Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Lightroom to nic innego niż aktualny Bridge+ACR, które sa w pakiecie Photoshopa.
    :-)

Lightroom jest szybszy i wygodniejszy jeżeli idzie na przykład o synchronizację metadanych i parametrów wywoływania w dużych grupach zdjęć. Owszem - w sensie dostępnych narzędzi to oba pakiety dają prawie te same możliwości. Ale pod względem ergonomii użycia to Bridge od Lightrooma dzieli przepaść. Ja bym się nabawił nerwicy jakbym miał selekcjonować i synchronizować zdjęcia ze ślubu w Bridge. Niemniej jasne jest, że wszystko zależy od osobistych preferencji.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Ale pod względem ergonomii użycia to Bridge od Lightrooma dzieli przepaść. Ja bym się nabawił nerwicy jakbym miał selekcjonować i synchronizować zdjęcia ze ślubu w Bridge. Niemniej jasne jest, że wszystko zależy od osobistych preferencji.
    Dobra, to wróćmy do meritum - jak odpowiesz na pytanie o wybór: Tylko Lr czy tylko PS+ACR+Bridge?

PS: Przyszło mi do głowy, że Lr + PSE ma sens, ze względu na wykastrowany ACR w tym drugim.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Dobra, to wróćmy do meritum - jak odpowiesz na pytanie o wybór: Tylko Lr czy tylko PS+ACR+Bridge?

PS: Przyszło mi do głowy, że Lr + PSE ma sens, ze względu na wykastrowany ACR w tym drugim.
    Napisałem już wcześniej, że jeżeli w pracy będzie wykonywany retusz i/lub szparowanie, to Photoshop. Do reportażu, ślubów, etc Lightroom będzie wygodniejszym narzędziem.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    :-)

Lightroom jest szybszy i wygodniejszy jeżeli idzie na przykład o synchronizację metadanych i parametrów wywoływania w dużych grupach zdjęć.
    Metadanych nie edytuję wiec nie wypowiem się, ale chyba będę musiał w jakiś sposób spróbowac jeszcze raz tego Lightroom'a, bo wspomnianej szybkości i łatwiejszości nie odnalazłem Czy mógłbyś mnie proszę naprowadzić, gdzie jest przepaść między ergonomią Bridge, a Lightroom? Oczywiście w odniesieniu do LR3 i CS5.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez levybike Zobacz posta
    Witam serdecznie

Mam jeden spory problem z programem lightroom. Otóż po zainstalowaniu wersji 3.4.1. (instalacja przechodzi prawidłowo), mam ogromny problem. Po włączeniu programu i wybraniu opcji importowania zdjęć, program przywiesza się i bardzo długo myśli. Żadne zaimportowanie zdjęć nie jest możliwe, ponieważ wyświetlenie zakładki library trwa kilka minut! Nawet przesuwanie suwakiem zdjęć działa na tyle długo, że mogę iść śmiało zrobić sobie herbatę lub kawę

Mam nadzieję, iż drodzy użytkownicy pomożecie mi z tym problemem.

Sprzęt na jakim pracuje to laptop Zepto, 2@2,2 Ghz, GeForce 130 GT, 4 GB Ram, Windows 7. Komputer ostatnio czyszczony, Photoshop CS 2 i CS 5 chodzą bez problemu.

Pozdrawiam,
    Podejrzewam, bo miałem podobny problem z nowym komputerem, WIN7 i CS, że możesz mieć problem ze zbyt małym plikiem wymiany. Powiększ go i zobacz co wtedy.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 07-08-2011 o 21:25 Powód: Automerged Doublepost
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów