Strona 26 z 155 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ac3 Zobacz posta
    Panowie oczywiscie ,ze jest fajnie miec oba te programy. Zastanawia mnie tylko czy LR "da rade" i poradzi sobie z portretem jak i z reportazem nie wspominajac o weselach.
    Powiem tak mój ulubiony fotograf ślubny Jeff Newsom http://voltronofawesomeness.com/
    W 99% używa lightrooma
    Poniżej kilka tekstów o jego pracy.
    http://www.professionalphotographer....of-awesomeness
    http://www.kern-photo.com/index.php/...ultramabrated/

Domyślnie

To ja z innym problemem.
    Nie wiem jakim cudem znikł mi " DELETE "
    Za cholerę nie mogę usunąć zdjęcia.
    Wcześniej znajdował się jak przycisnołem prawy przycisk myszy, a teraz to nawet z klawiatury nie działa.
    W Library, Develop, nic nie działa.
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Domyślnie

Już jest OK.
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Bywalec Awatar yarson
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czerwiniak Zobacz posta
    Już jest OK.
    To może rozwiń w jaki sposób ?

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomik23 Zobacz posta
    Powiem tak mój ulubiony fotograf ślubny Jeff Newsom http://voltronofawesomeness.com/
    W 99% używa lightrooma
    Poniżej kilka tekstów o jego pracy.
    http://www.professionalphotographer....of-awesomeness
    http://www.kern-photo.com/index.php/...ultramabrated/
    Dwaj Panowie Bittner i Badzioch zdaje się też tylko LR korzystają (z lenistwa ) z bardzo dobrym skutkiem.
    Marki trzy.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Lightroom to nic innego niż aktualny Bridge+ACR, które sa w pakiecie Photoshopa.
    Z poziomu Bridge można bez otwierania ACR skopiowac ustawienia wyeksportowane wczesniej z innego zdjęcia. Miesiąc temu starałem sie znaleźć przewagę LR (30-dniowa wersja demo) nad CS5 w kwestii wołania rawów, ale nie znalazłem. Jedyna różnica, to że z LR dostajemy kilka fajnych presetów, które w ACR trzeba sobie samemu wypracować, ew/ przekonwertowac. Jest konwerter presetów na sieci więc to nie problem.

Wg mnie tylko CS.
    Bo to jest inaczej opracowany Bridge i ACR, tylko działa o wiele sprawniej i szybciej, zwłaszcza przy dużej ilości materiału. Do większości obróbek wystarczy Lightroom, do grzebania na wielu warstwach potrzebny jest Photoshop.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Bywalec Awatar levybike
    Miasto
    Zwierzyniec/Kielce/Zamość

Domyślnie

Witam serdecznie

Mam jeden spory problem z programem lightroom. Otóż po zainstalowaniu wersji 3.4.1. (instalacja przechodzi prawidłowo), mam ogromny problem. Po włączeniu programu i wybraniu opcji importowania zdjęć, program przywiesza się i bardzo długo myśli. Żadne zaimportowanie zdjęć nie jest możliwe, ponieważ wyświetlenie zakładki library trwa kilka minut! Nawet przesuwanie suwakiem zdjęć działa na tyle długo, że mogę iść śmiało zrobić sobie herbatę lub kawę

Mam nadzieję, iż drodzy użytkownicy pomożecie mi z tym problemem.

Sprzęt na jakim pracuje to laptop Zepto, 2@2,2 Ghz, GeForce 130 GT, 4 GB Ram, Windows 7. Komputer ostatnio czyszczony, Photoshop CS 2 i CS 5 chodzą bez problemu.

Pozdrawiam,
    Ostatnio edytowane przez levybike ; 07-08-2011 o 19:21
    Aparat firmy Kanion

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    :-)

Lightroom jest szybszy i wygodniejszy jeżeli idzie na przykład o synchronizację metadanych i parametrów wywoływania w dużych grupach zdjęć.
    Metadanych nie edytuję wiec nie wypowiem się, ale chyba będę musiał w jakiś sposób spróbowac jeszcze raz tego Lightroom'a, bo wspomnianej szybkości i łatwiejszości nie odnalazłem Czy mógłbyś mnie proszę naprowadzić, gdzie jest przepaść między ergonomią Bridge, a Lightroom? Oczywiście w odniesieniu do LR3 i CS5.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez levybike Zobacz posta
    Witam serdecznie

Mam jeden spory problem z programem lightroom. Otóż po zainstalowaniu wersji 3.4.1. (instalacja przechodzi prawidłowo), mam ogromny problem. Po włączeniu programu i wybraniu opcji importowania zdjęć, program przywiesza się i bardzo długo myśli. Żadne zaimportowanie zdjęć nie jest możliwe, ponieważ wyświetlenie zakładki library trwa kilka minut! Nawet przesuwanie suwakiem zdjęć działa na tyle długo, że mogę iść śmiało zrobić sobie herbatę lub kawę

Mam nadzieję, iż drodzy użytkownicy pomożecie mi z tym problemem.

Sprzęt na jakim pracuje to laptop Zepto, 2@2,2 Ghz, GeForce 130 GT, 4 GB Ram, Windows 7. Komputer ostatnio czyszczony, Photoshop CS 2 i CS 5 chodzą bez problemu.

Pozdrawiam,
    Podejrzewam, bo miałem podobny problem z nowym komputerem, WIN7 i CS, że możesz mieć problem ze zbyt małym plikiem wymiany. Powiększ go i zobacz co wtedy.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 07-08-2011 o 21:25 Powód: Automerged Doublepost
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ergonomia to sprawa raczej indywidualna. Jeden woli Canony, drugi Nikony, jeden Apple, drugi PC, jeden stałki, drugi zoomy. Moje doświadczenia z Bridge są negatywne do neutralnych, natomiast Lightroom jest jak rękawiczka idealnie dopasowana do dłoni. Nie musisz oczywiście podzielać tego poglądu, niemniej jest on całkowicie prawdziwy jeśli chodzi o mnie :-)

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Strideer - małą uwaga ode mnie. Ergonomia to nie jest rzecz indywidualna. Zajmuję się użytecznością rozwiązań webowych na co dzień, więc to nie jest moja subiektywna opinia , ale whatever. Lightroom to genialne narzędzie. Nie wyobrażam sobie pracy z repo ślubnym bez lightrooma. Zajmowałoby mi to przynajmniej 3x dłużej. Niestety wymaga lepszego kompa niż sam PS czy Bridge. Swojego 5letniego kompa (c2d E6300@2,8GHz z 4GB RAM) pozbyłem się bo szlak mnie trafiał jak to wolno działa :/. Jak się zarabia na zdjęciach to warto zainwestować w lightrooma, jeśli ma się na czym go odpalić.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Strona 26 z 155 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów