Strój na ślub?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wiktor2323
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 1290

Ja sobie nie wyobrażam pracy w marynarce- strasznie krępuje ruchy. Zawsze zakładam koszule i spodnie od gajera
    Facebook

Komentarz

• droog
      Coś już napisał
      • 2008
      • 88

schludny ubiór wg mnie świadczy o człowieku, miałem okazje od znajomego widzieć kilka filmów ze ślubów i zdarzał się fotograf w t-shirtcie typu ADIDAS i sandały.
      Należy się odnieść do powagi sytuacji, jaką jest ślub, nie mówię tu o pełnym garniturze, ale koszula + subtelne spodnie (nie powycierane jeansy) oraz buty.
      WeddingPhoto.pl | MagicznySlub.pl | Slub360.pl | NiezwyklySlub.pl | Film-Slubny.pl | Foto-Slub.pl | FotoPodroz.pl | FotografSlubny.net.pl | Fotograf-Kielce.pl

Komentarz

• MM-architekci
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2227

Zamieszczone przez betinus
        A jakie to ma znaczenie.... szacunek wobec klientów powinien być zawsze... czy to na czerwonym dywanie w Cannes, czy w kościele w Pcimie Dolnej powinno się być ubranym stosownie do okazji...

T-shirt i wytarte jeansy, do tego w pstrokatych kolorach to nie jest odpowiedni strój ani na jedną imprezę ani na drugą.

Według mnie ciemne spodnie i ciemna koszula to absolutne minimum. Ja idąc do kościoła na reportaż to zawsze jestem w ciemnym garniaku i ciemnej koszuli, żeby wtopić się w "otoczenie" gości (nie przypominam sobie żeby na którymkolwiek weselu, gość przyszedł w dżinach i koszulce, a kilku kamerzystów i innych fotografów już tak widziałem).
        a czy ja pisze o braku szacunku ;]

na slubie garniak nie jest wymagany w cann tak
        no comment...

Komentarz

• amroz
          Uzależniony
          • 2006
          • 772

tez zakładam tylko spodnie od garnituru i koszulę z krawatem. Kiedyś biegałem w marynarce ale to ani wygodne a jeszcze człowiek się zapoci.

Komentarz

• Merauder
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1092

Też stoję przed dylematem stroju na ślub i w sumie myślałem o ciemnych dżinach, koszuli i lnianej marynarce (jedyny przewiewny materiał marynarkowy).

Kilka postów zbija mnie tu z tropu, bowiem jak to się ma do pasków reporterskich jeśli pracujecie bez marynarek? Trochę się boję o wygląd rodem z filmów o agentach FBI? Pytam, bo pierwszy raz będę pracował jednocześnie na dwóch body i z pasami repo.
            Ostatnio edytowany przez Merauder; 18254.
            7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Komentarz

• mariush
              Dopiero zaczyna
              • 2006
              • 29

Marynarkę zakładam tylko wtedy, kiedy jest zimno.
              Krawat - nigdy.
              Z reguły ubieram się w kolorach ciemno-szarych. Taki "imidż" zupełnie wystarcza wg mnie.
              Moje fotografie - http://www.mariuszsarzynski.pl/
              Blog z głupotami - http://photohibition.blogspot.com/

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez pank
                Przy +30, 2 aparatach na szyi, nie wspominając o pasie lub torbie biodrowej marynarka może trochę przeszkadzać. Warto być ubranym schludnie i nie krzykliwie ale czarne dżiny plus czarna koszula z krótkim rękawem jest IMHO strojem wystarczającym. Też kiedyś zakładałem garniak, ale dałem spokój, nie ma po co.
                Przy +30 cały na czarno... no no to dopiero jesteś hardkorem. Jasne spodnie + biała koszula nieco mniej przyciągają uwagę słoneczka .

Komentarz

• MM-architekci
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 2227

Zamieszczone przez Merauder
                  Też stoję przed dylematem stroju na ślub i w sumie myślałem o ciemnych dżinach, koszuli i lnianej marynarce (jedyny przewiewny materiał marynarkowy).

Kilka postów zbija mnie tu z tropu, bowiem jak to się ma do pasków reporterskich jeśli pracujecie bez marynarek? Trochę się boję o wygląd rodem z filmów o agentach FBI? Pytam, bo pierwszy raz będę pracował jednocześnie na dwóch body i z pasami repo.
                  no to albo przejmujesz sie swoim wygladalem , w sensie paskow albo idziesz swobodnie pracowac

caly czas tak chodze , ludziki pewnie czasem sie patrza , komentuja miedzy soba , ale zazwyczaj po chwili lapia o co chodzi , ja dostalem ksywe spadochroniarz od zespolu ;]
                  no comment...

Komentarz

• Kanghoy
                    Bywalec
                    • 2010
                    • 209

Spoko na moim weselu za fotki odpowiedzialny był Tomek Urbanowicz. Otrzymał pseudonim "komandos" od gości weselnych .
                    google - Dawid Miarka / profil > odwiedź stronę domową :P.

Komentarz

• Merauder
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1092

Zamieszczone przez Vitez
                      Przy +30 cały na czarno... no no to dopiero jesteś hardkorem. Jasne spodnie + biała koszula nieco mniej przyciągają uwagę słoneczka .
                      Za to bardziej uwagę wszystkich w kościele, zwłaszcza, że przy imprezach typu ślub spędzasz zdecydowanie więcej czasu wewnątrz niż na zewnątrz. Wyjątkiem jest tutaj plener, który w zdecydowanej większości przypadków jest w inny dzień od ślubu i można sobie już pozwolić na pełną dowolność ubioru (w granicach dobrego smaku )
                      Zamieszczone przez MM-architekci
                      no to albo przejmujesz sie swoim wygladalem , w sensie paskow albo idziesz swobodnie pracowac

caly czas tak chodze , ludziki pewnie czasem sie patrza , komentuja miedzy soba , ale zazwyczaj po chwili lapia o co chodzi , ja dostalem ksywe spadochroniarz od zespolu ;]
                      Uspokoiłeś mnie. Czyli najlepiej ciemna koszula (paski są czarne zazwyczaj) i heja. Takiego słowa wsparcia było mi trzeba, teraz agent FBI mi nie straszny.
                      Ostatnio edytowany przez Merauder; 18254.
                      7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Komentarz

• MM-architekci
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2227

no fakt im ciemniejsza koszula tym mniej sie rzuca w oczy

ja nosze jasne

w sumie troche szkoda ze producenci sa w stanie tylko czarne paski robic , jakby dali chociaz szary/braz to niby nie wiele ale roznice by robilo jesli komus zalezy aby nie rzucalo sie az tak w oczy , no ale mamy XXI wiek wiec chyba za duzo wymagam ;p
                        no comment...

Komentarz

• szmitkens
                          Dopiero zaczyna
                          • 2009
                          • 36

Byłem w sobotę na ślubie - jako gość. Zdaję sobie sprawę, że nie strój świadczy o umiejętnościach, ale może dużo powiedzieć o człowieku.
                          Parę fotograf - kamerzysta (jedna firma), charakteryzowały rozciągnięte w kolanach czarne jeansy, koszule powyciągane ze spodni i buty które wyglądały ciut lepiej niż stare kapcie
                          Uważam, że to lekka przesada, bo naprawdę przyciągali wzrok, i jak się później okazało, nie tylko mój.
                          No, ale jeśli im się w takim stroju dobrze pracowało... to teraz tylko czekać na fotki

Ja osobiście jestem za ciemną koszulą, spodniami z materiału i w miarę cichymi i czystymi butami

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18793

Mój znajomy wodzirej spotkał się już z tym, że na umowie było zastrzeżone że obsługa ma być w gangach to samo dotyczyło repo i kameruna.
                            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• Merauder
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 1092

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                              Mój znajomy wodzirej spotkał się już z tym, że na umowie było zastrzeżone że obsługa ma być w gangach to samo dotyczyło repo i kameruna.
                              Klient nasz Pan. Nie mówię tego w ironiczny sposób,

Komentarz

• Kolekcjoner
                                Obertroll
                                • 2006
                                • 18793

Zamieszczone przez Merauder
                                Klient nasz Pan. Nie mówię tego w ironiczny sposób,
                                Wiem - po prostu zastanawiam się czy taka sytuacja nie jest dla wszystkich stron bardziej czytelna.
                                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                                Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...