Co nowego u Canona? [Plotki]
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Nie chodziło o ETTL-III? Ktoś chyba puścił coś takiego w toku wątku -niby Canon coś tam majstruje, bo z ETTL-II nie są zadowoleni (w detalach pamięć może mnie mylić, ale na 2010 raczej włożyłbym to między przysłowiowe bajki) :wink:Komentarz
-
Komentarz
-
58 vs 60 to rzeczywiście mega różnica. Jedyne co, to to, że marketingowa, bo nie mogą powiedzieć "canon - najmocniejsza lampa na rynku".Komentarz
-
Zgadza się. Ponadto ta liczba przewodnia w testach często wychodzi mocno naciągana i jest też uzależniona od kąta rozbłysku. 580EX II ma tą liczbę dla kąta odpowiadającemu 105mm, ale jak by LP wzrosła po jego zawężeniu?
Komentarz
-
mecablitz 76 MZ-5
* high max. GN of 76 for ISO 100/21° and 105 mm
Może by tak coś w ten deseń?Komentarz
-
Jak zawsze - jako używki oczywiście. I może być ich sporo ze względu na sławę niebieskiej kropki
.
Ale chyba jako dodatek, a nie podstawową lampę w systemie, bo taka machina oblężnicza jednak nie zawsze jest najwygodniejszym rozwiązaniem.mecablitz 76 MZ-5
* high max. GN of 76 for ISO 100/21° and 105 mm
Może by tak coś w ten deseń?"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
używany aparat reporterski klasy 1D Mk III z małym prebiegiem to będzie cud jak trafinie 15 letniego Golfa II niebitego i z przebiegiem poniżej 100.000km... sie zdarza ale bardzo rzadko
Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...Komentarz
-
Pewnie tak chociaż biorąc pod uwagę to co pisałem wyżej - sławę AF-a tego korpusu - może być więcej chętnych na wymianę niż zwykle."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
ja tam nie wiem, w 40D owszem mnie wpieniała praca lampy(wieczne ustawienie na -2/3 na lampie) ale po podpięciu do 5D nagle wszystko się zmieniło... Tak jakby 40D się z moją 580exII po prostu nie lubiło... Nie wiem od czego to zależy ale dla mnie pomiar i "trafność" błysku są znacznie lepsze!
A jeżeli chodzi o nową lampę to wątpię, chociaż może... ale raczej nie mocniejszą a mkIII bo nikt nie narzeka raczej zbytnio żeby mocy w 580 brakowało
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
To zależy. Na pewno nie robi mi różnica pomiędzy LP58 a LP (hmm, no dajmy na to do 70). Jeżeli natomiast daliby 150, to już byłoby coś
Komentarz
-
Komentarz
-
Gdybym miał coś do powiedzenia to poprosił bym o taką co to można temperaturę światła regulować.Komentarz
-
no to byłby niezły i przydatny bajer, żołte nakładki na lampe sprawują się średnio - chociaż i tak dają lepsze efekty niż bez nich
70 a 58 to dosc duzo, szczegolnie przy HS przydaje sie kazda LPKomentarz
-

Komentarz