Zarabianie na zdjeciach

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rachwal
    Bywalec
    • 2006
    • 125

Zamieszczone przez Gotman
    Korzystać z ftp czy http?
    Zdecydowanie FTP.
    obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

• piotrzuraw

Zamieszczone przez fotoaloja
      hehehie, na stocekspert po moim mailu, że mogliby uszaniwać cudzą pracę i zaaprobować choć kilka zdjęć z serii dziś mi zaakceptowali po kilka z tej reszty, co nie zdoąrzyli odrzucić
      może faktycznie się to nie sprzeda, ale wolę sprawdziś to sobiście;P
      A to fajnie mialas dobry pomysl. Ciekawe bo wlasnie doladowalem tam troche zdjec a oni ostatnio naprawde szaleja z akceptacja. Ciekawe ile mi odrzuca Bo wszedzie juz sa te same :wink:

Komentarz

• jagódka
        Dopiero zaczyna
        • 2007
        • 33

Zamieszczone przez rachwal
        IMO jest wyrazny (czy mniej wyrazny) gradient z lewej na prawa. Jesli napisales, ze jest "isolated" to mogli odrzucic
        Mi też odrzucili zdjęcie na SX, za nieodpowiednie tło
        Tylko, że ja kurcze nie wiem, co w tym tle jest nieodpowiedniego????

http://www.dreamstime.com/orange-chr...l-image3336447

Komentarz

• Sielan
          Bywalec
          • 2006
          • 127

Na Stockxpert wrzuciłem wczoraj 5 fotek. 3 przeszły, 2 nie (nie potrzebują takich). Najśmieszniejsze, że z dwóch bardzo podobnych, przeszła ta, moim zdaniem, dużo gorsza. Szkoda.
          30D + szpargały

Komentarz

• pazurek
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1294

poruszaj suwakami kontrastu/jasnosci albo levelami. mnie na miniaturce sie pojawila jakas plama na dole...

http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• Sielan
              Bywalec
              • 2006
              • 127

Zamieszczone przez jagódka
              Mi też odrzucili zdjęcie na SX, za nieodpowiednie tło
              Tylko, że ja kurcze nie wiem, co w tym tle jest nieodpowiedniego????

http://www.dreamstime.com/orange-chr...l-image3336447
              Jest brudne w lewym, dolnym rogu
              30D + szpargały

Komentarz

• piotrzuraw

Zamieszczone przez Sielan
                Na Stockxpert wrzuciłem wczoraj 5 fotek. 3 przeszły, 2 nie (nie potrzebują takich). Najśmieszniejsze, że z dwóch bardzo podobnych, przeszła ta, moim zdaniem, dużo gorsza. Szkoda.
                Juz kilkakrotnie to sie powtarza u roznych osob ze akceptuja na stockach zdjecia ktore wg autorow sa najgorsze z wyslanych. maja zdecydwanie inny gust

Komentarz

• Nemeo
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1757

Zamieszczone przez piotrzuraw
                  Juz kilkakrotnie to sie powtarza u roznych osob ze akceptuja na stockach zdjecia ktore wg autorow sa najgorsze z wyslanych. maja zdecydwanie inny gust
                  U mnie jest to samo, zdjęcia takie sobie przechodzą bez problemu , a foty moim zdaniem dobre są odrzucane.

Komentarz

• jagódka
                    Dopiero zaczyna
                    • 2007
                    • 33

Zamieszczone przez pazurek
                    poruszaj suwakami kontrastu/jasnosci albo levelami. mnie na miniaturce sie pojawila jakas plama na dole...
                    Dzięki, teraz bedę wiedziała jak to sprawdzać Poprawiłam i jeszcze raz wysłałam. mam nadzieje, że teraz przejdzie. Hm, a dreamstime wziął bez problemu...

Komentarz

• scooter
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 857

Zamieszczone przez Nemeo
                      U mnie jest to samo, zdjęcia takie sobie przechodzą bez problemu , a foty moim zdaniem dobre są odrzucane.
                      To dlatego że wycinają konkurencję

Komentarz

• lmfoto

Ludzie którzy sprawdzają zdjęcia do akceptacji na stokach nie są idealni. To są zwyczajni ludzie, którzy siedzą przed komputerem i przeglądają zdjęcia cały dzień, być może że maja jakiś program, który im pomaga. Nie wiem ila ja sam bym tak wytrzymał, dlatego trzeba ich zrozumieć. Trzeba zwracać uwagę na zdjęcia, które się wysyła. Na stokach nie liczy się ilość ale jakość!

Komentarz

• bartosz108
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 197

Miałem taki przypadek na FOTOLII.
                          Średnio mam 70 -80 % akceptacji a na fotolii zdarzało mi się że jakiś frustrat odrzucał mi 99% zdjęć.
                          Prawdą jest, że to są tylko ludzie
                          Można wysyłać te same fotki kilka razy, pod warunkiem że nie przyślą nam ostrzeżenia!
                          Więc życzę powodzenia.
                          BARTOSZ

www.photoillustrator.eu

Komentarz

• Skorupiak

Kurde...widze, ze zeby przyjeli fotki, trzeba miec niezle nerwy i cierpliwosc Jest na forum jakis faq (nie znalazlem nic procz wyostrzania) , ktory opisuje, co trzeba sprawdzic/zrobic, zaczym sie fotki wysle na stocka ? w jakich formatach itp itd ? Mysle, ze pomoglo by to nie tylko mi

Komentarz

• sergi
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 413

Zamieszczone przez Skorupiak
                              Kurde...widze, ze zeby przyjeli fotki, trzeba miec niezle nerwy i cierpliwosc Jest na forum jakis faq (nie znalazlem nic procz wyostrzania) , ktory opisuje, co trzeba sprawdzic/zrobic, zaczym sie fotki wysle na stocka ? w jakich formatach itp itd ? Mysle, ze pomoglo by to nie tylko mi
                              iStock. Przeglądaj miliony zdjęć stockowych, obrazów, filmów HD, grafiki wektorowej na licencji typu royalty-free i w śmiesznie niskich cenach.
                              5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
                              :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
                              :: Motywy wordpress

Komentarz

• Skorupiak

Dzieki wielkie sergi

Komentarz

Pracuję...