W tym temacie jest artykuł z pierwszego posta.
Zmierzch aparatów Sony?
Zwiń
X
-
-
Chyba tych siedzących na forach. Jakieś 80% nabywców lustrzanek Sony głęboko gdzieś ma następce jakiegoś tam A700 (a co to takiego??).Komentarz
-
Wydaje mi się, że to dokładnie tak jest. Zresztą to samo dotyczy wymiennej optyki. Póki co widać że dla Sony priorytetem jest entrylevel co nie znaczy, że nie dają czegoś wyżej żeby pokazać, że system żyje (szczególnie chodzi tu o FF). Logiczne zatem jest, że nie ma co inwestować zbyt mocno w środek oferty - chociaż pewnie na to też czas przyjdzie."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
daje do myślenia, albo i nie daje do myślenia. A jak Ty Sergiuszu myślisz, czy A700 zestarzała się moralnie na tyle aby SONY musiało wprowadzać na rynek nowszą wersję?Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpisKomentarz
-
Problemem jest nie tyle "starość" A700 co jej niedostępność ze względu na zaprzestanie produkcji spory czas temu.Komentarz
-
Zmierzch czy nie, ale 5 lat gwarancji może spustoszyć rynek. Ciekawe co na to CanonEOS 5, 500N, 400D, 50DKomentarz
-
Canon nic nie zrobi.
Sony moim zdaniem na rynek wpuści tylko ograniczoną liczbę sztuk z taką gwarancją, narobią szumu na rynku i temat ucichnie ale echo będzie roznosić się jeszcze wśród klientów jakiś czas - ot taki "chłyt... chłyt marketingowy" i tyle... i będą tak w kółko, z telewizorami też taki "chłyt" stosują.
Pozdrawiam!
V.Komentarz
-
To nie jest chłyt marketingowy.
Przedłużenie gwarancji na lustrzankę kosztuje 319zł i mamy 5 lat spokoju.
Dzięki temu sprzedawałem A700 z jeszcze prawie 3 lata gwarancji, a kupujący miał spokój.
Bardzo chciałbym, żeby i Canon miał taki chłyt. Z chęcią bym się dał na niego złapać.Komentarz
-
Każdy Uczestnik Programu, który zakupi Lustrzankę w okresie od dnia 1 września 2010 r. do dnia 31 grudnia 2010 r., otrzymuje od Organizatora, w cenie sprzedaży Lustrzanki prawo do 5-letniej gwarancji jakości LustrzankiEOS 5, 500N, 400D, 50DKomentarz
-
-
Bardzo fajna sprawa. Moja 30-tka padła po 3 latach - 8 stówek do przodu - tyle mi wycenili wymianę płyty głównej
. Brawo Sony!
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Pelne 5 lat jak ten pierwszy rok czy dwa lata ? Czy okres gwarancji trwa 2 lata , a na migawke jest te 5 lat ? Warto sie wczytac w te warunki , bo co mi po 5 latach , jak po 3 roku padnie plyta glowna , ktora nie jest objeta piecioma latami
Martyna ladnie reklamuje Sony .Komentarz
-
-
Forumowy madrala pasuje do Ciebie - ew mozesz miec range "stawiacz kropki na i"
A znak zapytania widziales ? no..... to nie snuj farmazonow tylko udziel normalnej odpowiedzi ;]Komentarz
-
Komentarz