Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sławek
    Uzależniony
    • 2008
    • 968

Zamieszczone przez trampek
    ja. 580exII , 430exII i 270ex. Poza tym co ci w tych brakuje.?
    Po prostu muszę kupić jeszcze jedną. Jak kupowałem 580tke to za parę miesięcy wyszła dwójka. Więc teraz chcę się zorientować. A jakąś plotkę słyszałem.
    www.fotokrajs.pl

Komentarz

• APP
      Uzależniony
      • 2006
      • 664

Nie chodziło o ETTL-III? Ktoś chyba puścił coś takiego w toku wątku -niby Canon coś tam majstruje, bo z ETTL-II nie są zadowoleni (w detalach pamięć może mnie mylić, ale na 2010 raczej włożyłbym to między przysłowiowe bajki) :wink:

Komentarz

• sebcio80
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2655

na poczatku roku byly plotki o 700EX i Canon w koncu taka lampe wyposci pewnie, szczegolnie ze jego systemowe juz nie sa najmocniejsze na rynku (Nissin ma LP 60)
        Moje wątki na forum: sport | fashion
        | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• micles
          Zablokowany
          • 2006
          • 4359

58 vs 60 to rzeczywiście mega różnica. Jedyne co, to to, że marketingowa, bo nie mogą powiedzieć "canon - najmocniejsza lampa na rynku".

Komentarz

• Slider
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1052

Zamieszczone przez micles
            58 vs 60 to rzeczywiście mega różnica. Jedyne co, to to, że marketingowa, bo nie mogą powiedzieć "canon - najmocniejsza lampa na rynku".
            Zgadza się. Ponadto ta liczba przewodnia w testach często wychodzi mocno naciągana i jest też uzależniona od kąta rozbłysku. 580EX II ma tą liczbę dla kąta odpowiadającemu 105mm, ale jak by LP wzrosła po jego zawężeniu?

Komentarz

• wojkij
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1915

mecablitz 76 MZ-5
              * high max. GN of 76 for ISO 100/21° and 105 mm

Może by tak coś w ten deseń?
              www.kwapisz.org

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18793

Zamieszczone przez Fumar
                Myślicie, że jeśli wyjdzie 1d Mk IV, to cena 1d Mk III spadnie?
                Jak zawsze - jako używki oczywiście. I może być ich sporo ze względu na sławę niebieskiej kropki .

Zamieszczone przez wojkij
                mecablitz 76 MZ-5
                * high max. GN of 76 for ISO 100/21° and 105 mm

Może by tak coś w ten deseń?
                Ale chyba jako dodatek, a nie podstawową lampę w systemie, bo taka machina oblężnicza jednak nie zawsze jest najwygodniejszym rozwiązaniem.
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• mgtan
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1084

używany aparat reporterski klasy 1D Mk III z małym prebiegiem to będzie cud jak trafinie 15 letniego Golfa II niebitego i z przebiegiem poniżej 100.000km... sie zdarza ale bardzo rzadko
                  Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
                  24-105 f/4 IS USM + 50 f/1.4
                  Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

Zamieszczone przez mgtan
                    używany aparat reporterski klasy 1D Mk III z małym prebiegiem to będzie cud jak trafinie 15 letniego Golfa II niebitego i z przebiegiem poniżej 100.000km... sie zdarza ale bardzo rzadko
                    Pewnie tak chociaż biorąc pod uwagę to co pisałem wyżej - sławę AF-a tego korpusu - może być więcej chętnych na wymianę niż zwykle.
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• Goomis
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1893

Zamieszczone przez APP
                      Nie chodziło o ETTL-III? Ktoś chyba puścił coś takiego w toku wątku -niby Canon coś tam majstruje, bo z ETTL-II nie są zadowoleni (w detalach pamięć może mnie mylić, ale na 2010 raczej włożyłbym to między przysłowiowe bajki) :wink:
                      ja tam nie wiem, w 40D owszem mnie wpieniała praca lampy(wieczne ustawienie na -2/3 na lampie) ale po podpięciu do 5D nagle wszystko się zmieniło... Tak jakby 40D się z moją 580exII po prostu nie lubiło... Nie wiem od czego to zależy ale dla mnie pomiar i "trafność" błysku są znacznie lepsze!

A jeżeli chodzi o nową lampę to wątpię, chociaż może... ale raczej nie mocniejszą a mkIII bo nikt nie narzeka raczej zbytnio żeby mocy w 580 brakowało
                      5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• micles
                        Zablokowany
                        • 2006
                        • 4359

To zależy. Na pewno nie robi mi różnica pomiędzy LP58 a LP (hmm, no dajmy na to do 70). Jeżeli natomiast daliby 150, to już byłoby coś

Komentarz

• basala
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 615

Zamieszczone przez mgtan
                          [...]to będzie cud jak trafinie 15 letniego Golfa II
                          Rzeczywiście, kupienie piętnastoletniego Golfa II to byłoby mistrzostwo świata.

Komentarz

• Sławek
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 968

Gdybym miał coś do powiedzenia to poprosił bym o taką co to można temperaturę światła regulować.
                            www.fotokrajs.pl

Komentarz

• sebcio80
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2655

Zamieszczone przez Sławek
                              Gdybym miał coś do powiedzenia to poprosił bym o taką co to można temperaturę światła regulować.
                              no to byłby niezły i przydatny bajer, żołte nakładki na lampe sprawują się średnio - chociaż i tak dają lepsze efekty niż bez nich

Zamieszczone przez micles
                              To zależy. Na pewno nie robi mi różnica pomiędzy LP58 a LP (hmm, no dajmy na to do 70). Jeżeli natomiast daliby 150, to już byłoby coś
                              70 a 58 to dosc duzo, szczegolnie przy HS przydaje sie kazda LP
                              Moje wątki na forum: sport | fashion
                              | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• Sławek
                                Uzależniony
                                • 2008
                                • 968

Nakładki zabierają światło.!
                                www.fotokrajs.pl

Komentarz

Pracuję...