Zarabianie na zdjeciach

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robgr85
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1719

Zamieszczone przez rachwal
    Mysle, ze oddawanie zdjec za free nie ma sensu.

Byc moze mozna jakos wypromowac w ten sposob swoje portfolio, ale szukajacy zdjec za darmo raczej nie kupi nic z Twojego folio

podobnie patrzę na takie udostępniania zdjęć za darmo. nie bardzo ma to sens...

Robert
    Ostatnio edytowany przez robgr85; 10571.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• rypson
      Bywalec
      • 2007
      • 225

j3dno z moich zdjec z niewiadomych przyczyn zostalo dodane do darmowego sciagniecia... a nigdy nie zaznaczalem opcji ze za free je dam, dostalem tylko info od fotolii ze zdjecie nie jest zaakceptowane ale wrzuca je do darmowej galerii...

Komentarz

• robgr85
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1719

Zamieszczone przez rypson
        j3dno z moich zdjec z niewiadomych przyczyn zostalo dodane do darmowego sciagniecia... a nigdy nie zaznaczalem opcji ze za free je dam, dostalem tylko info od fotolii ze zdjecie nie jest zaakceptowane ale wrzuca je do darmowej galerii...

nie chce mi się wierzyć że sobie na takie coś pozwalają... mi pare fotek odrzucili, a nigdy takich głupot nie widziałem. Sprawdź dwa razy zanim podeślesz następne fotki czy aby na pewno masz tą opcję odznaczoną. Ja bym napisał do nich mejla, a napewno bym usunął tą fotę z swojej galerii...

Komentarz

• rypson
          Bywalec
          • 2007
          • 225

na 100% nie zaznaczona byla pozycja ze za free je oddam... troche dziwna akcja zdjecie ponizej:

Ale z tgo co widze to jest przy nim notka ze czeka na zatwierdzenie... no i z jakis niewyjasnionych powodow jest za free

a co powiecie o tym zdjeciu

Dostalem wczoraj oferte po za stockiem zeby sprzedac, $650 za RAW

Komentarz

• scooter
            Uzależniony
            • 2005
            • 857

sprzedawaj to kupa kasy

Komentarz

• mor_feusz
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1370

starczy na sprzecik - sprzedaj

Komentarz

• Skorupiak

Prawde mowiac, to nawet nie ma sie nad czym zastanawiac A fotka bardzo fajna

Komentarz

• rypson
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 225

no lwasnie sie tak zastanawiam... wtedy w swiata z dolnej polki moglbym zainwestowac... ale z drugiej strony skoro ktos chce dac za to dobre pieniadze to kiedys moze dostane lepsze... i nie chodzi tu o chciwosc... troche szkoda mi sprzedawac to zdjecie... ale przeciez zade problem zrobic drugie takie same.... potarguje moze cos wiecej da :P

Komentarz

• piotrzuraw

no lwasnie sie tak zastanawiam... wtedy w swiata z dolnej polki moglbym zainwestowac... ale z drugiej strony skoro ktos chce dac za to dobre pieniadze to kiedys moze dostane lepsze... i nie chodzi tu o chciwosc... troche szkoda mi sprzedawac to zdjecie... ale przeciez zade problem zrobic drugie takie same.... potarguje moze cos wiecej da :P
                    Tak tak nie sprzedawaj, powies sobie na scianie po co sprzedawac. Ja kiedys kilka lat temu nie sprzedalem i do dzisiaj nikt inny sie nie zainteresowal Pieniadze to nie wszystko nie sprzedawaj

Komentarz

• fotoaloja
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 203

sprzedawaj, nie sądzę, abyś na niej zarobił , przez najbliższy rok na stockach chociaż połowę tej kwoty, którą Ci proponują
                      canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• rypson
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 225

Poszlo za... za $500 umowy przefaksowane, zdjecie bedzie wykozystane w jakiejs ulotce, umowilismy sie tak ze kupujacy ma wszelkie prawa do tego zdjecia a ja jestem jego autorem i zdjecie bedzie podpisane i nie musze usowac ze stocka bo cala akcja poszla prywatnie i chlop nie ma nic przeciwko zeby bylo na stocku z tym ze juz nie mgoe drugi raz sprzedac, ogoolnie ujmujac akcje wlascicielem RAWa jest kupujacy a ja mam JPG :P

Komentarz

• robgr85
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1719

Poszlo za... za $500 umowy przefaksowane, zdjecie bedzie wykozystane w jakiejs ulotce, umowilismy sie tak ze kupujacy ma wszelkie prawa do tego zdjecia a ja jestem jego autorem i zdjecie bedzie podpisane i nie musze usowac ze stocka bo cala akcja poszla prywatnie i chlop nie ma nic przeciwko zeby bylo na stocku z tym ze juz nie mgoe drugi raz sprzedac, ogoolnie ujmujac akcje wlascicielem RAWa jest kupujacy a ja mam JPG :P
                          myślę że całkiem niezły deal gratuluję!

Komentarz

• rachwal
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 125

Poszlo za... za $500 umowy przefaksowane
                            Tak tanio ?! Ja bym tego nie sprzedal
                            obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

• rypson
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 225

Zamieszczone przez robgr85
                              myślę że całkiem niezły deal gratuluję!

Dzieki Dzieki... mozna powiedziec ze to moj pierwszy sukces stockowy chociaz tranzakcja po za stockiem :P

no a teraz do pracy jeszcze duzo zdjec do opisania a pozniej czekanie.... i znowu opisywanie :P

Kupilem namiot bezcieniowy zobaczymy w czym mi to pomoze czy cos ciekawego w nim uda sie pstryknac a jak sie nie uda to trudno...

Komentarz

• piotrzuraw

Kupilem namiot bezcieniowy zobaczymy w czym mi to pomoze czy cos ciekawego w nim uda sie pstryknac a jak sie nie uda to trudno...[/QUOTE]

Jak ja kupilem namiot, corka pyta mnie do czego to jest. Do robienia zdjec mowie, weszla do namiotu i to zrob mi w takim razie zdjecie. Dobrze ze namiot ma 80cm to sie miesci

Komentarz

Pracuję...