Modelki + prywatne sprawy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Czacha
    fotograf
    • 2004
    • 4868

Chcesz zrobic ankiete wsrod srodowisk homoseksualnych?

Kogo tak naprawde interesuje z kim sypiasz i z jakich powodow? Podpowiem: nikogo, poza Toba samym. I to sie tyczy kazdego, kto chcial by wiedziec czy dobrze robi sypiajac z modelkami.. lub raczej dziewczynami ktore mu pozuja, bo do bycia modelka jedna sesja nie wystarczy.. tak jak i do bycia fotografem
    https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• rene
      Początki nałogu
      • 2006
      • 283

Zamieszczone przez janmar
      Van Murder usmiechnij się .Naprawde wszyscy Ciebie tu cenią.

Gwarantuję że nie wszyscy

PS. Tak, wiem Adaś, jestem wyimaginowaną postacią, nie mam galerii na CB, itp, itd

Komentarz

• VanMurder
        Uzależniony
        • 2007
        • 600

Zamieszczone przez rene
        Gwarantuję że nie wszyscy

PS. Tak, wiem Adaś, jestem wyimaginowaną postacią, nie mam galerii na CB, itp, itd
        A ja wręcz przeciwnie cienię Cię za twe trafne spostrzeżenia, mądrość życiową ...
        Jestem pewien że twoje prace są równie wartościowe nawet jeżeli jesteś tylko czyimś alter ego wyimaginowaną osobą
        Pozdrawiam serdecznie!

sorry za OT

ps. nie pisz mi już anonimów, możesz pisać na @ lub na forum - nie pogniewam się
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        Zamieszczone przez kucza21
        Z tym, że jak już ktoś napisał rodzi się więcej pomysłów i fantazji jest łatwiej o kontakt pomiędzy fotografującym, a modelką co pozwala w łatwiejszy sposób wyciągnąć z sesji to co się tylko da. Tym bardziej jak Twoja modelka jest Twoją marionetką. Można to w łatwy sposób wykorzystać
        Kurcza rozumiem że przeżywasz swój seksualny peak, uwierz mi za jakiś czas to minie pędzisz wolał o stałkach pogadać albo jakiś bobry film obejrzeć...

z doświadczenia (nie tylko swojego) miałem okazję asystować lepszym od siebie fotografom, wiem że im bardziej przedmiotowy stosunek do modelki tym lepiej... przy wiekszych zleceniach dobrze jest mieć asystentkę, do poprawiania włosów czy outfit'u modelki... wyklucza to dwuznaczne sytuacje, nieporozumienia, oraz poczucie dyskomfortu modelki.

w stanach ludzie bardzo uczuleni są na molestowanie czy wykorzystywanie seksualne w sprawach zawodowych - wystarczy że urażona, czy zawiedziona modelka, która np zaangażowała się uczuciowo, złoży donos na policję lub pozew do sądu (nawet jeżeli nic się nie wydarzyło) i jesteś gotowy ...

powtarzam jeszcze raz dbaj o swoja reputację bo łatwiej jest ją stracić niż później odbudować ...

pozdrawiam
        Ostatnio edytowany przez VanMurder; 8790. Powód: Automerged Doublepost
        mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• ToSemJa
          Bywalec
          • 2007
          • 138

Panowie Panowie ... nie zapominajmy ze 90% modelek jesli by tylko chciala zrobilaby z nami to na co mialaby ochote To ze pozwala Ci soba kierowac przed obiektywem nie znaczy ze jest Twoja marionetka :P
          Z kobietami trzeba obcodzic sie ostrozniej niz z ogniem :P
          50D 10-22 50 f1.8 24-75 f2.8 70-300 580 EX II

Komentarz

• Michał Dobrowolski
            Bywalec
            • 2007
            • 105

VanMurder mądre słowa, myśle że kolega wyrośnie z takiego podejścia do sprawy. Proponuje inną metodę dla kogoś kto chciałby, poprostu iść na balety poderwać laske nie koniecznie na "fotografa" i tyle. Oddzielić jedno od drugiego. Co za trudne?????
            www.e-fotograf.szczecin.pl

Komentarz

• Obiektyw
              Bywalec
              • 2007
              • 157

Przeczytalem sobie posty i wnioski sa raczej przykre.
              Za kilkoma wyjatkami to typowy szowinistyczny watek bzykajacych panow ze sprzetem marki C.

Kilka glosow glosow rozsadku, w tym MacGyvera, Unicorna z kulturalna puenta VanMurdera powinno zamknac te zalosne rozmyslania.
              Samo uzycie slowa "bzykanie" w rozmowie o modelkach bardzo dobrze obrazuje poglady na sesje zdjeciowe i "te sprawy". Profesjonalizm? Bez zartow.
              ║ 50D i 30D + graty ║

Komentarz

• liquidsound
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1956

Kwestia priorytetow i ambicji. "Zbajerzyc" modelke to zadna sztuka, ale to zwykle "rzniecie glupa" (przepraszam za wyraznie, ktore choc wulgarne to bardzo obrazowe). Nie pociagaja Cie raczej kobiety, inteligetne, piekne?? Nie czarujmy sie, odsetek madrych modelek jest jednak niski ;-) Inna kwestia jest Twoje podejscie do sexu. Z doswiadczenia powiem (jestem dj'em, gram duzych klubach, takze fotografuje), ze nie warto sie w cos takiego bawic. Moze jestem dziwny ale cenie sobie stabilizacje, oraz zycie w stalym zwiazku.
                1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
                Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• kucza21
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 518

Dzięki panowie i panie za odpowiedzi. Moja ciekawość została zaspokojona, która tak nota bene powstała w okresie jak wybierałem kierunek fotograficzny
                  Van. Proszę Ciebie. Rafał albo Kucza Do " Kurcza " Jakoś nie przywyknąłem.
                  Obiektyw Kultura nie zawsze idzie w parze z profesjonalizmem i na to wychodzi, że podobnie jest z tym sypianiem. Ktoś wspomniał, że można by to rozstrzygać na różnych forach do czego po tej całej dyskusji się przychylam.

Komentarz

• VanMurder
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 600

Zamieszczone przez kucza21
                    Dzięki panowie i panie za odpowiedzi. Moja ciekawość została zaspokojona, która tak nota bene powstała w okresie jak wybierałem kierunek fotograficzny
                    Van. Proszę Ciebie. Rafał albo Kucza Do " Kurcza " Jakoś nie przywyknąłem.
                    Obiektyw Kultura nie zawsze idzie w parze z profesjonalizmem i na to wychodzi, że podobnie jest z tym sypianiem. Ktoś wspomniał, że można by to rozstrzygać na różnych forach do czego po tej całej dyskusji się przychylam.
                    Kurcza sorry Kucza znaczy Rafał
                    pozdr
                    mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• Tomasz1972
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 3042

Jest jeszcze jedna kwestia dotycząca tematu, która nie została poruszona, a moim zdaniem jest równie ważna, jak nie wazniejsza od rosterek moralnych.
                      AWARYJNOŚĆ SPRZETU
                      Jaką opinię wystawi wam modelka, która poszła z wami do łóżka, ale nie otrzymała zdjęć ? Nie pomogą tłumaczenia że padła karta i straciliśmy pliki, że zostaliśmy napadnięci i skradziono nam foty, itd.

To samo dotyczy alkoholu podczas pracy .

Komentarz

• adamek
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 2265

To i ja się dorzucę z taką refleksją do przemyślenia:
                        June Newton (żona Helmuta) była wcześniej jego modelką.
                        Miłego dnia
                        adam jastrzębowski
                        cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                        tu tu

Komentarz

• janmar
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 3468

Zamieszczone przez adamek
                          To i ja się dorzucę z taką refleksją do przemyślenia:
                          June Newton (żona Helmuta) była wcześniej jego modelką.
                          Tak,pani Saudek np i pozwalając sobie siegnąć do malarstwa ,wiele kobiet współtworzących sztukę.Patrzę na ten watek z sympatią. bo kobieta dla mnie jest i była czymś pieknym ,waznym.Nic tego nie strywializuje .Nie mam cienia obaw.Kucza poruszyłes fajny temat.Sa książki i legendy o muzach.Ale uważam że ta jedna jedyna modelka to cóż, życie.Ale lepiej żeby fotografia była tylko fotografią a nie czyms innym..Pozdrawiam

Komentarz

• Wats0n
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 996

Zamieszczone przez Tomasz1972
                            Jest jeszcze jedna kwestia dotycząca tematu, która nie została poruszona, a moim zdaniem jest równie ważna, jak nie wazniejsza od rosterek moralnych.
                            AWARYJNOŚĆ SPRZETU
                            Jaką opinię wystawi wam modelka, która poszła z wami do łóżka, ale nie otrzymała zdjęć ?
                            O sytuacji w której na skutek awarii sprzętu modelka otrzymała tylko zdjęcia lepiej nie wspominać...
                            Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• robgr85
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1719

Zamieszczone przez Tomasz1972
                              AWARYJNOŚĆ SPRZETU
                              Jaką opinię wystawi wam modelka, która poszła z wami do łóżka, ale nie otrzymała zdjęć ? Nie pomogą tłumaczenia że padła karta i straciliśmy pliki, że zostaliśmy napadnięci i skradziono nam foty, itd.
                              jak wybrała przedpłatę to jej problem
                              Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• unicorn78
                                Bywalec
                                • 2005
                                • 135

Zamieszczone przez Wats0n
                                O sytuacji w której na skutek awarii sprzętu modelka otrzymała tylko zdjęcia lepiej nie wspominać...
                                I myślę, że tym optymistycznym akcentem...
                                Nie jestem do końca pewien, czy jest potrzebne aż takie upokorzenie, aby przekonać się, że jest się lepszym fotografem niż... "facetem" ale z drugiej strony, kto mieczem wojuje...:wink:

Komentarz

Pracuję...