepsza na kontynencie, wyłącznie z uwagi na marketing, pod tym względem Polska to nawet wyjątkowy kraj..50D + 17-55/2.8Komentarz
-
Co jak co mają innowacje i różniaste bajery to prawda, i bardzo dobrze działa to na klientów.Komentarz
-
Fakt, Polska to wyjątkowy kraj. Jeśli się omami sprzedawców kilkoma złotymi za każdą sprzedaną sztukę to efekt jest 10x lepszy niż w innych częściach Europy. Taka to już nasza specyfika
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.plKomentarz
-
-
Jacek Paduszyński
40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astroKomentarz
-
Fajnie, że Sony się stara i wypuszcza konkurencyjne aparaty. Ale mam wrażenie, że niektórym marketing Sony zrobił pranie mózgów ;-) Przecież większość z tych "innowacji" jest skopiowanych od innych. Więc nie są to żadne innowacje. Trochę trzeźwego myślenia Panowie! :-)
- Bezlusterkowce zaczął Sony produkować dopiero po Panasonicu, Olympusie i Samsungu.
- Stabilizację matrycy dostali wraz z przejęciem minolty więc nie był to ich wynalazek
- Filmy w lustrzankach wprowadzili po Canonie, Nikonie i Pentaksie
- Czyszczenie matrycy (zresztą podobno niezbyt efektywne) dodali gdy się okazało, że w Olympusie świetnie się spisuje
- Pierwszą lustrzankę z odchylanym ekranem, i szybkim fazowym AF w trybie LV wielu dzięki marketingowi przypisuje Sony. Nie jest to prawdą. Olympus miał to wszystko o wiele wcześniej w modelu E-330. Sony jeszcze nawet nie produkował wtedy lustrzanek.
Mógł by też Sony wypuścić wreszcie następcę A700. Przydał by się też dobry zaawansowany kompakt z stopką do lampy błyskowej.Komentarz
-
Koleżanka z pracy kiedyś mnie zapytała:
-Chcę kupić lustrzankę. Którą mam kupić?
-Tylko Canon, albo Nikon.
Na drugi dzień:
-I co kupiłaś?
-Sony a330.Komentarz
Komentarz