Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bahrd
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 3053

Kolekcjoner wie co pisze - pojawiło się wyjaśnienie patentów
    - ale co sobie pomęrdkowaliśmy, tego nam już nikt nie zabierze
    EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• gietrzy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 5727

jeśli lady in red ma mieć 120 kl/s

to mogę być w dołku

This is "skate - shot on red #1347 - 120 fps" by Raphaël Aupy on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them.

Już wiadomo gdzie wykastrowali 7Demkę.
      the silence is deafening

Komentarz

• himi
        Zablokowany
        • 2006
        • 2638

Świetnie się ogląda te ich wyczyny skate. Co to za puszka?.....a już wszystko jasne....

Komentarz

• kasprzak
          Bywalec
          • 2008
          • 189

To też jest świetne:
          Le Champion du monde de Football Freestyle nous offre une session au Trocadéro en face de la Tour Eiffel. Tourné en Red, monté et réalisé par Raphaël Aupy & Benjamin Chapat.

RED ONE (BODY ONLY)
          $17,500

Pozdrawiam
          Paweł Kasprzak

Komentarz

• micles
            Zablokowany
            • 2006
            • 4359

Zamieszczone przez gietrzy
            to mogę być w dołku

This is "skate - shot on red #1347 - 120 fps" by Raphaël Aupy on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them.

No ale aż tak bardzo potrzebne to 120fps? Szczerze mówiąc, mi zrobili niezły dylemat teraz(5d2 vs 7d), bo 7d ma przede wszystkim 720p60, o AFie i fpsach do zdjęć nie wspominając. Szkoda że nie ma matrycy FF

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

Zamieszczone przez gietrzy
              to mogę być w dołku

Trochę nudnawy - ledwo dotrwałem do końca :-D. I też jakoś na tle wielu dslr-owych produkcji nie widać miażdżącej przewagi jakościowej. W każdym razie nie w relacji do ceny. To pewnie dopiero wychodzi w postprocesie tylko, że ile takich filmów idzie do kina?
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• Bahrd
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 3053

"Canon RED killer" będzie się nazywać REDRUM, REDRUM, REDRUM....

Sensor Mysterium jest wielkości tego z 7D, więc Canon może już na dzień dobry wprowadzić dwie linie: FF i APS-C...
                Ostatnio edytowany przez Bahrd; 9841.

Komentarz

• micles
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 4359

No bo ile można zwolnionych scen oglądać... To jest raczej taka pokazówka hi-fps mode'a niż samodzielny filmik. Obejrzyjcie sobie show reel od tego samego użytkownika - tam to już widać, że pr0

Komentarz

• michaljedynak
                    Bywalec
                    • 2009
                    • 108

Micles! 7D?

Parafrazując...
                    "Miclesu, nie idźcie tą drogą!"

Zbieraj kaskę i poczekaj co przyniesie nowy FF.
                    CROPa już masz, szkła dobre też.

Kupisz 7D, a za 6-12 miesięcy wyjdzie fajny FF (mniemam) i będziesz żałował, zbierając na pełną klatkę, kolejną puszkę ze stajni czerwonego C.
                    No, chyba że kasa nie gra roli...

PRĘDZEJ CZY PÓŹNIEJ... WSZYSCY SKOŃCZYMY W PEŁNEJ KLATCE
                    Ostatnio edytowany przez michaljedynak; 26105.
                    Prędzej czy później wszyscy skończymy w pełnej klatce...

Komentarz

• micles
                      Zablokowany
                      • 2006
                      • 4359

Zamieszczone przez michaljedynak
                      Zbieraj kaskę i poczekaj
                      Robię to. Po dłuższych dywagacjach stwierdzam, że od biedy ten 5d2 może być, bo ciasny rozstaw AF da się przeżyć. No chyba że faktycznie wyjdzie FF z rozkładem AF tak jak w 40/50d, 720p60 i przyzwoitą ceną, to wtedy nieomieszkam. Może być nawet 0,5fps w trybie robienia zdjęć

Komentarz

• michaljedynak
                        Bywalec
                        • 2009
                        • 108

Dokładnie mam takie samo zdanie...
                        Nie mówię, że rozwój Canona idzie w złym kierunku, ale ogranicza się do jednej ścieżki (FPS i MPix), a mi wystarczyłby FF, ze sprawnym autofocusem z niższej (sic!) półki - xxD, z 2-3 fps, bez filmów itp.

Dlaczego Canon nie nazwał nowego modelu 60D?
                        Bo:
                        1. byłby mylony z D60 konkurencji
                        2. chciano wyznaczyć nowy segment
                        3. gdyby się nazywał 70D, nie możnaby go puszczać w cenie 6k.

Powtarzam: Canon! wyprodukujcie, oprócz istniejących linii, prosty i dostepny aparat FF (nawet, a może i tym bardziej z "tylko" 10MPix - dałoby to piękne ISO, a i DIGIC 2 by pociągnął szybkie przetwarzanie tak małej ilości, za to względnie olbrzymich fizycznie, pikseli), dla zwykłego fotografa, który (ten fotograf) ma jeszcze przyzwyczajenie z analoga.
                        Cóż mi po uszczelnieniach, body z magnezu, super-hiper LCD z blisko milionem pikseli, ca. 100 punktach AF, 90 strefach pomiaru światła etc...

Wtedy biznes z obiektywami mógłby się stać żyłą złota.
                        Sęk chyba w tym, że na obiektywach Canon ma mniejszą marżę - tam faktycznie wymagana jest precyzja mechaniki i optyki (tego by się przynajmniej oczekiwało i, mówiąc z grubsza, tu Canon nie zawodzi), a to musi kosztować w produkcji.

I to, że wielu z moich znajomych fotografów czeka na taki aparat, wcale NIE MUSI , ale MOŻE świadczyć, że Canon tym sposobem rozjechałby konkurencję
                        i zrobiłby rewolucję (i wcale nie wsteczną) na rynku.
                        Ostatnio edytowany przez michaljedynak; 26105.
                        Prędzej czy później wszyscy skończymy w pełnej klatce...

Komentarz

• allxages
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2549

Powtarzam: Canon! wyprodukujcie, oprócz istniejących linii, prosty i dostepny aparat FF
                          Wyprodukował. 5Dmk2.

Komentarz

• BuRton
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 681

Moim zdaniem teraz (czyli do roku ) jest czas na FF pomiędzy 5DmkII a 1DsIII/IV. Tak jak w tym momencie 7D jest pozycjonowane między XXD a 1D. A 5DmkII będzie tą "wydmuszką" FF dla ludu .
                            Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18793

Dlaczego Canon nie nazwał nowego modelu 60D?
                              Bo:
                              1. byłby mylony z D60 konkurencji
                              2. chciano wyznaczyć nowy segment
                              3. gdyby się nazywał 70D, nie możnaby go puszczać w cenie 6k.
                              AD 1. A 40D czy 50D nie był, a 7D nie będzie mylony - bzdura zupełna .
                              AD 2. Tak dokładnie taki był cel.
                              Ad 3. Co ma piernik do wiatraka. Gdyby miał taką specyfikację jak 7D to by kosztował 6 tyś. Jakie znaczenie dla użytkownika ma cyferka na obudowie.

Cóż mi po uszczelnieniach, body z magnezu, super-hiper LCD z blisko milionem pikseli, ca. 100 punktach AF, 90 strefach pomiaru światła etc...
                              A cóż niektórym po FF-ie? Że mają większą budę i cięższe szkła ?

I to, że wielu z moich znajomych fotografów czeka na taki aparat, wcale NIE MUSI , ale MOŻE świadczyć, że Canon tym sposobem rozjechałby konkurencję
                              i zrobiłby rewolucję (i wcale nie wsteczną) na rynku.
                              Nie wiem kto czeka na jeszcze bardziej wycięty korpus niż 5D mkII ale musi mieć wyjątkowo purytańskie podeście do fotografii .
                              Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
                              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• Bahrd
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 3053

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                                Nie wiem kto czeka na jeszcze bardziej wycięty korpus niż 5D mkII ale musi mieć wyjątkowo purytańskie podeście do fotografii .
                                IMVHO, z opisu Kolegi wynika, że chciałby zwyczajnie móc kupić w sklepie 5D.

Komentarz

Pracuję...