Strona 359 z 378 PierwszyPierwszy ... 259309349357358359360361369 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 581 do 3 590 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Drugi. Bez dwóch zdań.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Może ktoś ma jakieś opinie, które pomogą w wyborze?
    Kup wszystkie trzy, drugi sobie zostaw, pozostałe pchnij na allegro z zyskiem

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

A czy wie ktoś cokolwiek na temat 1 z tych 3 ? Nie mam bóg wie jakich wymagań a cena wydaje się ciekawa. (Aktualnie używam Eizo L767 i nie narzekam)

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    bezpośrednie porównanie dwóch ekonomicznych DELLi na IPS ?

- 2209WA http://www.ceneo.pl/2237591
    - U2311H http://www.ceneo.pl/7660325

Który ?
    Nie potrzebuje zawodowej ultradokładności za 3500zł, jednak mój 7-letni LG ma takie przekłamania kolorów i 17", że potrzebuję czegoś nowego o dobrym stosunku cena/jakość.

zastosowania - programowanie (tu 16:9 wygrywa) no i obróbka zdjec.
    filmy okazyjnie, gry - nie mam czasu
    No i na mnie przyszedł czas przesiadki z umierającej iiyamy 17''.
    Miałem opisać wymagania i oczekiwania , ale kolega Loome ładnie wszystko opisał [no może bez programowania] i podał dwa modele, które mnie też interesują.
    A że nikt nie udzielił wcześniej odpowiedzi, to podbijam posta.
    Tak wiem, że Eizo lub Nec, ale...
    Dzięki za każdą pomoc.
    Ostatnio edytowane przez szycho ; 10-08-2011 o 11:29
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    A czy wie ktoś cokolwiek na temat 1 z tych 3 ?
    Niby forumowicze (dwaj) skłonili mnie do zakupu p221w choć widocznie na skutek krytyki jakości NEC dołącza do niego Spydera 3 czyniąc go chyba najtańszym monitorem z dołączonym kalibratorem i ta loteryjność zakupu jeszcze mnie powstrzymuje od wydania pieniędzy już dziś.

Na temat HP ZR22w strasznie ciężko zdobyć jakiekolwiek informacje. Pytając ludzi zajmujących się sprzedażą rozwiązań dla grafików (w tym EIZO i NEC) jakoś w ogóle nie chcą na ich temat mówić. W trzech rozmowach nie usłyszałem jednego zdania, które by wskazywało na to że ten monitor jest zły, czy miał jakieś duże niedostatki. Każdy twierdził że jest dobry, nawet bardzo dobry, ale oczywiście są lepsze EIZO. NEC P221w był przedstawiany jako monitor znacznie lepszy (nie wątpię) ale że spośród dziesięciu może dwa będą bardzo dobre, cztery - pięć dobrych, jeden lub dwa - słabe a jeden lub dwa takie że nic się nie da z nimi zrobić.
    Od tygodnia poszukuję w sieci jakiegoś testu ZR22w i nic, cisza. (może słabo szukam) - znalazłem kilka rozległych testów i porównań HP ZR24w w których nie wypada najgorzej ale ZR22 - nie ma. Oczywiście znalazłem jakieś zdawkowe opinie pozytywne i negatywne ale trudno w tym przypadku poważnie traktować opinię gracza, czy osoby głównie oglądającej filmy i przeglądającej internet.

Szczerze powiem, że o ile czornyj lub Tom01 spotkali się z tym monitorem bardzo chętnie bym poznał ich opinię. O NEC-u i Dell-u opinii, testów, recenzji jest mnóstwo a o tym, tanim monitorku cisza.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Akurat ZR22W nie widziałem, więc ciężko mi się wypowiadać. ZR24W kalibrowałem i sprawiał bardzo negatywne wrażenie - mocno nieliniowy, zbyt jasny, bardzo nierówno podświetlony i tandetnie wykonany.

Ogólnie jednak b. ciężko mi się wypowiadać na temat monitorów tej klasy z uwagi na słabą znajomość zagadnienia - ze sprzętem tego rodzaju mam b. małą styczność.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Szczerze powiem, że o ile czornyj lub Tom01 spotkali się z tym monitorem bardzo chętnie bym poznał ich opinię.
    W najnowszym numerze Digital Vision http://www.digital-vision.pl/digital-vision-8-2011/ popełniłem dość drobiazgowy test tego monitora. Po sprzedaniu nakładu będę mógł umieścić ten opis wraz z pomiarami na mva.pl.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 10-08-2011 o 13:13
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Miasto
    kielce

Domyślnie

Trudno odżałuję te 10 zł.

Miasto
    kielce

Domyślnie

Trudno będzie odżałować 10 zł. Pismo raczej niszowe. EMPIK nie ma żadnej informacji kiedy będzie w sprzedaży. W kioskach nie ma co pytać. W saloniku prasowym Kolportera ostatni numer mieli w październiku.
    Czyli decyzję muszę sobie podjąć bez tego testu bo do czasu sprzedania nakładu mój obecny monitor raczej nie doczeka

Miasto
    kielce

Domyślnie

Wybaczcie zawracanie głowy ale do stawki dołączył jeszcze jeden monitor i teraz do wyboru pozostały:
    1. NEC P221w
    2. HP ZR22w
    3. EIZO FlexScan EV2333WH
    Jakieś sugestie?
    Głównie chodzi o porównanie NECa i EIZO

Strona 359 z 378 PierwszyPierwszy ... 259309349357358359360361369 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów