Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rog
    Bywalec
    • 2008
    • 144

E, to 5d2 jest.
    5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4

Komentarz

• gietrzy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 5727

Tarpan Mark II nadjeżdża...

... szykujcie $2000

Patent Information
      Patent Publication No. 2011-81062
      Published 2011.4.21
      Filled 2009.10.5

24-70 f/2.8L II
      Focal distance f=24.74 – 67.50mm
      Fno 2.92 – 2.91
      Half angle of view 41.17 – 17.77 deg.
      Lens length 206.42 – 177.53mm
      Back focus 38.43mm
      Aspherical 2
      zoom ratio 2.73x
      MOD 0.38m

Wybaczcie, my w Canonie chcieliśmy zaoszczędzić na wadze
      the silence is deafening

Komentarz

• Merde
        Grzeczny i układny podpis
        • 2008
        • 7756

Bez IS? Eee, to olać takiego newsa
        I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Mikol
          Bywalec
          • 2009
          • 105

Zamieszczone przez gietrzy
          Back focus 38.43mm
          i z back focusem

Komentarz

• Goomis
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1893

i dobrze, że bez ISa, ale ja się pytam gdzie jest 35LmkII i 14-24/2.8?? :-P
            5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• koraf
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1748

Skoro jest "Filled 2009.10.5" to nie jest taki nowy ten patent ;-), nieźle go przetrzymali .

Komentarz

• oskarkowy
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 2513

Ale chyba od tych kilku literek przeklejonych przez g3 daleko jeszcze do prawdziwego produktu. Jakoś nie wyobrażam sobie nowego 24-70/2.8 bez stabilizacji. A swoją drogą, mogliby w końcu wypuścić kilka mocnych szkiełek.. Dawno nie było niczego ciekawego dla ludu.
                Jarek

Komentarz

• akustyk
                  gajowy
                  • 2004
                  • 12226

Zamieszczone przez oskarkowy
                  A swoją drogą, mogliby w końcu wypuścić kilka mocnych szkiełek.. Dawno nie było niczego ciekawego dla ludu.
                  a to zalezy. z mojego punktu widzenia 70-300 L to jest bardzo mocne szklo.
                  www albo tez flickr

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

Dawno nie było niczego ciekawego dla ludu.
                    A na przykład takie 200-400/4 czy nowe telasy - to nie dla ludu .
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• Mellan
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1851

Nowe talasy poszły, czas na 50 i 24-70... czekam pewnie nie tylko ja
                      C-F-K - forever

Komentarz

• _igi
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2035

Ja czekam na odświeżone ultra-zoomy pod cropa i pełną klatkę Tym razem bez czerwonych pasków proszę i z 15/24mm na szerokich końcach.
                        5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• oskarkowy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 2513

Zamieszczone przez akustyk
                          a to zalezy. z mojego punktu widzenia 70-300 L to jest bardzo mocne szklo.
                          Zamieszczone przez Kolekcjoner
                          A na przykład takie 200-400/4 czy nowe telasy - to nie dla ludu .
                          Tylko ilu jest amatorów na takie szkła?
                          A zobaczcie, 24-70 ma tyle lat, że nikt dokładnie nie pamięta, 50/1.4 czy 20/2.8 jeszcze więcej. O 35/2 czy 85/1.8 z litości nie wspomnę. To są podstawowe szkła dla każdego zaawansowanego amatora. Tutaj mają pole do popisu. Do tego flagówka żółtych - 14-24/2.8.
                          Jednym słowem, mają co robić, a wypuszczają modele, których sprzedaż będzie jeszcze niższa niż 1ek.
                          Jarek

Komentarz

• Sunders
                            Pełne uzależnienie
                            • 2009
                            • 2746

zobaczcie, 24-70 ma tyle lat, że nikt dokładnie nie pamięta, 50/1.4 czy 20/2.8 jeszcze więcej. O 35/2 czy 85/1.8 z litości nie wspomnę. To są podstawowe szkła dla każdego zaawansowanego amatora. Tutaj mają pole do popisu.
                            Może te szkła sprzedają się nadal na tyle dobrze, że nie "opłaca się" ich "poprawiać"/cena po "liftingu" byłaby przecież wyzsza/, a może nie tak łatwo jest poprawić całkiem niezłe przecież szkła :-?
                            http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• gietrzy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 5727

A swoją drogą, mogliby w końcu wypuścić kilka mocnych szkiełek.. Dawno nie było niczego ciekawego dla ludu.
                              Ja też czekam na F1 II - byłoby bombowe na FF, dzidziuś smacznie śpi a za fill robiłyby naklejki odblaskowe na suficie

Do tego flagówka żółtych - 14-24/2.8.
                              Ztcp to ze sto stron do tyłu delikatnie "plułeś jadem" na to rewelacyjne imho 200/2VR baby

Jednym słowem, mają co robić, a wypuszczają modele, których sprzedaż będzie jeszcze niższa niż 1ek.
                              Pewnie chcą wydać nowy katalog po Euro 2012

Canon jako lider powinien puścić przede wszystkim coś czego nigdy nie puści: ef-s 16/2.8, ef-s 20/2.0.
                              Na pełną klatkę serię: 24/1.2, 50/1 II i 100/2 IS USM; 24 i 50 bez żadnych jaj (jak obecnie) w AF, nawet kosztem dużo większego rozmiaru i/lub wagi.
                              the silence is deafening

Komentarz

• oskarkowy
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 2513

Ja też czekam na F1 II - byłoby bombowe na FF, dzidziuś smacznie śpi a za fill robiłyby naklejki odblaskowe na suficie
                                Ja podświadomie wiem, że Ty z pewnością masz coś ciekawego do przekazania.. Sek w tym, że zwykle nie mam pojęcia o co Ci chodzi..
                                Może pokusisz się o jakiś mały tłumacz neologizmów, by g3?

Ztcp to ze sto stron do tyłu delikatnie "plułeś jadem" na to rewelacyjne imho 200/2VR baby
                                Plułem jadem? Oj chyba nie.. Co najwyżej na to, że nie mają puszki, która by pokazała możliwości tego szkła.. Zresztą jak mogłem pluć jadem, jak chyba tylko raz przelotnie mi to szkło mignęło w realu..

Canon jako lider powinien puścić przede wszystkim coś czego nigdy nie puści: ef-s 16/2.8, ef-s 20/2.0.
                                Na pełną klatkę serię: 24/1.2, 50/1 II i 100/2 IS USM; 24 i 50 bez żadnych jaj (jak obecnie) w AF, nawet kosztem dużo większego rozmiaru i/lub wagi.
                                No właśnie. Każdy z nas w miarę własnych potrzeb potrafi wypisać długa listę szkieł, których mu brakuje. I to nie są kwiatki w stylu 17-200/2 IS USM, tylko realne konstrukcje. Ja chciałbym jeszcze odnowienia 135/2 w wersji z IS. Czyli chyba nie oczekuję niczego niemożliwego. A canon IMO nie robi niczego, żeby kogoś z nas zadowolić.

Pewnie znów wypuszczą 5MKIII z 36mpix (żeby ładnie wyglądało) i ulotną zapowiedzią jakiegoś pokazowego szkła w stylu 200-400 czy 17mp-e..
                                Jarek

Komentarz

Pracuję...