Strona 77 z 84 PierwszyPierwszy ... 27677576777879 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie wydzielone d700 kontra 5D 5DMkII"

Piszesz że jesteś posiadaczem 50d więc zakładam że masz jakieś szkła. Bo to ważna kwestia jeśli zamierzasz zmienić system. Ja mam 5d, na nikona raczej nie przejdę. Jakoś mi nie leży w ręce. Kwestia upodobań i tego jak będziesz potrafił wykorzystać ten sprzęt.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie Wydzielone z wątku "d700 kontra 5D 5DMkII"

Chyba żartujesz. O ile w starym 5D obraz jest spoko, to w nowym 5dmk2 to jest kupa jakich mało (wiem bo mam).
    Masz już ostrzeżenie za inicjowanie wojenek systemowych.
    Żaden aparat nie jest tym co nazwałeś.Aparat przykłada się do twarzy.
    Miej szacunek dla innych użytkowników i pozwól im mieć własne zdanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Masz już ostrzeżenie za inicjowanie wojenek systemowych.
    Żaden aparat nie jest tym co nazwałeś.Aparat przykłada się do twarzy.
    Miej szacunek dla innych użytkowników i pozwól im mieć własne zdanie.
    To TY nie pozwalasz mi mieć własnego zdania, które mniej więcej brzmi tak:

"5Dmark2 ma najgorszą matrycę z obecnie produkowanych fulfrejmowców."

Mam ten aparat, był już serwisowany i swoje zdanie na temat jego możliwości posiadam. Testowałem rawy z D700 i Alfy 900 którą również posiadam i tam jakimś cudem konstruktorzy nie popełnili tak prostych błędów.

Jakbyś dokładnie przeczytał moją wypowiedź to zauważyłbyś również że mianem kupy została określona jakość wynikowa po samplowaniu obrazu a nie sam przedmiot.
    Ostatnio edytowane przez qbic2 ; 25-08-2011 o 15:25
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Zareagowałem jedynie na język jakim się posłużyłeś.I słowo jakim określiłeś ten sprzęt.
    Opinię o C 5d MkII każdy ma własną i może ją do woli wypowiadać.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic2 Zobacz posta
    To TY nie pozwalasz mi mieć własnego zdania,
    To forum różni się od wielu innych właśnie tym, że nie wystarczy mieć własnego zdania na zasadzie: a bo ja wiem lepiej - tylko trzeba to jeszcze uzasadnić.
    Cytat Zamieszczone przez qbic2 Zobacz posta
    .....które mniej więcej brzmi tak:

"5Dmark2 ma najgorszą matrycę z obecnie produkowanych fulfrejmowców."

Mam ten aparat, był już serwisowany i swoje zdanie na temat jego możliwości posiadam. Testowałem rawy z D700 i Alfy 900 którą również posiadam i tam jakimś cudem konstruktorzy nie popełnili tak prostych błędów.

Jakbyś dokładnie przeczytał moją wypowiedź to zauważyłbyś również że mianem kupy została określona jakość wynikowa po samplowaniu obrazu a nie sam przedmiot.
    To jeszcze raz łopatologicznie.
    Język którym się posługujesz i brak jakichkolwiek przykładów jest prowokujący. Napisz konkretnie z przykładami w czym problem, bo stwierdzenie, że coś tam to "kupa" jest trollowaniem w najczystszej postaci nie wnoszącym nic poza niepotrzebnym fermentem do dyskusji. I jeśli uparcie będziesz je kontynuował to skończy się "nagrodą", a posty polecą do śmietnika jako nic nie wnoszące.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To forum różni się od wielu innych właśnie tym, że nie wystarczy mieć własnego zdania na zasadzie: a bo ja wiem lepiej - tylko trzeba to jeszcze uzasadnić.
    Interesujące, czytając poprzednie posty odniosłem inne wrażenie, ale że inni wypowiadają się "soft" to problemu nie ma...

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Napisz konkretnie z przykładami w czym problem, bo stwierdzenie, że coś tam to "kupa" jest trollowaniem
    Banding na bazowym ISO, głownie widoczny w cieniach. Było o tym setki razy na wszystkich portalach, z dpreview włącznie. Jak bardzo chcecie to zrobię test i wam pokaże aczkolwiek to działalność redundantna.

http://photography-on-the.net/forum/...d.php?t=750731

Pozdrawiam serwis Canona który mnie olał i "naprawił" aparat nie naprawiając go.

Z ciekawostek, na Optycznych są sampelki gdzie podbito iso 100 +4EV i tego efektu nie ma.
    Ostatnio edytowane przez qbic2 ; 25-08-2011 o 17:05
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Domyślnie

qbic, to, że banding może wystąpić w 5DII, to fakt. Faktem jest też to, że im bardziej robi się wszystko, żeby go dostrzec, tym bardziej będzie występował. I jest jeszcze trzeci fakt: im bardziej chcesz, żeby nie występował, tym mniej będzie występował.

Fotka z podlinkowanego przez Ciebie forum:

Nie wiem, co ten gość z tym zdjęciem zrobił, ale na pewno nie zrobił nic, co przypomina umiejętną obróbkę. Mi za cholerę nie wychodzi nic podobnego:

Fill light na 100, black na 0, jeszcze krzywą trochę rozjaśniłem cienie, bo suwakami bardziej się nie da.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Fakt, że czasem takie kwiatki wychodzą. Jak się RAWa podciąga na więcej niż +2...
    Miałem okazję nie raz wyciągać ISO3200 o ~1EV i jakoś tak potwornego bandingu nie zauważyłem. Czasem też forsuję zdjęcia o niższym ISO o +2EV np. i też nie dostrzegam problemu...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Dopiero się kapnąłem, że poprzednia fotka to był tylko kanał czerwony, więc nie liczy się

Jeszcze raz:

nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Domyślnie

No dobra epicure, ale nie kupuje się 5dmk2 żeby robić 1 mpix
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Fakt, że czasem takie kwiatki wychodzą. Jak się RAWa podciąga na więcej niż +2...
    Miałem okazję nie raz wyciągać ISO3200 o ~1EV i jakoś tak potwornego bandingu nie zauważyłem. Czasem też forsuję zdjęcia o niższym ISO o +2EV np. i też nie dostrzegam problemu...
    To zjawisko jest dużo bardziej widoczne w zakresie iso 100-400, gdzie szum stochastyczny nie maskuje tego badziewia, wiec na wysokim iso to tak nie doskwiera.
    Ostatnio edytowane przez qbic2 ; 25-08-2011 o 19:26 Powód: Automerged Doublepost
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Strona 77 z 84 PierwszyPierwszy ... 27677576777879 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów