Ja obstawiam, że to po prostu kanciastość wersji testowej, to nie był żaden pre-production.
Co nowego u Canona? [Plotki]
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
-
Komentarz
-
No ok, rozumiem
No ale napisałeś, że nie wyjdzie chyba, że za 15k. Więc może to nie był wcale następca 5D, a następca Ds'a? No nic ale testowanie bezkształtnych puszek to też nie do końca dobra wiadomośc. Bo znaczyłoby to tyle, że min jesień jest najbliższym terminem jakiegoś sensownego prototypu, już nie mówię o wersji przedprodukcyjnej...
No ale mi do 5D3 się tak nie spieszy, w końcu dopiero co doszedłem do 2x5D2 :-D Choc za rok i trochę fajnie byłoby zmienic już 3letnią pierwszą 5D2 :-D5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
i zawsze mozna napisac "po cichu" na ucho:
sensor nie mniejszy niz APS-H, a mpix bylo raczej wiecej jak 24 :]Komentarz
-
Sensor nie mniejszy niż ASP-H i Mpx nie mniej jak 24 i nie był to na pewno Ds.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
No nieee... 21 to już dużo! Chyba ich pogięło... Wiesz... To, że nie miał gripa nie dyskwalifikuje go od razu jako Ds :-D Może ideą jest jedynie testowanie matrycy i AFa, nie ważne czy jeszcze przed prototyp ma grip czy nie :-D No chyba, że wnioskujesz po tym, że nie miał pierdyliarda punktów AF tylko na połowie matówki, a jedynie 7 :-D
Niech dadzą Matrycę z 5D2 z poprawioną o 1-2EV efektywnością ISO z AFem z 7D i szybkością 60D (a z gripem szybkością 7D) i mogę za zestaw z gripem dac im 11k :-P Niech stracę :-P5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Hmmm... plotki niosą, że:
"Podobno Canon nie zamierza już więcej wykorzystywać w swoich lustrzankach matrycy w formacie APS-H.
Jej rolę przejmie matryca pełnoklatkowa, która dzięki wsparciu nowego procesora DIGIC V
spełni oczekiwania reporterów w trybie seryjnym."
źródło - www.optyczne.pl
Pozdrówka!"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."Komentarz
Komentarz