Grzeczny chlopiec.![]()
Grzeczny chlopiec.![]()
Przyniosłem dzisiaj do domu quantuum LP-750, urządzenie niezbyt duże, wielkości akumulatora samochodowego, z tych mniejszych, umiarkowanie ciężkie i w poręcznej torbie. Na razie przeszedł testy wydajnościowe, na jednym akumulatorze wyzwoliłem 2 lampy po 800Ws każda, akumulator starczył na 132 wyładowania czyli lepiej niż dobrze, zakładając że aż 1600 Ws jest bardzo żadko potrzebne robi się jeszcze lepiej, a akumulatorów do tego inwertera mam 3 więc powinno po uszy starczyć na 2 sesje conajmniej, ale zapas mocy może się przydać bo nic nie stoi na przeszkodzie żeby oprócz lamp podłączyć wiatrak lub maszynkę do dymuTest bojowy niebawem.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
maszynka do dymu nie wiem czy pociagnie ja mam 900W i to raczej nie jest duzo jak na tego typu zabawki. Probowalem z naprawde sporymi UPSami i lipa. Wykrywaly zwarcie. Ale wiatrak albo maszynkla do baniek powinna smigac.
pozdro
900W to sporo, ostatnio bawiłem się taką 400W i myślę że spokojnie wystarczy.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
A do mnie dzisiaj przyszly 2 parasolki transparentne 120 cm oraz 2 razy yongnuo 460 II, a quantum w przyszlym roku. Jak Bozia da.
Witam co sądzicie o takim zestawie dla poczatkującego.? Lece teraz do Usa wiec koszty wysyłek i cła by nie podniosły juz tej ceny.Warto?
http://cgi.ebay.com/900W-STROBE-STUD...item483fe41d67
Zazwyczaj żarówka w lampach nie jest aż tak obudowana, wtedy montując na nią softbox, światło z błysku rozchodzi się w różnych kierunkach. Na tych zdjęciach wygląda jakby miała na stałe zamontowany tzw. garnek, który stosuje się np. po to żeby ukierunkować wiązkę światła na parasolkę.