Zobacz pełną wersję : Podejrzane aukcje na Allegro itp.
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
[
20]
deejay24h
27-12-2011, 17:34
Co sądzicie o tej karcie http://allegro.pl/sandisk-extreme-pro-cf-32gb-600x-90mb-s-udma-6-i2010378231.html
cena jakieś 2 razy niższa.
skoro cena dwukrotnie niższa niż u normalnych sprzedawców to chyba już to powinno budzić niemałe wątpliwości u dorosłego człowieka, który już nie wierzy w św. Mikołaja. Poza tym co mamy sądzić o karcie , której nie widać, jest zapakowana w pudełko sfotografowane z jednej strony a zdjęcie ma wielkość pocztówki?
Moja rada - widząc handlarza autozłomem w tym kraju już z kilometra wychodzi mi ostra alergia i wszystko zaczyna swędzieć. Ja mam o nich swoją opinię ale jako, że sprzedaje kilka gratów foto to się nie wypowiem bo zaraz trole się zlecą, że konkurencję krytykuję (nie, takich kart nie mam w sprzedaży). Jest masa podróbek SanDisków więc uważaj.
Z drugiej strony - czy naprawdę potrzebujesz karty CF o takiej szybkości? Cóż takiego robisz, że nie wystarczy Ci dobre Ultra 30mb/s? Nie szkoda kasy ?
skoro cena dwukrotnie niższa niż u normalnych sprzedawców to chyba już to powinno budzić niemałe wątpliwości u dorosłego człowieka, który już nie wierzy w św. Mikołaja.
Ja jednak bylbym bardziej ostrozny w ocenie i dociekliwy ,z gory po cenie towaru nie kwalifikował ,ze karta jest trefna.
Tym bardziej ,ze sprzedaz jest poprzez internet i Allegro a to daje pewne prawa.
Mozna tez do sprzedawcy napisac lub zadzwonic i swoje obawy przedstawic.
Sa rozne zyciowe sytuacje.
Ja niedawno weszlem w posiadane aparatu foto z obiektywem kitowym -nowego ,nieuzywanego ,zalezalo mi na szybkiej sprzedazy i aby tak sie stalo sprzedalem go za 2/3 najnizszej ceny na Allegro.
MacGyver
28-12-2011, 11:25
IMHO: wypadek przy pracy ;-)
Pamiętacie co Krzepicki powiedział kiedyś Dyzmie: nie ma takiego cwaniaka, na którego nie znalazłby się lepszy:!:
Niektórzy foto-handlarze starzyzną nie grzeszą nazbyt głęboką wiedzą o sprzęcie, a i inteligencja szwankować potrafi :-)
Jest masa podróbek SanDisków więc uważaj.
W aukcji nie ma słowa o paragonie ani fakturze. Karta może pochodzić z "lewego" źródła, choć sama w sobie jest oryginalna. Ale istotnie, najprawdopodobniej jest to podróba.
Z drugiej strony - czy naprawdę potrzebujesz karty CF o takiej szybkości? Cóż takiego robisz, że nie wystarczy Ci dobre Ultra 30mb/s? Nie szkoda kasy ?
Magia cyferek :-) Czy coś poza 1D MkIV, D3S i czytnikami za kilkaset złotych wykorzysta szybkość tej karty? Wątpię.
Ja niedawno weszlem w posiadane aparatu foto z obiektywem kitowym -nowego ,nieuzywanego ,zalezalo mi na szybkiej sprzedazy i aby tak sie stalo sprzedalem go za 2/3 najnizszej ceny na Allegro.
Zwróć uwagę że ten człowiek ma kilka rożnych kart w ofercie. Nigdzie nie pisze o paragonie czy fakturze, jedno ze zdjęć zostało podprowadzone ze strony jakiegoś sklepu internetowego. Ja bym mu tam jednak nie zaufał :-)
Ja jednak bylbym bardziej ostrozny w ocenie i dociekliwy ,z gory po cenie towaru nie kwalifikował ,ze karta jest trefna.
Tym bardziej ,ze sprzedaz jest poprzez internet i Allegro a to daje pewne prawa.
Mozna tez do sprzedawcy napisac lub zadzwonic i swoje obawy przedstawic.
Sa rozne zyciowe sytuacje.
Przyjacielu, chętnie bym podyskutował w tej baśniowej i optymistycznej atmosferze ale wybacz, wiem gdzie żyję i jacy ludzie są dookoła zatem jedynie :lol: się pod nosem życząc Tobie, abyś nie musiał weryfikować swojego podejścia do życia ani w tym ani w Nowym Roku ...
podłączam artykuł na temat przekrętów RTV_ELEKTRONIX (http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/poznan/setki-oszukanych-na-allegro-jak-wygladal-pomysl-na,1,4983333,region-wiadomosc.html) na allegro...
pozdrawiam
Paweł
Kolejny raz osławiony już D60D http://allegro.pl/okazja-canon-eos-d-60-d-body-d-i2024971093.html
Kolejny raz osławiony już D60D
I wystawia go osoba, która aukcji nie wygrała (druga oferta od góry).
MacGyver
28-12-2011, 20:52
I wystawia go osoba, która aukcji nie wygrała (druga oferta od góry).
Bo "kupiła" go w tym samym dniu, kilka godzin później na kolejnej aukcji:
http://allegro.pl/super-okazja-canon-eos-d-60-body-d-i2015844550.html
:-)
MacGyver
28-12-2011, 23:23
No ba! To już piąta (od początku grudnia) aukcja z niesamowitym D 60 D. Zdjęcie wciąż to samo, zmienia się tylko sprzedający i opis :-)
http://allegro.pl/okazja-canon-eos-d-60-d-body-d-i2024971093.html
http://allegro.pl/super-okazja-bcm-canon-eos-d-60-d-body-i2010131022.html
http://allegro.pl/super-okazja-bcm-canon-eos-d-60-d-body-i1991255695.html
http://allegro.pl/super-okazja-bcm-canon-eos-d-60-d-body-i1986101701.html
bucefal14
28-12-2011, 23:28
i to nie koniec pewnie, cena chyba będzie spadać...
Teraz będzie spadać, ale za powiedzmy pół roku znowu się ktoś złapie (albo prędzej, jak będzie czas komunii).
Ja myśle że tu jest jakiś grubszy wałek. Dziwne dla mnie jest że jeden nik z Wrocławia a drugi ze Świebodzina. Oba miasta są niedaleko siebie. Czy to czysty zbieg okoliczności? Ja bynajmniej w to nie wierze.
matti_1989
28-12-2011, 23:53
Może coś w stylu sztucznego podbijania wartości aparatu? Ktoś wpisuje d60 w zakończonych, a tam takie ceny i kupuje wtedy za ok 2k.
No ba! To już piąta (od początku grudnia) aukcja z niesamowitym D 60 D. Zdjęcie wciąż to samo, zmienia się tylko sprzedający i opis :-)
No i mamy problem kogo tu zwymyślać od naciągaczy a kogo nazwać biednym pokrzywdzonym wprowadzonym perfidnie w błąd. A wypadałoby wykrzyczeć jakieś oburzenie...
Tu chyba w ogóle na razie nie ma pokrzywdzonych. Handlarz na kilkunastu kontach lub grupa handlarzy udaje licytacje takich aparatów, czekając na prawdziwego jelenia, który w momencie osiągnięcia satysfakcjonującej handlarza ceny się włączy i wylicytuje staroć.
MacGyver
29-12-2011, 00:42
Ja myśle że tu jest jakiś grubszy wałek. Dziwne dla mnie jest że jeden nik z Wrocławia a drugi ze Świebodzina. Oba miasta są niedaleko siebie. Czy to czysty zbieg okoliczności? Ja bynajmniej w to nie wierze.
W miarę blisko Wrocławia to są Świebodzice. Świebodzin leży przy trasie Świecko-Poznań, w województwie Lubuskim. Z Wrocławia to prawie dwie stówki :-)
Może coś w stylu sztucznego podbijania wartości aparatu?...
Tu chyba w ogóle na razie nie ma pokrzywdzonych. Handlarz na kilkunastu kontach lub grupa handlarzy udaje licytacje takich aparatów, czekając na prawdziwego jelenia, który w momencie osiągnięcia satysfakcjonującej handlarza ceny się włączy i wylicytuje staroć.
Trochę to grubymi nićmi szyte, taki sam tytuł aukcji, wciąż to samo zdjęcie. Jeśli to ma być "przygotowywanie rynku" to trąci straszną amatorką.
Przemek_PC
29-12-2011, 04:06
No i sumaryczny koszt prowizji przekroczył już wartość aparatu więc podbijanie ceny może i owszem ale ktoś to chyba jednak kupuje i... podaje dalej :)
sprocket73
29-12-2011, 09:18
No i sumaryczny koszt prowizji przekroczył już wartość aparatu.
czyli zwycięzcą jest allegro ;)
a ktos pisał, żeby tą aukcję zablokować...
Może to nowy rodzaj łańcuszka do św.Canonego ? ;)
sprocket73 - a na jakiej podstawie? Nikt nikomu nie może zabronić przepłacać. Wolna wola w wydawaniu własnej kasy. To, że ludzie nie widzą oczywistej rzeczy to nie jest powód. Tak samo można by zabronić sprzedawania 12-letnich Diesli z przebiegiem 190.000 km co jest normą w Polsce.
http://allegro.pl/super-okazja-bcm-canon-eos-d-60-d-body-i1991255695.html
Co ciekawe u dwóch użytkowników ten aparat się sprzedał już 2 razy :P
jacek_73
29-12-2011, 13:23
Taaa, przerzucają tym cackiem jak gorącym kartoflem :twisted:
Może dać to na fejs zbuka z ikonką "lubię to" i założyć fan club ;)?
Może to nowy rodzaj łańcuszka do św.Canonego ? ;)
sprocket73 - a na jakiej podstawie? Nikt nikomu nie może zabronić przepłacać. Wolna wola w wydawaniu własnej kasy. To, że ludzie nie widzą oczywistej rzeczy to nie jest powód. Tak samo można by zabronić sprzedawania 12-letnich Diesli z przebiegiem 190.000 km co jest normą w Polsce.
do agaj666
Jest takie "cóś" w Allegro jak zgłoszenie naruszenia zasad : w tym : zgłoszenie naruszenia dotyczącego opisu + dalej : mniej lub bardziej świadomy błąd w opisie polegający na .... , możliwa próba oszustwa związana z treścią w opisie i tytule - itp. itd. Mogą być różne wersje .
grzeqorz
29-12-2011, 16:23
Pewnie doszli do wniosku, że jest to doskonała metoda na zarobek i skupują z komisów czy lombardów model D60, wystawiając go później na allegro.
za niska cena więc powtórzył aukcje :
-----------------------------------------
ten który wygrał u tego wyżej wystawił tu :
aukcja się skończyła , pierwszy na liście to prawdopodobnie podbitka ceny - dlatego odezwał się do drugiego z listy i wystawił ponownie z dogadaną ceną (wiadomo - niższa prowizja) :
w aukcjach z linków 3 i 4 zdjęcie jest inne niż w aukcjach z linków 1 i 2 - choć bardzo podobne
tu aukcja nie zakończona sukcesem (przynajmniej oficjalnie) - zadałem pytanie via allegro jak długo jeszcze ten zabytek będzie wciskany ludziom za chorą cenę i podesłałem
z wrodzonej uprzejmości link do tego tematu - jednak odpowiedzi się nie doczekałem :D
........... jednak odpowiedzi się nie doczekałem :D
I raczej nie licz na to, że się jej doczekasz ;-)
Po to pochowali nicki allegrowiczów żeby nie można było ich ostrzegać przed takimi cyrkami. % dla allePazerno leci i niech się żrą między sobą klienci.
Po to pochowali nicki allegrowiczów żeby nie można było ich ostrzegać przed takimi cyrkami. % dla allePazerno leci i niech się żrą między sobą klienci.
Nie demonizujmy aż tak tego serwisu, przyczyny takiej zmiany były inne.
To tylko niechciany skutek uboczny...
Bzdura totalna, ale przecież Ci ludzie licytują z własnej i nieprzymuszonej woli. Jak można się aż tak pomylić ? :(
MacGyver
01-01-2012, 01:33
Bzdura totalna, ale przecież Ci ludzie licytują z własnej i nieprzymuszonej woli. Jak można się aż tak pomylić ? :(
Popatrz kto teraz kupuje lustrzanki. Nie czytałeś nigdy na CB wątków w stylu: "Dotąd pstrykałem komórką ale che kupić swoją pierwszą lustrzankę żeby mieć łądniejsze fotki. Czy 60D i 24-70 będą dobre czy lepiej żebym kupił 5D Mk II z 35/1.4?". DSLR-y to teraz modny i lansowny gadżet, sporo ludzi kupuje choć tak naprawdę nie wie co ani jak można tego użyć.
Ostanio zakupiłem pewien przedmiot na allegro i najprawdopodobniej padłem ofiarą oszustwa. Dostałem wiadomość od allegro że konto użytkownika zostało zawieszone ponieważ podejrzewają że ktoś niepowołany przechwycił konto. Pomyślałem sobie o kurcze zostałem oszukany. Dobra, myśle nie ma na co czekać zgłaszam sprawe na Policje i od razu tak też zrobiłem. Rozbawiło mnie w tym wszystkim allegro, ponieważ od razu odpisałem i o dziwo moment dostałem odpowiedz. Jak zgłaszałem sprawe podbijania ogłoszeń pewnego użytkownika to w ogóle nie zareagowało mimo że poparłem to dowodami.
Szkoda tylko że dostałem od allegro wiadomość o jeden dzień za późno bo kase z banku można by było cofnąć no ale musztarda po obiedzie. Jeśli faktycznie ktoś przechwycił konto podał nr konta tzw słup to zostaje mi tylko wierzyć że albo ktoś był głupi i podał swój nr rachunku co jest wątpliwe albo jeszcze jeden trop o którym na razie nie wspomne.
Nr IP komputera pochodzi z Warszawy 217.96.70.146
konto uzytkownika allegro było ze Słupska.
Zostaje jeszcze Progam Ochrony Kupujących przez allegro ale z tego co czytałem to nie wygląda to ciekawie
dlaczego POK nie wygląda ciekawie ? kupiłeś na aukcji - dostaniesz zwrot kasy - tyle że musisz zgłosić na policję
...dostaniesz zwrot kasy - tyle że musisz zgłosić na policję
Nie tyle zgłosić co otrzymać potwierdzenie wszczęcia śledztwa, a to zasadnicza różnica.
dlaczego POK nie wygląda ciekawie ? kupiłeś na aukcji - dostaniesz zwrot kasy - tyle że musisz zgłosić na policję
No ale czytając komentarze innych osób w internecie nie wygląda to tak kolorowo. Allegro nie będzie takie skore do wypłaty no ale zobaczymy co czas pokaże
Popatrz kto teraz kupuje lustrzanki. Nie czytałeś nigdy na CB wątków w stylu: "Dotąd pstrykałem komórką ale che kupić swoją pierwszą lustrzankę żeby mieć łądniejsze fotki. Czy 60D i 24-70 będą dobre czy lepiej żebym kupił 5D Mk II z 35/1.4?". DSLR-y to teraz modny i lansowny gadżet, sporo ludzi kupuje choć tak naprawdę nie wie co ani jak można tego użyć.
Tak to prawda, ale nie rozumiem jak można się az tak pomylić :( Przecież to dwa zupełnie różne modele i dzielą je lata swietlne.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie tyle zgłosić co otrzymać potwierdzenie wszczęcia śledztwa, a to zasadnicza różnica.
No przecież żeby to osiągnąć trzeba zgłosić fakt oszustwa na POLICJĘ !
szambonur
01-01-2012, 13:57
z tym potwierdzeniem wszczęcia to wcale nie taka oczywista sprawa. Mnie oszukał koleś na 4000 zł. Nie ważne szczegóły. Kasę dostał towaru nie dostarczył. Policja nie widziała znamion przestępstwa i postępowanie nie zostało wszczęte. Odwołanie do sądu też bez rezultatu. Sędzia stwierdził, iż mogę co najwyżej rozpocząć drogę cywilną. W takiej sytuacji cały ten program ochrony allegro jest niewiele wart...
Dokladnie tak. Ale ja jestem przewrazliwiony...
Sent from my GT-I9000
No przecież żeby to osiągnąć trzeba zgłosić fakt oszustwa na POLICJĘ !
Tak, ale zgłoszenie jeszcze niczego nie gwarantuje!
Zgłoszenie gwarantuje wypłatę z POK.
Korzytałem z POK 2 razy i zawsze dostawalem pełną kwotę oraz odpis wyroku sądu skazującego oszustów na to i owo :)
chyba że ktoś się daje zbywać policji... przy normalnym traktowaniu : wpłata + brak dowodu na to że towar został wysłany = wszczęcie postępowania...
szambonur
01-01-2012, 17:27
chyba że ktoś się daje zbywać policji... przy normalnym traktowaniu : wpłata + brak dowodu na to że towar został wysłany = wszczęcie postępowania...
tak to powinno wyglądać w teorii... doświadczenie pokazało mi zupełnie co innego... Wystarczy że oszust zezna, że on chce dostarczyć towar, a właśnie jego dostawca okazał się krętaczem i nie dotrzymuje terminów. Matka się właśnie rozchorowała i pieniądze musiał szybko przeznaczyć na cele charytatywne...
A w tym przypadku i droga cywilna pozostanie zamknieta...
Sent from my GT-I9000
a co to ma za znaczenie przy drodze cywilnej ? dlaczego ma być zamknięta ?
jacek_73
01-01-2012, 18:06
A w tym przypadku i droga cywilna pozostanie zamknieta...
...
Jak wszystkie drogi są pozamykane zostaje podjechać i dać w ryj)*
* uwaga: kij ma dwa końce
a co to ma za znaczenie przy drodze cywilnej ? dlaczego ma być zamknięta ?
Masz znajomych prawnikow - niech Ci powiedza. A jak nie, to poczytaj k.c.
Sent from my GT-I9000
Masz znajomych prawnikow - niech Ci powiedza. A jak nie, to poczytaj k.c.
Sent from my GT-I9000
"wiem, ale nie powiem" :mrgreen:
oj nieładnie, nieładnie...;-)
Kolega Em Es ma znajomych prawnikow, domoroslych geniuszy.
Podpowiedz - ograniczenie odpowiedzialnosci bezpodstawnie wzbogaconego.
Sent from my GT-I9000
jeden raz w życiu miałem okazję składać zawiadomienie w związku z wałkiem na Allegro i nie miałem z tym problemów... obyło się bez zawracania głowy pana mecenasa takim drobiazgiem... zresztą - o czym tu dyskutować - jaka droga cywilna ? po to jest POK żeby z niego korzystać...
MC_ - pokoju ducha @ 2012 ;)
Jak wszystkie drogi są pozamykane zostaje podjechać i dać w ryj)*
* uwaga: kij ma dwa końce
Tak by było najlepiej, tylko trzeba wiedzieć komu jeśli konto zostało użyte nie przez właściciela
jacek_73
01-01-2012, 18:47
Tak by było najlepiej...
Tak, to już najgorzej co może być w cywilizowanym świecie:arrow: o dziwo smród bólu (a raczej unoszące się jego widmo) jest bardzo dobrym...mecenasem. Ale kij ma zawsze dwa końce i samemu można też zarobić:evil:
Panowie tylko w tej sytucji doszło do włamania a raczej przejęcia czyjegoś konto dokonano oszustwa. Druga sprawa to mi podchodzi to także pod wyłudzenie no ale zobaczymy jak się to wszystko potoczy
Tak, to już najgorzej co może być w cywilizowanym świecie:arrow: o dziwo smród bólu (a raczej unoszące się jego widmo) jest bardzo dobrym...mecenasem. Ale kij ma zawsze dwa końce i samemu można też zarobić:evil:
Z doswiadczenia zawodowego - kto to jest ofiara? Osoba, ktora pjerwsza zglosi sie na policje.
Sent from my GT-I9000
Z doswiadczenia zawodowego - kto to jest ofiara? Osoba, ktora pjerwsza zglosi sie na policje.
Sent from my GT-I9000
Hmm może daleko rozbieżne od sprawy oszustwa za pomocą allegro ale odnoszące się do relacji kto jest przestępcą a kto ofiarą:
Pamiętam oglądałem w TV reportaż o takiej sprawie jak komuś się włamali na posesję i facet broniąc się jednego z włamywaczy pobił, obezwładnił i wezwał policję (drugi uciekł).
Został skazany za przekroczenie granicy obrony koniecznej (bo spowodował jakieś obrażenia które wymagały leczenia ponad 7dni) i jeszcze xxxxx później wygrała drugą cywilną sprawę o pobicie.
To jak to jest z tą ofiarą?
To jak to jest z tą ofiarą?
wikisłownik
(1.1) osoba, która ucierpiała wskutek wypadku
(1.2) osoba lub zwierzę, która została napadnięta, zaatakowania przez kogoś
(1.3) poświęcenie czegoś dla kogoś lub czegoś, wyrzeczenie się czegoś
(1.4) datek, podarowanie jakiejś kwoty (najczęściej na cele dobroczynne)
(1.5) rel. dar składany bogom lub duchom przez grupę ludzi
(1.6) pot. człowiek, który nie umie sobie radzić, jest niezdarny
Innym zagadnieniem jest pytanie: Kto ponosi winę...
jacek_73
01-01-2012, 21:43
Więc jeśli (1.4)podarujesz jakąś kwotę (tym samym złożysz ofiarę) - bo przecież wysyłasz pieniądze z góry, stajesz się (1.6)ofiarą...losu:razz:
...onomatopeja...onomatopeja:mrgreen:
Czy zgłoszenie do BZWBK coś mi da w tej sytuacji?
Kurcze żebym miał jakiegos znajomego który mogłby mi sprawdzić na kogo figuruje konto w tym banku to nawet dobrą wódke bym postawił no a tak to lipa
Hubi78 - ale po co masz się dowiadywać ?
byłeś na policji i co ? złożyłeś pisemne zawiadomienie ?
MacGyver
03-01-2012, 11:09
Tak to prawda, ale nie rozumiem jak można się az tak pomylić :( Przecież to dwa zupełnie różne modele i dzielą je lata swietlne.
Ale zewnętrznie są podobne, nawet bardzo, a tylnej ścianki, na której różnice między D60 i 60D są widoczne gołym okiem, nawet dla laika, w aukcji nie pokazano.
Niemniej, biorąc pod uwagę że aparat na allegro pojawia się i znika chyba nie aż tak łatwo znaleźć "frajera" lub jak kto woli "amatora kwaśnych jabłek" :-)
Przemek_PC
03-01-2012, 11:21
Przy okazji na Allegro pojawił się inny D60 ale opisany prawidłowo i z dokładnymi zdjęciami. Z obiektywem 50/1,8 wystawiony za "jedyne" 800zł nie robi jakoś furory.
MacGyver
03-01-2012, 11:26
Przy okazji na Allegro pojawił się inny D60 ale opisany prawidłowo i z dokładnymi zdjęciami. Z obiektywem 50/1,8 wystawiony za "jedyne" 800zł nie robi jakoś furory.
Bo to już mocno niedzisiejszy aparat, użytkowo słabszy nawet od 300D (trzypolowy AF rodem z analogowej 50-tki, mniejszy zakres ISO, ogólna szybkość, których nie rekompensują nawet lepszy wizjer i drugie kółko nastaw).
Najfajniejsza w nim, tak naprawdę, jest ładowarka na dwie BP-511, której później już w zestawach nie dawali :-)
Przemek_PC
03-01-2012, 12:25
Wiem, miałem D30 i D60 :) Wadą tej ładowarki była jej wielkość ale z tego co pamiętam ładowała jednocześnie akumulatory a nie po kolei?
MacGyver
03-01-2012, 12:40
Wiem, miałem D30 i D60 :) Wadą tej ładowarki była jej wielkość ale z tego co pamiętam ładowała jednocześnie akumulatory a nie po kolei?
Ale zawsze to i tak mniej niż dwie pojedyncze. D60 miałem u siebie przez kilka dni a używałem wówczas 300D. Porównaniem bylem mocno rozczarowany (a dlaczego to napisałem dwa posty wyżej).
Podsumowując to wszystko, gdy 10D schodzą na Allegro za 400 - 500 zł, to sprawny 60D wart jest jakieś 300 - 350 zł a w przypadku pełnego zestawu i puszki w idealnym stanie (brak wyraźnych śladów użytkowania) może ze 400 zł.
Przemek_PC
03-01-2012, 15:46
Oczywiście w ostatnim zdaniu miałeś na myśli D60 a nie 60D ? :)
... to sprawny 60D wart jest jakieś 300 - 350 zł a w przypadku pełnego zestawu i puszki w idealnym stanie (brak wyraźnych śladów użytkowania) może ze 400 zł.
i nawet MacGyver się zaplątał już z tymi oznaczeniami :)
Hubi78 - ale po co masz się dowiadywać ?
byłeś na policji i co ? złożyłeś pisemne zawiadomienie ?
Zawiadomienie złozyłem od razu jak tylko konto zostało zawieszone i otrzymałem wiadomośc od allegro.
Sprawe zgłosiłem 28-go grudnia jak dzwoniłem wczoraj to jeszcze nikomu nie została przydzielona. Nie wiem może ja jestem dziwny ale krew mnie zalewa jak oni siedzą z założonymi rękami i nic z tym nie robią.
Yoshitaka
03-01-2012, 19:59
Słaba pamięć :mrgreen:
Ładuje jeden po drugim i jest wielka.
Jedyny plus jest taki, że można włożyć dwa aku i pójść spać :)
MacGyver
03-01-2012, 22:03
Oczywiście w ostatnim zdaniu miałeś na myśli D60 a nie 60D ? :)
i nawet MacGyver się zaplątał już z tymi oznaczeniami :)
No to mnie przyłapaliście :mrgreen::-D Gdyby 60D chodziły po trzy stówki to sam bym kupił ze dwa by sobie leżały na półce, tak na wszelki wypadek :lol:
P.S. Nowe wcielenie Canomatica, tym razem jako analogowy 350D (http://allegro.pl/aparat-fotograficzny-az-2900-automat-350d-i2026180999.html). :mrgreen:
Zawiadomienie złozyłem od razu jak tylko konto zostało zawieszone i otrzymałem wiadomośc od allegro.
Sprawe zgłosiłem 28-go grudnia jak dzwoniłem wczoraj to jeszcze nikomu nie została przydzielona. Nie wiem może ja jestem dziwny ale krew mnie zalewa jak oni siedzą z założonymi rękami i nic z tym nie robią.
Policja prawdopodobnie od razu nic z tym nie zrobi, ale będziesz miał papier dla Allegro o wszczęciu postępowania i na tej podstawie oraz po przedstawieniu dowodu wpłaty możesz skorzystać z programu Ochrony. Niestety trwa to dość długo :(
Przemasl1985
03-01-2012, 23:29
coś tanio?
http://allegro.pl/okazja-canon-ef-24-70mm-f-2-8-l-usm-gratis-lampa-i2035918102.html
coś tanio?
http://allegro.pl/okazja-canon-ef-24-70mm-f-2-8-l-usm-gratis-lampa-i2035918102.html
Bo to jest okazja :mrgreen:
W zasadzie była, bo już ktoś kupił.
xxkomarxx
03-01-2012, 23:43
coś tanio?
Dogadali się poza allegro i już.
albo tanio albo... tego nie wiemy :)
albo tanio albo... tego nie wiemy :)
Wkrótce się dowiemy po komentarzu :)
Wkrótce się dowiemy po komentarzu :)
Albo po kolejnym wątku w stylu: "wpłaciłem należność a sprzedawca milczy - pomocy!".
czasami negatyw się nie pojawia bo się ludzie boją kontr-komentarza ...niestety
czasami negatyw się nie pojawia bo się ludzie boją kontr-komentarza ...niestety
Tak masz rację, ale do komentarza zawsze możesz napisać swoje wyjaśnienie jakiej dokładnie sytuacji dotyczy.
I masz słowo przeciwko słowu a ślad po błocie, którym Cię ktoś wysmarował pozostaje. Takie już jest to durne allegro - sam dorobiłem się kilu negatywów, oczywiście złośliwych i odwetowych bo ośmieliłem się wystawić neutrala np z uczciwym zaznaczeniem kiepskiej jakości towaru. W odwecie zostajesz nazwany złodziejem, wyłudzaczem i idiotą.
Wiecie na co ja głównie zwracam uwagę robiąc zakupy na allegro - na ODPOWIEDZI na komentarze, zwłaszcza te niezbyt pozytywne. Przygłupów szkalujących każdego kto ośmielił się uczciwie ocenić kontrahenta/towar omijam z daleka...
I masz słowo przeciwko słowu a ślad po błocie, którym Cię ktoś wysmarował pozostaje. Takie już jest to durne allegro - sam dorobiłem się kilu negatywów, oczywiście złośliwych i odwetowych bo ośmieliłem się wystawić neutrala np z uczciwym zaznaczeniem kiepskiej jakości towaru. W odwecie zostajesz nazwany złodziejem, wyłudzaczem i idiotą.
Wiecie na co ja głównie zwracam uwagę robiąc zakupy na allegro - na ODPOWIEDZI na komentarze, zwłaszcza te niezbyt pozytywne. Przygłupów szkalujących każdego kto ośmielił się uczciwie ocenić kontrahenta/towar omijam z daleka...
Dokładnie mam to samo - za neutralne i pozytywne od sprzedajacych otrzymalem negatywne i zostalem oszkalowany za napisanie prawdy!. Moze zrobimy tu jakas liste allegrowiczow ktorych nalezy omijac z daleka z uzasadnieniem, tak aby wiecej z nas nie wpadalo ?
Każdy z nas robiący spore zakupu na aukcjach doswiadczył takiego traktowania przynajmniej raz :( Nie znaczy to jednak, ze należy popierać nieuczciwych kontrachentów ze strachu przed negatywem. Oszustom mówimy stanowcze NIE !
Dalsza dyskusja o wątpliwościach dotyczących aukcji allegro w wątku Podejrzane aukcje na Allegro II (http://www.canon-board.info/showthread.php?t=80882)