Strona 1 z 84 1231151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie D700 kontra 5D, 5DMkII

Przykro mi ze po zasugerowaniu sie tytulem czujesz sie zawiedzony tym co przeczytasz. Mnie samego ciekwawosc zzrzera i wlasnie po to jest ten watek. Swego czasu na CB i na czarnym ladzie dalem ogloszenie ze chetnie sie zamienie na pewen okres tymi korpusami. Sadzac po reakcji uzytkownikow, glosy jakie otrzymalem moge jednoznacznie stwierdzic jedno ze cisnienie na takie porownanie jest i to duze. Nie idze za tym jednak chec nikoniarzy do chocby tygodniwego pozbycie sie zprzetu w zamian za 5d i kilka moich szkiel.

O czym chce pisac. Jezeli jestes zainteresowany takim porownaniem (obiektywnym jak i subiektywnym) to pomoz mi znalesc chetnego z zoltej stajni do takiej wymiany. Ja ze swojej strony daje do dyspozycji

2x5d
    fisz
    17-40
    24L
    35L
    85L
    Interesuje mnie 1-2 tyg (bardziej dwa biorac pod uwage ze moje doswiadczenei z N jest male). Do d700 wzglednie D3 prosilbym 50 1,4 lub/i 85 1,4 lub 1,8 Jako ze posiadam jeszcze dwie 5d i troche obiektywow testy porownawcze robilbym mimo pozyczenia mojego sprzetu. Oczywiscie najlepiej byloby zeby ktos z rzeszowa sie znalazl choc inne lokalizacje tez wchodza w gre.

Stworzylem watek tutaj poniewaz w Gieldzie nikt zainteresowany nie odpowiedzial. od chetnych poczytania czekam na pomoc (moze macie kumpli ktorzy maja jakiegos FX). Kontaktowac sie mozna przez moja strone (w stopce)

Wszelkie uwagi nt tego co chcecie zobaczyc i sprawdzic mozna wynurzac tutaj.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

rozumiem, że chcesz otwartej dyskusji, co w 'giełdzie' nie jest możliwe; ale dział 'testy' absolutnie nie służy do rekrutacji chętnych na testy.

zatem na razie pozostaje Hydepark, a gdyby faktycznie jakieś testy ujrzały światło dzienne, to przeniesiemy z powrotem.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

pomysł bardzo ciekawy, ale to chyba prawie nie możliwe, porównywać dwa zupełnie inne aparaty i obiektywy
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    pomysł bardzo ciekawy, ale to chyba prawie nie możliwe, porównywać dwa zupełnie inne aparaty i obiektywy
    wbrew pozorom wcale nie takie niemożliwe ani zupełnie inne...

w kwestii możliwości: pozapinać do obu manualne Nikkory i po krzyku;
    natomiast co do inszości, to przecież oba małoobrazkowe ~12MPix, więc otrzymany obrazek będzie mozna bez specjalnych mecyji porównać :-)

podyskutować mozna nad obróbką, tzn. można
    - porównać jpg z aparatu,
    - wywołać RAW z obu w jakimś niezależnym oprogramowaniu (ACR, C1),
    - wywołać RAW w dedykowanym sofcie każdego z producentów (NC-NX, DPP)

(BTW, nikt jeszcze tego nie zrobił? nie wierzę...)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    wbrew pozorom wcale nie takie niemożliwe ani zupełnie inne...

w kwestii możliwości: pozapinać do obu manualne Nikkory i po krzyku;
    natomiast co do inszości, to przecież oba małoobrazkowe ~12MPix, więc otrzymany obrazek będzie mozna bez specjalnych mecyji porównać :-)

podyskutować mozna nad obróbką, tzn. można
    - porównać jpg z aparatu,
    - wywołać RAW z obu w jakimś niezależnym oprogramowaniu (ACR, C1),
    - wywołać RAW w dedykowanym sofcie każdego z producentów (NC-NX, DPP)

(BTW, nikt jeszcze tego nie zrobił? nie wierzę...)

Taki mam plan. bede patrzyl przede wszystkim pod katem slubow. Zrobie pare portretow jpg i RAW. Licze szczegolnie na N 85 /1,4 zeby go porownac z 85L. Caly performens ciezko mi bedize sprawdzic bo z doswiadczenie juz wiem ze aby poznac puszke potrzeba wiecej niz te 2tyg, szczegolnie tak zaawansowana jak N. Postaram sie przynajmniej podizelic subiektywna opinia w tym wzgledzie.

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta

O czym chce pisac. Jezeli jestes zainteresowany takim porownaniem (obiektywnym jak i subiektywnym) to pomoz mi znalesc chetnego z zoltej stajni do takiej wymiany.
    Taki sam wątek załóż na Forum Nikona...może sprawniej pójdą poszukiwania.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Moim zdaniem z różnych względów będzie ciężko się wymienić sprzętem.
    Na pewno prościej będzie znaleść druga osobę z Nikonem i razem zrobic zdjecia testowe.
    Zapiac obiektywy o takiej samej ogniskowej i zrobic ten sam portret na raz jednym i drugim sprzętem.
    Weź pod uwagę ze ani Ty nie znasz dobrze Nikona ani druga osoba tez nie bedzie znała Canona wiec zanim poznasz co i jak to minie wiecej niz dwa tygodnie.
    A tak to dwie osoby dobrze znajace swoj sprzet zrobia zdjecia na maksa dobre z tego co maja.
    40D , 17-40 4L , 70-200 4L, 50 1,8, 580EXII, 550 EX
    infotografia.pl - fotografia ślubna

Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez herna Zobacz posta
    Moim zdaniem z różnych względów będzie ciężko się wymienić sprzętem.
    Na pewno prościej będzie znaleść druga osobę z Nikonem i razem zrobic zdjecia testowe.
    Zapiac obiektywy o takiej samej ogniskowej i zrobic ten sam portret na raz jednym i drugim sprzętem.
    Weź pod uwagę ze ani Ty nie znasz dobrze Nikona ani druga osoba tez nie bedzie znała Canona wiec zanim poznasz co i jak to minie wiecej niz dwa tygodnie.
    A tak to dwie osoby dobrze znajace swoj sprzet zrobia zdjecia na maksa dobre z tego co maja.
    Smialo podsylaj.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

W twoich okolicach (Jarosław) mam znajomych Nikoniarzy ale oni mają max D80 a to chyba nie o taki sprzęt chodzi :-)
    40D , 17-40 4L , 70-200 4L, 50 1,8, 580EXII, 550 EX
    infotografia.pl - fotografia ślubna

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pogadaj z Niedźwiedziem. Ma chłopak D3, przerabiał D200, miał Canony (w tym 5D), przerzucił wiadro szkieł. Spiknij się z nim na weekend i się dużo dowiesz :-)

Strona 1 z 84 1231151 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów