czyli śmiało mogę wymienić baterię nie używając przełącznika "no/off" ? bo właśnie zauważyłem przypadkiem że jak jest otwarta klapka od baterii to aparat się wyłącza
czyli śmiało mogę wymienić baterię nie używając przełącznika "no/off" ? bo właśnie zauważyłem przypadkiem że jak jest otwarta klapka od baterii to aparat się wyłącza
Instrukcja aparatu określa w interesie klienta i producenta jak poprawnie i najbezpieczniej wykonywać operacje te i inne.Zabezpieczenia mają zapobiec działaniom wynikającym z przypadku,roztargnienia,braku wiedzy.A więc aby nie uszkodzić sprzętu mamy dwa poziomy działania.Jeden to wyłączenie wyłacznikem i pozbawienie napięcia na stykach ,a drugi zadziałanie krańcówki na klapce i przerwanie zasilania przez ten impuls .Jesteś właścicielem sprzętu więc
Twoja decyzja jak postępować i na Ciebie ewentualnie spadną konsekwencje uszkodzenia sprzętu.Nikt nie może powiedzieć czy w ten sposób uszkodzisz aparat czy nie.Każdy myślę powie że prawdopodobienstwo uszkodzenia rośnie.Sam fakt istnienia zabezpieczenia o tym świadczy.Ja staram się postępować zgodnie z instrukcją, bo życie bywa trudne i po cóż miałbym sobie nowe problemy sam stwarzać.Pozdrawiam