Przykro mi ze po zasugerowaniu sie tytulem czujesz sie zawiedzony tym co przeczytasz. Mnie samego ciekwawosc zzrzera i wlasnie po to jest ten watek. Swego czasu na CB i na czarnym ladzie dalem ogloszenie ze chetnie sie zamienie na pewen okres tymi korpusami. Sadzac po reakcji uzytkownikow, glosy jakie otrzymalem moge jednoznacznie stwierdzic jedno ze cisnienie na takie porownanie jest i to duze. Nie idze za tym jednak chec nikoniarzy do chocby tygodniwego pozbycie sie zprzetu w zamian za 5d i kilka moich szkiel.
O czym chce pisac. Jezeli jestes zainteresowany takim porownaniem (obiektywnym jak i subiektywnym) to pomoz mi znalesc chetnego z zoltej stajni do takiej wymiany. Ja ze swojej strony daje do dyspozycji
2x5d
fisz
17-40
24L
35L
85L
Interesuje mnie 1-2 tyg (bardziej dwa biorac pod uwage ze moje doswiadczenei z N jest male). Do d700 wzglednie D3 prosilbym 50 1,4 lub/i 85 1,4 lub 1,8 Jako ze posiadam jeszcze dwie 5d i troche obiektywow testy porownawcze robilbym mimo pozyczenia mojego sprzetu. Oczywiscie najlepiej byloby zeby ktos z rzeszowa sie znalazl choc inne lokalizacje tez wchodza w gre.
Stworzylem watek tutaj poniewaz w Gieldzie nikt zainteresowany nie odpowiedzial. od chetnych poczytania czekam na pomoc (moze macie kumpli ktorzy maja jakiegos FX). Kontaktowac sie mozna przez moja strone (w stopce)
Wszelkie uwagi nt tego co chcecie zobaczyc i sprawdzic mozna wynurzac tutaj.