Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gietrzy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 5727

Zamieszczone przez jotes25
    Może nowy DIGIC wreszcie dający sensowny AF w video?
    Takie rzeczy (ostre i bez mory) tylko w GH2@14-140, póki co. No ale niech chłopcy Maeda San próbują, może kiedyś dogonią Panasa w tym temacie, czego wszystkim przyszłym użytkownikom 600D i ef-s 18-200IS życzę.
    the silence is deafening

Komentarz

• jotes25
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3609

Zamieszczone przez gietrzy
      Takie rzeczy (ostre i bez mory) tylko w GH2@14-140, póki co.
      Dla mnie bez różnicy, ze względu na brak jasnych tele w m43 teraz i w przyszłości.

Komentarz

• gietrzy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 5727

podobno to coś nowego; NYC

the silence is deafening

Komentarz

• allxages
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2549

I chodziłby z paskiem Canona?

Komentarz

• akustyk
            gajowy
            • 2004
            • 12226

40D to na moje oko zadna nowosc...
            www albo tez flickr

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

Nie wiem ale też nie widzę nic nadzwyczajnego w tym zdjęciu? Któryś xxD i tyle?
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• mackw
                Coś już napisał
                • 2008
                • 51

Nie wiem czy bylo ale canon przyslal mi info o nowych lensach (EF 300mm f/2.8L IS II USM, EF 400mm f/2.8L IS II USM) a takze nowych extenderarach (Extenders EF 1.4X III, EF 2X III), ktore maja byc dostepne pod koniec 2010. Pisza tez, pracuja nad nowymi wersjami EF 500mm f/4L IS II USM oraz EF 600mm f/4L IS II USM ktore to maja byc dostepne pod koniec 2011. Ptasznicy i sportowcy pewnie sie uciesza.

http://www.usa.canon.com/dlc/control...=EM1010EO06001

Komentarz

• comatus
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 725

Zamieszczone przez mackw
                  Nie wiem czy bylo...
                  Było :wink:

Komentarz

• Entu
                    Coś już napisał
                    • 2008
                    • 77

Zamieszczone przez mackw
                    Nie wiem czy bylo ale canon przyslal mi info o nowych lensach (EF 300mm f/2.8L IS II USM, EF 400mm f/2.8L IS II USM) a takze nowych extenderarach (Extenders EF 1.4X III, EF 2X III), ktore maja byc dostepne pod koniec 2010. Pisza tez, pracuja nad nowymi wersjami EF 500mm f/4L IS II USM oraz EF 600mm f/4L IS II USM ktore to maja byc dostepne pod koniec 2011. Ptasznicy i sportowcy pewnie sie uciesza.

http://www.usa.canon.com/dlc/control...=EM1010EO06001
                    300mm - 7000$
                    400mm - 11000$

było...
                    "Tylko dwie rzeczy są nieskończone , wszechświat i ludzka głupota.

A.Einstein

Komentarz

• gietrzy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 5727

100-400L II - 2011

niby CR2, ale Keith@NL mówi "Can't say who said it, but they should know..."

To dobry njius dla... nikoniarzy :smile:
                      the silence is deafening

Komentarz

• koraf
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1748

Nie wiem czy ktoś już napisał : ale jest podwójny rabat u canona jesień/zima 2010 oczywiście nie u nas : http://www.photographybay.com/2010/1...1gL13GrAW962xu

Komentarz

• jotes25
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 3609

Mam przed sobą materiały z konferencji poświęconej wynikom Canona za 3. kwartał tego roku. Nie jestem ekonomistą, więc tylko przytoczę najprostsze dane, zresztą najbardziej dla nas interesujące. W tym roku sprzedaż aparatów Canona wzrośnie o ok. 10% w stosunku do 2009. W sprzedaży aparatów nasze ulubione lustrzanki cyfrowe mają 21% udział ilościowo rzecz biorąc, a 65% wartościowo. To tak po części a'propos tego czy Canon musi się udzielać w segmencie EVIL. Raczej niekoniecznie
                          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                          W tych 21% (65%) są również uwzględnione obiektywy inne akcesoria do DSLR.
                          Ostatnio edytowany przez jotes25; 2590. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18793

No niestety (dla nas) wyniki są jakie są w zeszłym roku byli na "+" prawie 1,5 mld zielonych. Widać że strategia wciąż się sprawdza. To też tak w kwestii tego co Canon "musi".
                            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• miszaqq
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 678

"firma zapowiada, że zysk ze sprzedaży aparatów cyfrowych na koniec roku ma być mniejszy od oczekiwań analityków i wyniesie 4,79 mld dol" - ta firma to oczywiscie Canon

zysk za sam III kwartal to 812mln$, wiec skoro jest popyt po takich cenach to nie liczylbym na zadne obnizki i jakies wielkie promocje, sam ostatnio czekalem na szklo ponad 2 tygodnie bo bylo 'backorder' w prawie wszystkich sklepach w uk, zreszta tak jak i najpopularniejsze eLki, okres oczekiwania to 2-4tygodnie i bez jakichkolwiek gwarancji
                              EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• gietrzy
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 5727

Zamieszczone przez jotes25
                                To tak po części a'propos tego czy Canon musi się udzielać w segmencie EVIL. Raczej niekoniecznie
                                Zamieszczone przez Kolekcjoner
                                To też tak w kwestii tego co Canon "musi".
                                Mieszkam gdzie mieszkam i od zawsze twierdziłem (nie zanosi się bym przestał ), że bardzo dużo Oly traci bo nie dociera do targetu (ogólnie: kobitki z kompaktami).
                                Gdyby zainwestować w akcje marketingowe typu: ktoś kto zna ten sprzęt (nie Olewacz na posterunku w markecie) stoi i przyjemnie zaprasza by spróbować pena i "pani kompakt", porównać na LCD i odbitce myślę, że sprzedaż była by dużo większa.
                                Z prostego powodu - EPL1 to póki co: najlepszy kolor i jotpeg na rynku.

Canon nic nie musi, może nadal robić co chce - i tak się sprzeda.
                                Współczuję wszystkim użytkownikom Canonów bo ta firma naprawdę robi co sama chce i imho już dawno zapomniała znaczenie słowa "użytkownik".
                                Pierwszym objawem było przerzucenie kosztów kontroli jakości na lokalne serwisy teraz
                                imho naprawdę powoli przypomina to monopolistę, który robi sobie jaja (ulotka 7D a przypadek Kolaja, zardzewiałe 1D4 Darka, etc)

By pozostać w temacie - o ironio - co nowego u Canona?
                                the silence is deafening

Komentarz

Pracuję...