Zarabianie na zdjeciach

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tanto
    Coś już napisał
    • 2007
    • 94

Zamieszczone przez piotrzuraw
    Jak ja kupilem namiot, corka pyta mnie do czego to jest. Do robienia zdjec mowie, weszla do namiotu i to zrob mi w takim razie zdjecie.
    Dzieci i zwierzęta czują klimat :-) Poniżej mój kot w akcji, odczekał do przerwy w pstrykaniu fotek i...

Komentarz

• jagódka
      Dopiero zaczyna
      • 2007
      • 33

Zamieszczone przez piotrzuraw
      Jak ja kupilem namiot, corka pyta mnie do czego to jest. Do robienia zdjec mowie, weszla do namiotu i to zrob mi w takim razie zdjecie. Dobrze ze namiot ma 80cm to sie miesci
      Zawsze zadziwiał mnie sposób myślenia dzieci Mój syn zrobił dokładnie to samo

Komentarz

• Karolwe

mam pytanko odnośnie bigstockphoto, wrzuciłem tam 10 zdjęć z czego 6 mi przyjęli ale wygląda na to ze licznik wyświetleń nie działa.. są niby już dostępne ale ciągle views = 0 (nawet jak sam je wyświetlam kilkakrotnie)może coś tam trzeba ustawić co? np. to display order jest ustawione na 9999 i nie wiem o co w tym chodzi chodzi nie ma jak fotolia tam wszystko jest proste...

Komentarz

• fotoaloja
          Bywalec
          • 2007
          • 203

dzisiaj się naprawdę wq...łam
          na stocexpert mi odrzucili całe serie zdjęć, z tych ok. 250 które mam na innych stockach, przyjęli może ze 60
          i to większość odrzucili nie z powodu błędów technicznych, ale podali powód taki, że albo mają juz takich zdjęć wystarczająco dużo, albo, że nie szukają takich tematów
          hm
          nie wiem w takim razie co mam tam wysyłać
          nerwiłam się i i m napisałam, że bez przesady, że mogliby uszanować cudzą pracę i przyjąć chociaż po kilka z danej serii, no ludzie, naprawdę bez przesady!
          może tam inne mają potrzeby, ale w takim razie jakieś bardzo inne
          jakie zdjęcia Wam tak się sprzedają?
          canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• sergi
            Początki nałogu
            • 2004
            • 413

Zamieszczone przez fotoaloja
            dzisiaj się naprawdę wq...łam
            na stocexpert mi odrzucili całe serie zdjęć, z tych ok. 250 które mam na innych stockach, przyjęli może ze 60
            i to większość odrzucili nie z powodu błędów technicznych, ale podali powód taki, że albo mają juz takich zdjęć wystarczająco dużo, albo, że nie szukają takich tematów
            hm
            nie wiem w takim razie co mam tam wysyłać
            nerwiłam się i i m napisałam, że bez przesady, że mogliby uszanować cudzą pracę i przyjąć chociaż po kilka z danej serii, no ludzie, naprawdę bez przesady!
            może tam inne mają potrzeby, ale w takim razie jakieś bardzo inne
            jakie zdjęcia Wam tak się sprzedają?
            zauważyłem ostatnio, że SX chyba podniósł poprzeczkę. Kilka miesięcy temu przyjmowali prawie wszystko i w ciągu kilku godzin. A teraz odrzucają a na review trzeba czekać nawet 10 dni.

Fotoaloja możesz spróbować im wysłąć ponownie odrzucone zdjęcia tylko w mniejszych ilościach. Z pewnościa jeszcze z 50% tych odrzuconych Ci przyjmą.
            Mnie sie tam najlepiej sprzedają zdjęcia sportowe (rowerowe)

PS. A jak Ci idzie na ShutterStocku??
            5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
            :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
            :: Motywy wordpress

Komentarz

• rachwal
              Bywalec
              • 2006
              • 125

U mnie tez ostatnio odrzucili z tego powodu motylki, ktore na SS i IS weszly jak w maslo, moze sie zmobilizuje i uploaduje jeszcze raz ... Taki powod jest strasznie zniechecajacy
              obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

• Nemeo
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1757

Mam takie pytanie, co powiecie o tych lampach do fotografii w namiocie bezcieniowym, warto takie coś kupić ?

http://www.allegro.pl/item249385233_...i_5500_k_.html

Komentarz

• robgr85
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1719

Zamieszczone przez Nemeo
                  Mam takie pytanie, co powiecie o tych lampach do fotografii w namiocie bezcieniowym, warto takie coś kupić ?

parę postów wcześniej ktoś pytał o świetlówki sprzedawane na allegro... wyglądały jak te zastosowane w tym oświetleniu... były coś koło 40pln/szt... zatem nie wiem czy nie lepiej byłoby kupić 2 takie świetlówki o temp 5500k i do tego jakieś statywy/oprawki. Powinno wyjść taniej niż te 250pln... a czy to się nada... nie wiem bo do robienia izolowanych zdjęć najczęściej używam żarówek błyskowych i flasha.

Pozdrawiam,
                  Robert
                  Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• rachwal
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 125

Zamieszczone przez Nemeo

Mam ten zestaw. Namiot troche maly, a lampy ... korpusy dobre, ale 2x 30W to troche malo swiatla (na szczescie mozna je wymienic na mocniejsze) ... ale daje sie juz robic zdjecia, na poczatek przygody ze stokami w moim wykonaniu zestaw sie raczej sprawdzil ...
                    obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

• piotrzuraw

Zamieszczone przez Nemeo

Mam takie 105w(500w) 5500K i nie polecam Namiot mam 80cm x 80cm.
                      Kilka postow wczesniej pisalismy o tym , poszukaj. Lepiej kupic zarowki blyskowe ktos podal link do nich wczesniej

to te zarowki http://www.allegro.pl/item249939463_...m_synchro.html

Komentarz

• fotoaloja
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 203

U mnie tez ostatnio odrzucili z tego powodu motylki, ktore na SS i IS weszly jak w maslo, moze sie zmobilizuje i uploaduje jeszcze raz ... Taki powod jest strasznie zniechecajacy
                        no bardzo zniechęcający
                        pomyślałam, że mógłby jeszcze ktoś z was im napisać to co ja
                        w swoim FAQ czy pomocy mają wyraźnie napisane, że:

"8.3.4 Tematy zdjęć, których zawsze poszukujemy

Biznes, komputery, współczesne sceny z życia, wyizolowane obiekty, portrety, zdjęcia określonych pór roku... Potrzebujemy tego w każdych ilościach i z niecierpliwością czekamy na kolejne zdjęcia "

więc niech nie fisiują, i albo niech zmienią sobie ten wpis i wpisują czego aktualnie poszukują, albo niech zaczną traktować współpracowników poważnie
                        no mówię wam, dawno się tak nie wnerwiłam jak dziś
                        odechciało mi się stocków
                        dziś po raz pierwszy zwątpiłam w moje umiejętności, w mój 'biedny' aparat i w sens tej pracy
                        może niepotrzebnie się napaliłam na zarobki bóg wie jakie, czas chyba nieco ostudzić zapędy

sergi, witaj, pytasz jak mi idzie na shutter
                        jeszcze nie mam możliwości sprawdzić jak mi idzie, bo wciąż nie minął pełny miesiąc chyba od poprzedniej wysyłki zdjęć
                        ale chyba lada dzień to nastąpi, to zobaczę jak będzie

słuchajcie, ja na serio piszę:
                        niech może ktoś odważny im skrobnie kilka słów o tym lekkomyślnym odrzucaniu większości zdjęć
                        nawet na istocku, gdzie jak dotąd idzie mi najgorzej, przyjmują mi chociaż po jednym zdjęciu z każdej serii jaką przygotuję - i tak jest moim zdaniem O.K>
                        bo albo chcą współpracowników i im pomagają się rozwinąć albo niech spadają i zamkną ten biznes!
                        wrrrr
                        winni są chyba jakieś przynajmniej wyjaśnienie i zmiany w plikach FAQ, albo ponowną możliwość wysyłki zdjęć - co zapewne zrobię, tylko nie wiem skąd na to czas znajdę, ileż można siedzieć przed tym pudłem
                        canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• Skorupiak

Bez pracy nie ma kolaczy...widocznie nie przypadly im Twoje fotki do gustu, albo...albo...albo. Oni moga sobie pisac , ze szukaja tego i owego, ale jezeli wedlug ich Twoje fotki sie nie nadaja, to coz zrobic...doszukaj sie bledow, popraw je i w koncu beda Ci przyjmowac zdecydowana wiekszosc. Trzeba miec cierpliwosc

Komentarz

• robgr85
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 1719

niech może ktoś odważny im skrobnie kilka słów o tym lekkomyślnym odrzucaniu większości zdjęć
                            nawet na istocku,
                            niestety takie są realia.... to oni wybierają co chcą sprzedawać a czego nie :/

odnośnie istock'a to mi się trochę poprawiło... w ostatniej seri przyjęli 8/10 zdjęć... a taka skuteczność naprawdę poprawiła mi humor...

odnośnie stockxpert to jak ktoś wyżej radził... za jakiś tydzień, może dwa zacznij wysyłać te fotki które Tobie odrzucili... w seriach po 10-20 sztuk i zobacz czy zaczną przyjmować... może ktoś akurat weryfikator miał kiepski dzień czy coś...

Pozdrawiam,
                            Robert
                            Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• fotoaloja
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 203

niestety takie są realia.... to oni wybierają co chcą sprzedawać a czego nie :/
                              e tam
                              gadacie
                              załóżmy stocka i po kłopocie, będziemy sobie akceptować wszystkie nawet największe gnioty;P;DD
                              canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• sergi
                                Początki nałogu
                                • 2004
                                • 413

e tam
                                gadacie
                                załóżmy stocka i po kłopocie, będziemy sobie akceptować wszystkie nawet największe gnioty;P;DD
                                jest taki stock, nazywa ise CanStockPhoto. Takie gnioty tam przyjmują ze chyba wszyscy ewentualni nabywcy zdjęć go omijają szerokim łukiem.
                                Moje proporcje zysku Z SS do CSP są jak 1000:1
                                5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
                                :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
                                :: Motywy wordpress

Komentarz

Pracuję...