Strona 78 z 84 PierwszyPierwszy ... 28687677787980 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 836

Wątek: D700 kontra 5D, 5DMkII

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic2 Zobacz posta
    Mam ten aparat, był już serwisowany i swoje zdanie na temat jego możliwości posiadam. Testowałem rawy z D700 i Alfy 900 którą również posiadam i tam jakimś cudem konstruktorzy nie popełnili tak prostych błędów.
    Na prawdę mi Cię żal, im dłużej czytam Twoje posty, tym bardziej umacniam się w zdaniu, że Twój problem wybiega znacznie dalej niż sięga matryca 5-ki.
    Nie widzę problemu, skoro nie jesteś zadowolony z 5DII, to baw się alfą lub nikonem a kupę sprzedaj. Zawsze trafi się ktoś, komu nawet DB9 nie będzie odpowiadać i powie, ze to kupa, takie jest życie.
    Mam 2-ch kumpli, jeden używa D300s i D700, drugi D3s, często focimy razem, ja jestem tylko amatorem, oni to robią zawodowo. Niejednokrotnie obrabiali mi RAWy dla przykładu, bo ja mogę się na tym nie znać i niejednokrotnie chwalili 5DII za bardzo ładny obrazek wyciągając czasem dużo powyżej 2EV. Nie wiem jak trzeba się starać, żeby wyszła taka kupa jaką prezentujesz, pomimo swojego amatorstwa ciężko mi to idzie .

P.S. Mam kumpla z Krakowa, fajny gość, ale taki sam maruda
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 25-08-2011 o 20:10
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Coś już napisał

Domyślnie

Tak to niestety bywa jak ktoś zamiast robić zdjęcia zajmuje się testowaniem aparatu. Ostatnio pierwszy raz mi się zdarzyło ustawić fill light na więcej niż 20 (lampa w tle nie błysła na ważnym zdjęciu) i po lekturze forum aż mi ręka zadrżała. Oczywiście żadnego bandingu nie ma i zdjęcie na a4 wygląda super ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Na prawdę mi Cię żal, im dłużej czytam Twoje posty, tym bardziej umacniam się w zdaniu, że Twój problem wybiega znacznie dalej niż sięga matryca 5-ki.
    Dziękuje za darmowa psychoanalizę. To jest dopiero wpis na temat.

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Niejednokrotnie obrabiali mi RAWy dla przykładu, bo ja mogę się na tym nie znać i niejednokrotnie chwalili 5DII za bardzo ładny obrazek wyciągając czasem dużo powyżej 2EV.
    Skoro się na tym nie znasz to po co się wypowiadasz? Obstawiam że koledzy nie chcieli Ci zrobić przykrości, ja tez nie wyśmiewam sprzętu innych jak go oglądam.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bruinen Zobacz posta
    po lekturze forum aż mi ręka zadrżała. Oczywiście żadnego bandingu nie ma i zdjęcie na a4 wygląda super ;-)
    Świat został uratowany. Canon to aparat idealny :-)
    Ostatnio edytowane przez qbic2 ; 25-08-2011 o 20:30 Powód: Automerged Doublepost
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Skoro się na tym nie znasz to po co się wypowiadasz?
    Jeśli dobrze pamietam, nie doczekaliśmy się dotad od Ciebie żadnego przykładu, który potwierdzałby to, co opisujesz. Zawsze podajesz linki do plików, których nie jesteś autorem.
    Więc, żeby każdy mógł sobie sam ocenić, wklejam od siebie.
    Banding z 5DII na podstawowym, czyli ISO100, wygląda tak:
    Nietykane
    Forsowane +2EV
    Forsowane +4EV
    JPEGi z maksymalną, możliwą jakością, niezmniejszane.

A tu RAW, jakby ktoś chciał się pobawić.

Zdjecie to zwykły pstryk z wakacji, ale o ogromnej rozpiętości tonalnej, czyli od prawie czerni do przepalenia.

Może pokaż wreszcie, jak wygląda raw z Twojego rzekomo 5DII i z Twojej rzekomo A900, w tych samych warunkach. Bo inaczej śmiem twierdzić, że masz "Syndrom Wyspy Bahama", jesli oczywiście nie jesteś tym samym osobnikiem. W co zaczynam powoli wierzyć...
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 25-08-2011 o 21:35
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Coś już napisał

Domyślnie

Świat został uratowany. Canon to aparat idealny :-)
    Nikt nigdzie tego nie napisał. Nie chce mi się kłócić z kimś kto powziął sobie za cel udowodnienie że posiadany przez niego (!) aparat jest do niczego. Wytłumacz mi tylko po co trzymasz 5d mII skoro to tak słaba puszka z okrutnym bandingiem? No chyba że po to żeby móc pisać na CB jakie to jest paskudne body i jak cierpisz przez fatalną jakość zdjęć ustawionych na fill light +100 i ekspozycja +3 EV...

Domyślnie

Ale się spinacie. Najpierw kupiłem ją do domowego video-filmowania, a potem dokupiłem parę słoików bo użytkowo to nie jest zły aparat.

To że sama matryca jest lipna w cieniach nie oznacza ze aparatu się nie da w ogóle używać. Wszystkie puszki które wymieniłem są lepsze pod względem samych zdjęć, ale żadna nie kręci video z płytkim GO.

Używam jej tez do zdjęć w nocy z ręku - bo hi-iso ma lepsze niż Sony.

Ktoś pisał że szuka aparatu, nie pisał o video - więc odradzałem. Obrazek ze starego 5D jest naprawdę lepszy....

Teraz jasne?
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Bywalec
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Banding jest, to fakt. Ale ilu z Was wyciąga zdjęcia na +3EV? Dla mnie, jeśli ktoś w postprocesie robi takie rzeczy, to brakuje mu podstawowej wiedzy dotyczącej prawidłowej ekspozycji. Koniec i kropka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Może pokaż wreszcie, jak wygląda raw z Twojego rzekomo 5DII i z Twojej rzekomo A900
    Sampli mi się teraz nie chce robić (rozstawianie statywu etc), mam 25* za oknem, ale coś innego wstawię bo mnie tutaj o kłamstwa oskarżasz :P
    Cytat Zamieszczone przez tomek1976 Zobacz posta
    Dla mnie, jeśli ktoś w postprocesie robi takie rzeczy, to brakuje mu podstawowej wiedzy dotyczącej prawidłowej ekspozycji. Koniec i kropka.
    Koniec kropka bo wszystkie sceny mają taką rozpiętość coby ich matryca Canona objęła DRem nie-bandingowym.
    Ostatnio edytowane przez qbic2 ; 25-08-2011 o 22:11 Powód: Automerged Doublepost
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Ale się spinacie.
    Ja się nie spinam. Od kilku miesięcy czekam, aż pokażesz coś swojego, na poparcie "swoich" twierdzeń.
    Ciągle nie moge się doczekać.
    Sampli mi się teraz nie chce robić (rozstawianie statywu etc), mam 25* za oknem, ale coś innego wstawię bo mnie tutaj o kłamstwa oskarżasz :P
    Na co statyw? Wystarczy ustawić te same parametry w jednym i drugim body, wziąc do ręki i wycelować w ten sam punkt. Razem, to 2 minuty zachodu.
    Obawiam się, że się nie doczekam, nawet gdyby było 15*.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 25-08-2011 o 22:14 Powód: Automerged Doublepost
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Ok, zaraz wystawie, 10-15m :-)
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Strona 78 z 84 PierwszyPierwszy ... 28687677787980 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów