Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gietrzy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 5727

Zamieszczone przez allxages
    taaa jasneeeeee po co?
    Po to

A na poważnie: zapytaj weselnych; zakres idealny pod ślub, imho szkło z bardzo wąskim targetem
    the silence is deafening

Komentarz

• allxages
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2549

Mówimy o 35-70? No tak, ale ten kto kupi 35-70 to nie kupi nowego 24-70IS. 35 to jednak troche wasko. Oczywiscie fajny tandem 16-35II + 35-70 albo nawet 24II + 35-70, ale R&D na 24-70II + 35-70 to za duży koszt, zeby sie zwrocilo, bo oba szkla maja ten sam target. co gorsza, oba będą CIĘŻKIE.

Komentarz

• gietrzy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 5727

bo oba szkla maja ten sam target
        No właśnie nie. 24-70 IS znajdzie się u każdego eL zoomiarza. 35-70/2 już nie.
        24-70 to nieporównywalnie większy target. Jedno jest pewne: cenę będą miały podobną.

Zresztą zapytajmy targetu: koleżanki i koledzy weselni. Kto nie chciał by mieć takiego zooma, na tą chwilę załóżmy, że waży tyle co 24-70 i jest równie dyszlowaty.
        Ostatnio edytowany przez gietrzy; 120.
        the silence is deafening

Komentarz

• sebcio80
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2655

Mówimy o 35-70? No tak, ale ten kto kupi 35-70 to nie kupi nowego 24-70IS. 35 to jednak troche wasko. Oczywiscie fajny tandem 16-35II + 35-70 albo nawet 24II + 35-70, ale R&D na 24-70II + 35-70 to za duży koszt, zeby sie zwrocilo, bo oba szkla maja ten sam target. co gorsza, oba będą CIĘŻKIE.
          patrzac pod katem wykorzystania profesjonalnego to do niczego sie taki 35-70 2.0 nie nadaje,

dla reportera pracujacego za 1D jest albo za wąskie, albo za krotko (sport),
          zdecydowanie ciekawszym zakresem bylby 24-50 2.0 albo 50-100 2.0 albo 70-135 2.0 (tego kupowal bym od razu, ale ma na niego zadnych szans)
          Moje wątki na forum: sport | fashion
          | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• gietrzy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 5727

Zamieszczone przez sebcio80
            albo 70-135 2.0 (tego kupowal bym od razu, ale ma na niego zadnych szans)
            W kontekście 35-70 w mojej głowie zaczyna świtać premiere league.
            the silence is deafening

Komentarz

• MatusP
              Początki nałogu
              • 2008
              • 442

Zamieszczone przez gietrzy
              Same rewelacje o szkłach i puszkach...
              gietrzy - skąd ty to właściwie wiesz?
              BLOG

Komentarz

• arturs
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 4196

Zamieszczone przez MatusP
                on ma magiczne pudełko z takim okienkiem

BTW.. Paweł - a kiedy ostatnio fotki jakieś robiłeś - bo widzę że już na stałe na tych różnych rumorsach siedzisz a chyba masz jakiegoś panasa tylko czy jakąś martynę z claude monetem...
                5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• allxages
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2549

Zamieszczone przez arturs
                  BTW.. Paweł - a kiedy ostatnio fotki jakieś robiłeś - bo widzę że już na stałe na tych różnych rumorsach siedzisz
                  Robił robił, 3 strony temu wklejał przecież MTFy ;-)

Komentarz

• oskarkowy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2513

Zamieszczone przez KMV10
                    Może, tylko żeby nie było tak jak z tym ruskim zegarkiem - baterie w formie 2 walizek
                    Mogą być nawet 3 walizki. Byle było ostre, AC przeżyjemy.

taaa jasneeeeee po co?
                    Jak wypuszczą, to Ci pokażę po co

Zamieszczone przez MatusP
                    Właśnie.. bo mam nadzieję, że WIESZ a nie tylko chciałbyś.. Jak tego szkła nie wypuszczą, to ja do Ciebie przyjadę...
                    Jarek

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18793

Zamieszczone przez tezmarek
                      Po tym jak pojawił się niczym królik z kapelusza 70-200/2.8 IS II (oczywiście wraz prognozowaną wysoką ceną), chyba nic już mnie nie zdziwi...
                      Ta premiera była oczywista od dawna - miał być z mkIV ale nie wiem czemu wstrzymali.

Zamieszczone przez akustyk
                      a do FF na moje oko najpilniej brak 17-40 mkII.
                      IMHO są na to zerowe szanse.

bierz 17-40L, co zły w rogach? to dołóż i kup sobie 16-35II,
                      I też będziesz miał tam gratisowe mydło .

Jedno jest pewne: cenę będą miały podobną.
                      Pewien jesteś .
                      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                      Kapitan Wagner

Komentarz

• gietrzy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 5727

Zamieszczone przez arturs
                        BTW.. Paweł - a kiedy ostatnio fotki jakieś robiłeś - bo widzę że już na stałe na tych różnych rumorsach siedzisz a chyba masz jakiegoś panasa tylko czy jakąś martynę z claude monetem...
                        Ale jesteś złośliwy... w niedzielę dslr'em a prawie codziennie Nokią trzaskam reporterkę z żelazka np. wypadki na skrzyżowaniach czy debili, którzy bawią się z QuakeIIIArena w wersji za kółkiem, na przejściu dla pieszych...
                        Artur, ja naprawdę nie mam potrzeby wystawiania moich fotek a moją fotografię można określić mianem rodzinna reporterka w wydaniu extreme. LX3 sprzedam jak wyjdzie coś naprawdę jasnego, idealnie 12mm f/2.0 do GF-1, który marzy mi się do filmików, bo w 7D nie ma AF
                        Sonówkę odpuściłem bo tak zwalili jotpega (WX-1), że nawet mnie zatkało.
                        O S5 IS czy jakimś Kodaku (super światłomierz!), 18-135IS, itd. nie wspominam...

Jarek, habakuk, Niedźwiedź czy ty, piękna koleżanko bez studia: czy jesteście w stanie zrezygnować z 35, 50, 85 dla 35-70/2 czy widzicie to jako defaultowe szkło na drugim body?

Anyway: w sumie jak zrobią ef-s 30/1.8 to jestem done na kropie.

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                        też będziesz miał tam gratisowe mydło .
                        No wiesz, po Nikkorze świat zatrzymał się w miejscu.

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                        Pewien jesteś .
                        Nie, ale imho cena 70-200 II będzie niezłym benchmarkiem kondycji psychicznej księgowych Canona.
                        Ostatnio edytowany przez gietrzy; 120.
                        the silence is deafening

Komentarz

• oskarkowy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 2513

czy jesteście w stanie zrezygnować z 35, 50, 85 dla 35-70/2 czy widzicie to jako defaultowe szkło na drugim body?
                          A niby z czego tu rezygnować i dlaczego? To ma być podręczne użyteczne szkło o (w końcu) porządnej jakości obrazu. Bo zakładam, że jak będzie w cholerę ważyć i kosztować, to ostrość i kontrast na f/2.5 będzie miało jak stałki. No nic, nie ma co teoretyzować, pewnie i tak wypuszczą 24-70IS i obejdziemy się smakiem.
                          Jarek

Komentarz

• micles
                            Zablokowany
                            • 2006
                            • 4359

Anyway: w sumie jak zrobią ef-s 30/1.8 to jestem done na kropie.
                            Sigma 30 1.4? Przecież dobra jak trafisz (a ja trafiłem na testowaniu szkieł Sigmy - od 1.6 zadowalająco).

Komentarz

• tezmarek
                              Uzależniony
                              • 2009
                              • 840

Zamieszczone przez micles
                              Sigma 30 1.4? Przecież dobra jak trafisz (a ja trafiłem na testowaniu szkieł Sigmy - od 1.6 zadowalająco).
                              Na brzegach też dobra? Bez ironii pytam, bom ciekaw.
                              Żeby nie było zupełnie poza wątkiem, to nadal pozostaje prawie pustynia w zakresie stałkowych szerokch kątów dla APS-C.

Komentarz

• micles
                                Zablokowany
                                • 2006
                                • 4359

Niekoniecznie, ale ostre brzegi to tylko w L-rze (35L )

Komentarz

Pracuję...