Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12226

Zamieszczone przez jotes25
    Czytając ten wątek mam nieodparte wrażenie, że większość piszących mocno rozczaruje się Canonem w najbliższych miesiącach/latach ...
    na szczescie nie jestem ta wiekszoscia
    70-300L mnie powalil na kolana (cena tez, ale przymknijmy oko :wink: ), bo to niewiarygodnie dobre szklo;
    24-105 jest zgodnie z oczekiwaniami bardzo solidny;
    a 17-40... no, tu mozna juz chyba tylko lepiej wiec Canon moze mnie wylacznie pozytywnie zaskoczyc poprawiajac jego rogi

wiecej szkiel nie potrzebuje, korpus, odpukac, nadal dziala i jak znam wytrzymalosc Canona, to bedzie sluzyl "wiernie do samego konca mojego lub jego"...
    www albo tez flickr

Komentarz

• allxages
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2549

Jak wyjdzie 20-35/2.0 (w co nie wierze) to zrobie wszystko, zeby miec je jako pierwszy ;D juz sie zakochalem w tym szkle hehe

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18793

No dobra to ja bym chciał 20/1.8L, 100-400/4.5-5.6 IS II L i akustyk nie opowiadaj mi tu żadnych bajek o tym, że 70-300L to jego następca .
        Przyszłościowo nie wzgardziłbym szkłem rodzaju 35-70/2 i 12-24.
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• Cichy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 7450

Jak bawimy się w wishlisty to i ja coś wymyślę (niekoniecznie to , co bym chciał, ale to , co by wypadało...)

1. 50 1.4 USM II
          2. 85 1.4 USM nie L
          3. 16~20 2.8 USM nie L
          4. 100-300 4 IS USM L

Generalnie Canona ma wybór szkieł spory, tylko te cholerne puszki... Na dzień dzisiejszy praktycznie ideałem jest 7d, ale niestety nie ma FF...
          O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• rostek andrzej
            Bywalec
            • 2008
            • 218

Zamieszczone przez akustyk
            wiecej szkiel nie potrzebuje, korpus, odpukac, nadal dziala i jak znam wytrzymalosc Canona, to bedzie sluzyl "wiernie do samego konca mojego lub jego"...
            Z punktu widzenia Canona, to nie dobrze.
            Dobry Customer powinien zawsze pozostawać w niedosycie Dostajesz fajny sprzęt po to abyś cieszył się nim przez jakiś czas, aż do kolejnej premiery.

Dobry przykład to 70-300L i coś za coś. Od razu podniosły się głosy że co to za szkło, że powinno być F4 i że przecież wszyscy liczyli na 100-400. Oczywiście gdyby tak się stało wybór byłby prosty, ale przecież z punktu widzenia Canona nie o to biega. Ci którzy się skuszą, z czasem dostaną nowy lens, który szybko uwypukli im niedoskonałości użytkowanego sprzętu.

Komentarz

• gavin
              Pełne uzależnienie
              • 2010
              • 1339

24 1.8
              50 1.4 ii
              24-85 3.5-5.6 is usm

Komentarz

• tomicher
                Coś już napisał
                • 2009
                • 94

Zamieszczone przez Cichy
                Jak bawimy się w wishlisty to i ja coś wymyślę
                ja też ; )

1. Taka fullframe`owa jedynka bez gripa z maxymalnymi uszczelnieniami
                2. 85 1.4 USM

I z wielkiej ciekawości jeszcze dodałbym 35L żeby dowiedzieć się co oni potrafią jeszcze wycisnąć z tej ogniskowej.
                www.tomicher.pl

Komentarz

• xxkomarxx
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1456

Zamieszczone przez X tomicher X
                  I z wielkiej ciekawości jeszcze dodałbym 35L żeby dowiedzieć się co oni potrafią jeszcze wycisnąć z tej ogniskowej.
                  Z tej ogniskowej mogą wycisnąć lepszą kasę

Komentarz

• MacGyver
                    Cenzor
                    • 2006
                    • 7043

Zamieszczone przez Cichy
                    ....
                    4. 100-300 4 IS USM L
                    Heh, nie dale jak wczoraj pisałem o czymś takim w wątku na temat 70-300 L :-)
                    Bardzo bym pożądał takiego szkiełka.... byle nie za 2,5 k euro :-)
                    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• rysib
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 281

Wy tu Panowie Szlachta pitu pitu o marzeniach - a tu poważne plotki się pojawiły o zmierzch APS-H:
                      135 f/2L II
                      There is a replacement in development, and a prototype exists. However, it is not slated for release for a year or two. The current 135L sells well, and is very high performance.

35 f/1.4L II
                      The prototype exists and is slated for a 2011 announcement.

24-70 f/2.8L II
                      Apparently 5 versions of this lens exist. A few even have IS. It is slated for a 2011 announcement. The patent we’ve seen says no IS.

300 f/4L IS II
                      Expect this lens to arrive sometime in 2011 or early 2012. If what is mentioned next is true, then f/4 lenses may become more in demand as photographers aim to carry a lighter camera bag.

APS-H & ISO
                      The 1.3 crop will be going away. All cameras going forward will be APS-C and full frame. The ISO performance of upcoming cameras from Canon will be industry leading. This is in part because of sensor technology advancements as well as DIGIC V.

CR’s Take
                      All of this is pretty plausible. I do expect Canon to have a couple of surprises up their sleeves. We’ve seen that recently with the zoom fisheye and the 200-400 with the 1.4 teleconverter built in.
                      Pozdrawiam Rysiek

Komentarz

• oskarkowy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 2513

Zamieszczone przez rysib
                        APS-H & ISO
                        The 1.3 crop will be going away. All cameras going forward will be APS-C and full frame. The ISO performance of upcoming cameras from Canon will be industry leading. This is in part because of sensor technology advancements as well as DIGIC V.
                        Co oznacza, że najprawdopodobniej doczekamy się jednak 3D, lub czegoś na kształt 3D. Albo nie dadzą nic z w zamian, (w co mi sie nie chce wierzyć) i bedzie ogólne zgrzytanie zębami.

Choć z drugiej strony zapowiedzi o rychłej śmierci aps-h pojawiały się już z 5 lat temu przed premierą 1DmkIII.
                        Jarek

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18793

Wszystko to brzmi zbyt życzeniowo i zbyt prawdopodobnie jak na Canona .
                          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• MacGyver
                            Cenzor
                            • 2006
                            • 7043

Zamieszczone przez oskarkowy
                            Choć z drugiej strony zapowiedzi o rychłej śmierci aps-h pojawiały się już z 5 lat temu przed premierą 1DmkIII.
                            APS-H, choć to dość egzotyczny rozmiar matrycy, ma dość liczne grono zwolenników. Jedyne uzasadnienie jakie mógłbym znaleźć dla rezygnacji z niego to możliwość podwyższenia premierowej ceny 1D mkV, wyposażonego w jakieś FF, o kilkaset zielonych banknotów.
                            Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• arturs
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 4196

Zamieszczone przez MacGyver
                              APS-H, choć to dość egzotyczny rozmiar matrycy, ma dość liczne grono zwolenników. Jedyne uzasadnienie jakie mógłbym znaleźć dla rezygnacji z niego to możliwość podwyższenia premierowej ceny 1D mkV, wyposażonego w jakieś FF, o kilkaset zielonych banknotów.
                              czyli że (pisząc jak Paweł g3) - Pecunia non olet ale FF Rulez
                              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• _igi
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2035

Niech poprawiają, przynajmniej nagle starszy sprzęt się zrobi tańszy
                                5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

Pracuję...