Ja sobie nie wyobrażam pracy w marynarce- strasznie krępuje ruchy. Zawsze zakładam koszule i spodnie od gajera
Strój na ślub?
Zwiń
X
-
-
schludny ubiór wg mnie świadczy o człowieku, miałem okazje od znajomego widzieć kilka filmów ze ślubów i zdarzał się fotograf w t-shirtcie typu ADIDAS i sandały.
Należy się odnieść do powagi sytuacji, jaką jest ślub, nie mówię tu o pełnym garniturze, ale koszula + subtelne spodnie (nie powycierane jeansy) oraz buty.WeddingPhoto.pl | MagicznySlub.pl | Slub360.pl | NiezwyklySlub.pl | Film-Slubny.pl | Foto-Slub.pl | FotoPodroz.pl | FotografSlubny.net.pl | Fotograf-Kielce.plKomentarz
-
a czy ja pisze o braku szacunku ;]A jakie to ma znaczenie.... szacunek wobec klientów powinien być zawsze... czy to na czerwonym dywanie w Cannes, czy w kościele w Pcimie Dolnej powinno się być ubranym stosownie do okazji...
T-shirt i wytarte jeansy, do tego w pstrokatych kolorach to nie jest odpowiedni strój ani na jedną imprezę ani na drugą.
Według mnie ciemne spodnie i ciemna koszula to absolutne minimum. Ja idąc do kościoła na reportaż to zawsze jestem w ciemnym garniaku i ciemnej koszuli, żeby wtopić się w "otoczenie" gości (nie przypominam sobie żeby na którymkolwiek weselu, gość przyszedł w dżinach i koszulce, a kilku kamerzystów i innych fotografów już tak widziałem).
na slubie garniak nie jest wymagany w cann takno comment...Komentarz
-
Też stoję przed dylematem stroju na ślub i w sumie myślałem o ciemnych dżinach, koszuli i lnianej marynarce (jedyny przewiewny materiał marynarkowy).
Kilka postów zbija mnie tu z tropu, bowiem jak to się ma do pasków reporterskich jeśli pracujecie bez marynarek? Trochę się boję o wygląd rodem z filmów o agentach FBI? Pytam, bo pierwszy raz będę pracował jednocześnie na dwóch body i z pasami repo.Ostatnio edytowany przez Merauder; 18254.7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|Komentarz
-
Marynarkę zakładam tylko wtedy, kiedy jest zimno.
Krawat - nigdy.
Z reguły ubieram się w kolorach ciemno-szarych. Taki "imidż" zupełnie wystarcza wg mnie.Moje fotografie - http://www.mariuszsarzynski.pl/
Blog z głupotami - http://photohibition.blogspot.com/Komentarz
-
Przy +30 cały na czarno... no no to dopiero jesteś hardkorem. Jasne spodnie + biała koszula nieco mniej przyciągają uwagę słoneczkaPrzy +30, 2 aparatach na szyi, nie wspominając o pasie lub torbie biodrowej marynarka może trochę przeszkadzać. Warto być ubranym schludnie i nie krzykliwie ale czarne dżiny plus czarna koszula z krótkim rękawem jest IMHO strojem wystarczającym. Też kiedyś zakładałem garniak, ale dałem spokój, nie ma po co.
.
Komentarz
-
no to albo przejmujesz sie swoim wygladalem , w sensie paskow albo idziesz swobodnie pracowacTeż stoję przed dylematem stroju na ślub i w sumie myślałem o ciemnych dżinach, koszuli i lnianej marynarce (jedyny przewiewny materiał marynarkowy).
Kilka postów zbija mnie tu z tropu, bowiem jak to się ma do pasków reporterskich jeśli pracujecie bez marynarek? Trochę się boję o wygląd rodem z filmów o agentach FBI? Pytam, bo pierwszy raz będę pracował jednocześnie na dwóch body i z pasami repo.
caly czas tak chodze , ludziki pewnie czasem sie patrza , komentuja miedzy soba , ale zazwyczaj po chwili lapia o co chodzi , ja dostalem ksywe spadochroniarz od zespolu ;]no comment...Komentarz
-
Za to bardziej uwagę wszystkich w kościele, zwłaszcza, że przy imprezach typu ślub spędzasz zdecydowanie więcej czasu wewnątrz niż na zewnątrz. Wyjątkiem jest tutaj plener, który w zdecydowanej większości przypadków jest w inny dzień od ślubu i można sobie już pozwolić na pełną dowolność ubioru (w granicach dobrego smaku
)
Uspokoiłeś mnie.
Czyli najlepiej ciemna koszula (paski są czarne zazwyczaj) i heja. Takiego słowa wsparcia było mi trzeba, teraz agent FBI mi nie straszny.
Ostatnio edytowany przez Merauder; 18254.7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|Komentarz
-
no fakt im ciemniejsza koszula tym mniej sie rzuca w oczy
ja nosze jasne
w sumie troche szkoda ze producenci sa w stanie tylko czarne paski robic , jakby dali chociaz szary/braz to niby nie wiele ale roznice by robilo jesli komus zalezy aby nie rzucalo sie az tak w oczy , no ale mamy XXI wiek wiec chyba za duzo wymagam ;pno comment...Komentarz
-
Byłem w sobotę na ślubie - jako gość. Zdaję sobie sprawę, że nie strój świadczy o umiejętnościach, ale może dużo powiedzieć o człowieku.
Parę fotograf - kamerzysta (jedna firma), charakteryzowały rozciągnięte w kolanach czarne jeansy, koszule powyciągane ze spodni i buty które wyglądały ciut lepiej niż stare kapcie
Uważam, że to lekka przesada, bo naprawdę przyciągali wzrok, i jak się później okazało, nie tylko mój.
No, ale jeśli im się w takim stroju dobrze pracowało...
to teraz tylko czekać na fotki 
Ja osobiście jestem za ciemną koszulą, spodniami z materiału i w miarę cichymi i czystymi butami
Komentarz
-
Mój znajomy wodzirej spotkał się już z tym, że na umowie było zastrzeżone że obsługa ma być w gangach to samo dotyczyło repo i kameruna."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|Komentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
Komentarz