Strona 129 z 194 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 281 do 1 290 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    To co na co powinni położyć nacisk w zombie aparatach, to
    Imho EVF. Nex-7 ma mieć 3 MPx EVF (ztcp 2x więcej niż w GH2)! To jakby zamyka dyskusję o braku szkieł do Nex.
    E16 plus ztcp V35/1.2, V40/1.4, V50/1.1 czy taki Tamron 60/2 macro używany w MF zamykają temat szkieł. Szkoda, że tylko w 7demce.
    W mikro troszeczkę jeszcze trzeba poczekać odjechać lustrom w af-c tak jak af-s
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

mogliby rzucić Nex-7 z 40/2 OSS

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    To jakby zamyka dyskusję o braku szkieł do Nex.
    E16 plus ztcp V35/1.2, V40/1.4, V50/1.1 czy taki Tamron 60/2 macro używany w MF zamykają temat szkieł.
    Nie dla każdego zamyka. Jaki by cudny wizjer nie był, nie każdy chce ustawiać ostrość ręcznie... AF to jednak wygodny wynalazek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Nie dla każdego zamyka. Jaki by cudny wizjer nie był, nie każdy chce ustawiać ostrość ręcznie... AF to jednak wygodny wynalazek.
    1. A MF z dobrym wizjerem szybszy i dokładniejszy.
    2. Nex potrzebuje szkieł a te (u Voitka jakby są)

No AF - OK, wygodne, tylko, że ja np. w sobotę robiłem zdjęcia o drugiej w nocy na zewnątrz i chciałbym takie 45/1.4 a Oly w ofercie ma "tylko" 1.8, wtedy mając 3 MPx EVF (pewnie w GH3) miałbym Voitka czytaj: wybór 45/1.8 z AF vs. 40/1.4, ale bez AF.
    the silence is deafening

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    ja np. w sobotę robiłem zdjęcia o drugiej w nocy na zewnątrz
    Można zapytać jakiego typu były to zdjęcia?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    mogliby rzucić Nex-7 z 40/2 OSS
    W takim tempie jak obecnie rzucają obiektywami, to zapewne rzucą w następnej dziesięciolatce ... miłego wyczekiwania życzę.
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 11-07-2011 o 15:59 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Można zapytać jakiego typu były to zdjęcia?
    3200, 1.7, 1/10-1/4, ognisko i lampka przed domem.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Test Zuiko 12mm f/2 (czyli ekwiwalent 24mm):

http://translate.google.com/translat...la-prueba.html

i fragment googlowego tłumaczenia:

"an equivalent to a 24 mm f / 2 overall quality, optics and mechanics is superb and if the manual focus system is a delight, auto mode, combined with the new TruePic VI the target's own internal opto surpasses anything seen so far, even in professional systems.
    Otro tema es el precio de esta joyita de la “opto-mecatrónica”, que hará que más de uno se lo piense... Another issue is the price of this gem of "opto-mechatronics," which will make more than one would think ... "

Coś już napisał Awatar efat

Domyślnie

Dziwi mnie trochę, że tak mało mówi się o braku sensora zbliżeniowego w G3. Myślałem o jego zakupie, ale jak wyłączyłem sensor w moim G1 to nie wytrzymałem nawet jednego dnia. Dla mnie dyskwalifikacja aparatu. Szczególnie jak ktoś ma przyzwyczajenia lustrzankowe (kadrowanie przez wizjer i podgląd po zrobieniu zdjęcia na LCD).
    35, 50, 85, 100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez efat Zobacz posta
    Dziwi mnie trochę, że tak mało mówi się o braku sensora zbliżeniowego w G3. Myślałem o jego zakupie, ale jak wyłączyłem sensor w moim G1 to nie wytrzymałem nawet jednego dnia. Dla mnie dyskwalifikacja aparatu.
    Dla mnie dyskwalifikacją jest brak wejścia na mikrofon.
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez efat Zobacz posta
    Dziwi mnie trochę, że tak mało mówi się o braku sensora zbliżeniowego w G3.
    A o czym tu gadać? W dołączanych wizjerach też go nie ma. W tańszych puszkach Canona również go zabrakło. Cięcie kosztów i tyle. A 90% potencjalnych klientów nawet nie zwróci na to uwagi.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Strona 129 z 194 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139179 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów