Zarabianie na zdjeciach
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
za kredyty kupujesz foty. 1 kredys = 1 dolar. Mozesz je wymienic na kredyty i kupic foty lub przelac np na swojego Paypala.
Wysylanie skanu dokumentu do tych serwisow jest bezpieczne. Sa to firmy
zarejestrowane, ponoszace odpowiedzialnosc za przechowywanie owych danych.Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.Komentarz
-
Ameryki nie okrywasz :P Wiekszosc jak nie wszyscy zarabiaja na SS najwiecej chyba, chyba, ze na IS maja grubbe folio ... Lecz na poczatku na pewno SS kroluje ...Komentarz
-
-
Komentarz
-
Witam ponownie,
proszę powiedzcie mi który ze stockow ma ostrzejsze zasady SS czy iS, chodzi mi głównie o to czy zdjęcia odrzucone na SS wchodzą wam na IS lub odwrotnie odrzucone na iS zostają zaakceptowane na SS
pozdrawiamKomentarz
-
IS ma makabrycznie wygorowane kryteria jesli chodzi o fotki biznesowe. Praktycznie na wszystkich stockach mam 95-100% a na IS 30%
W sumie mi to pasi, juz sie z tym pogodzilem. Poprostu musze sie starac bardziej i szlifowac technike.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Najwiekszy luz ma fotolia, za nia wg mnie SS. Bigstock to powolny wół a stockexpert ma nieco pogrzany system wyszukiwania, ktory nie pozwala latwo sie przebic nowym userom.
Jeszcze jedno odnosnie fotolii - maja zwalony system keywordow. Tylko 7 z listy wchodzi w wyszukiwarki (te co podniesiesz na sama gore, przez co upierdliwe jest dodawanie fot i tak czy tak, najczesciej admin zmienia keywordy na te co jemu pasuja)
SS RULEZ !
mam prawie 500 dowloadow po 3 tygodniach bycia aktywnym
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.Komentarz
-
To wpadnij na Crestock. Tam (IMO!) jest siwy dym z akceptacja
Co do porownania SS a IS, to tez sklaniam sie za SS, ze latwiejszy do submitowania ...Komentarz
-
Witam
pytanie troche z innej beczki ale w temacie: skąd wiadomo że zdjęcia zamieszcane na stockach są wykonane przez ich prawowitych autorów? tj.: bardzo łatwo chyba zakosić komuś fote w obecnych czasach, nie ma dowodu w postaci np. negatywu, przecież mozna z roznych stron gdzie ludzie prezentuja swoje foty posciagac coś sobie i potem jako własne wystawić na stocku.
czy jest jakis system weryfikacji tego czy po prostu obowiązuje żelazna etyka na takich stockach?
pozdrawiamKomentarz
-
sprawa jest taka. negatywy są - raw'y. Można też sprawdzić date uploadu fotki. Jeśli ktoś wykryje że skradłeś foty to usuną Ci konto, a kasy nie zobaczysz. Jeśli nie daj boże ukradziona fotka pochodziła z galerii 'ekskluzywnego' fotografa z istock, to masz spore szanse na sprawę w sądzie.Witam
pytanie troche z innej beczki ale w temacie: skąd wiadomo że zdjęcia zamieszcane na stockach są wykonane przez ich prawowitych autorów? tj.: bardzo łatwo chyba zakosić komuś fote w obecnych czasach, nie ma dowodu w postaci np. negatywu, przecież mozna z roznych stron gdzie ludzie prezentuja swoje foty posciagac coś sobie i potem jako własne wystawić na stocku.
czy jest jakis system weryfikacji tego czy po prostu obowiązuje żelazna etyka na takich stockach?
pozdrawiam
Pozdr.Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...Komentarz
-
Komentarz
-
To prawda ciezko dzisiaj ukras fotke w dobrej rozdzielczosci, raczej ludzie nie udostepniaja dobrych fotek od tak na stroach... zawsze to znak wodny albo rozdzielczosc nie za duza... ludzie staraja sie chronic jak sie da zdjecia... a tak na marginesie zapytam cy istnieje mozliwosc ustawienia w aparacie zeby w exifie zdjecia bylo imie i nazwisko autora ?? w xifie jest takie miejsce na imie i nazwisko ale jest puste zawsze i tak mnie ciekawilo to kiedys jak ustawic zeby exif zawieral informacje o autorze... wiem wiem mozna to sobie wyedytowac i dodac ale tak z poziomu aparatu zeby utawic....Komentarz
-
Komentarz
-
-
mam male pytanie, nie chce zakladac nowego watku bo temat pasuje
potrzebuje informacji na temat jaka cene powinienem podac za zdjecie, ktore ma byc wykorzystane na opakowaniu produktu, ktorego sprzedaz jest w setkach tys. sztuk? chodzi mi o praktyczne wskazowki, znam stawki ZPAFu, ale jak to z nimi jest to kazdy wie
aby nie zasmiecac ew. informacje mozna na PM
z gory dziekuje
Komentarz
Komentarz