Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
hej i jeszcze jedno mam problem żeby sie salogować na shutterstock, chodzi o to że nie mam paszportu. Nie wyjęzdzam poza granice unii i nie jest mi potrzebny, wysłałem im skan dowodu to powiedzieli że nie akceptują mojego "ID card".. może spróbuje wysłać prawojazdy? co o tym sądzicie?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
dzięki Robootb ja na fotolie wrzuciłem 5 i 4 mi przyjeli już sprzedałem 1 i mam o.33credita <lol2>
Ostatnio edytowany przez Gość; 12694.
Powód: Automerged Doublepost
Gratulacje sprzedazy zegarow oby tak dalej ...
No nic jak chcesz pogadac o stockach zapraszam na gg : 2620737
wymienimy sie informacjami ...
Pozdrawiam
Ja na SS wyslalem paszport po mimo ze nie mam 18 lat i akcept. Wiem ze dowodu nie przyjmuja. Wyslij nowe prawko i zobaczymy. Ale chyba przyjdzie Ci poczekac :P ...
Pozdrowienia
O to moj nowy sprzecik ...
Canon EOS400D + Sigma 70-300 APO MACRO+ Canon 50mm F1.8 + Kit + duzo checi
Witam wszystkich jestem nowy na tym forum wybaczcie jeśli palne coś głupiego... od zeszłego tygodnia zarejestrowałem sie na fotolii i zacząłem sie bawić w robienie zdjęć na stock (mam już cztery) chciałem sie dowiedzięć od Was paru rzeczy o innych stockach tzn. które są najlepsze które najgorsze..(w sensie przyjmowania i sprzedaży zdjęć) co dziennie robie 1-2zdjęcia i nie mam zamiaru przestać... myśle że mam oryginalne pomysły i że mogę w ten sposób jakoś zarobić kiedyś na nowy aparat ... (ech...canon 300d by mi starczył....)
powiem tak.... jak masz internet to możesz śmiało rozsyłać do jak największej ilości stocków, w ten sposób trafisz to jak największego grona odbiorców... szukasz solidnych banków zdjęć? zajrzyj na stronę z mojej stopki, myślę że się przyda.
Pozdrawiam,
P.S. Musi być paszport, ani prawka ani dowodu osobistego nie zaakceptują.
Robert, może im coś napisz, że nie rozumiesz o co chodzi, może to coś da, nie będziesz już twarzą bez charakteru i własnego zdania, a człowiekiem, któren czuje i ma już "ble"
nie chce mi się do nich pisać... musze odczekać, ochłonąć, miesiąc temu dostałem info żebym przesłał więcej fotek, bo nie są do końca przekonani, teraz te '7 z 10' albo że szumy/artefakty z fotek które na innych stockach (m in istock i dreamstime) spokojnie zaakceptowali. na razie nie chce mi się o nich myśleć... muszę ochłonąć. za miesiąc poślę im zupełnie nowe próbki, jak się nie spodobają, albo dadzą podobną przyczynę odrzucenia to zrobię sobie kawę i nasmaruje im takiego mejla że będą przez pół roku pamiętać.
zumy/artefakty z fotek które na innych stockach (m in istock i dreamstime) spokojnie zaakceptowali. na razie nie chce mi się o nich myśleć... muszę ochłonąć. za miesiąc poślę im zupełnie nowe próbki, jak się nie spodobają, albo dadzą podobną przyczynę odrzucenia to zrobię sobie kawę i nasmaruje im takiego mejla że będą przez pół roku pamiętać.
no miałam to samo, posłałam te fotki, które dawno wiszą w innych galeriach, te które się ładnie sprzedają oczywiście głównie
znaleźli w nich szumy i artefakty, ok., niech sobie znaleźli, możliwe, że mają ostrzejsze reguły niż na innych stockach, tak sądzę, skoro mają największą sprzedaż, to i wymagają więcej
no pewnie, że im nasmaruj, jeśli mi odrzucą kolejną turę, też im nasmaruję, myślę, że warto jest pisać do nich wprost co leży na wątrobie, niech sobie nie myślą, że mają do czynienia z bezkształtną masą z neta, na której zdjęciach trzepią sobie niezłą kasiorę do swoich kieszeni;D
myślę, Robercie, że się trzeba mocno przyłożyć do tych 10 fotek, posłać, jak odrzucą, to pokazać ile masz DL np. na istockphoto (za kropelkę), i niech im szczęki poopadają
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!! ti jak mi zaakceptowali 5 to mam dosłać 5?
nie chce mi się do nich pisać...
ja bym napisała już teraz, z zapytaniem o konkrety oraz o to ile fotek masz dosłać, aby nie było wątpliwości
Ostatnio edytowany przez fotoaloja; 11715.
Powód: Automerged Doublepost
Twoją strone niemal znam na pamięć, to właśnie dzięki treści na niej zawartej przekonałem sie że warto spróbować wysyłac swoje zdjęcia, POLECAM WSZYSTKIM! a co do shutterstock to trudno nie chca mnie bez paszportu to nie, nie bede sie ich prosił. Może kiedyś sobie wyrobie Pozdrawiam
Powatpiewam. Zestaw inauguracyjny sklada sie z 10 fotek. Pewnie mozna dorzucic do poprzednich 5 innych i wyslac (wysylasz i tak 10) ... ale nie ma gwarancji, ze tamte 5, ktore przeszly, znow przejda :-P
To mnie najczesciej zadziwia. Wyslalem fotke na fotoli nie zaakceptowana wyslalem na 2 dzien akcept ... I jak to zrozumiec :P ? Lepszy dzien mieli czy co? Dzis zaczolem rowniez na dreamstime zobaczymy co oni powiedza na moje foty
Pozdrowienia
O to moj nowy sprzecik ...
Canon EOS400D + Sigma 70-300 APO MACRO+ Canon 50mm F1.8 + Kit + duzo checi
hej i jeszcze jedno mam problem żeby sie salogować na shutterstock, chodzi o to że nie mam paszportu. Nie wyjęzdzam poza granice unii i nie jest mi potrzebny, wysłałem im skan dowodu to powiedzieli że nie akceptują mojego "ID card".. może spróbuje wysłać prawojazdy? co o tym sądzicie?
dzięki Robootb ja na fotolie wrzuciłem 5 i 4 mi przyjeli już sprzedałem 1 i mam o.33credita <lol2>
Mam ten sam problem. Niestety - prawo jazdy też ci odrzucą - sprawdziłam kilka dni temu.
Nie ma wyjścia, trzeba wyrobić paszport żeby się zarejestrować na SS.
Fotoaloja, zdjęcia na prawdę fajne. Aż dziwne, że ich nie przeszłaś na SS.
wiesz niby warto rosylac do wielu stockow, ale zajmuje to duzo czasu wiec lepiej zrobic nowe zdjecia w tym czasie :P
a ja powiem tak jak ja to widzę. otóż, na dobranie słów kluczowych do zdjęcia, opis, wyedytowanie znaczków formowych itp edycje poświęcasz co najmniej 15-30 minut dla jednego zdjęcia.
Wysłanie to problem? Ja wysyłam skryptem korzystając z ftp jednorazowo do wszystkich (jak znajdę czas to wrzucę go na swoją stronkę), potem na wybranie kategorii itp (nie wszędzie to jest potrzebne) zajmuje maksymalnie 60s /zdjęcie... czy problemem jest dłuższe wysyłanie? dla mnie nie - w wakacje po prostu zostawiam komputer włączony i idę robić coś innego, a w sezonie wysyłam przez łącze uniwersytetu *34Mbit/s* więc idzie błyskawicznie. Według mnie warto rozsyłać do jak największej liczby, ale nie będę się tutaj sprzeczać. Jak uważasz tak postępuj.
Komentarz