Strona 44 z 57 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 564

Wątek: Budujemy zestaw studyjno-plenerowy

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Przyniosłem dzisiaj do domu quantuum LP-750, urządzenie niezbyt duże, wielkości akumulatora samochodowego, z tych mniejszych, umiarkowanie ciężkie i w poręcznej torbie. Na razie przeszedł testy wydajnościowe, na jednym akumulatorze wyzwoliłem 2 lampy po 800Ws każda, akumulator starczył na 132 wyładowania czyli lepiej niż dobrze, zakładając że aż 1600 Ws jest bardzo żadko potrzebne robi się jeszcze lepiej, a akumulatorów do tego inwertera mam 3 więc powinno po uszy starczyć na 2 sesje conajmniej, ale zapas mocy może się przydać bo nic nie stoi na przeszkodzie żeby oprócz lamp podłączyć wiatrak lub maszynkę do dymu Test bojowy niebawem.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

maszynka do dymu nie wiem czy pociagnie ja mam 900W i to raczej nie jest duzo jak na tego typu zabawki. Probowalem z naprawde sporymi UPSami i lipa. Wykrywaly zwarcie. Ale wiatrak albo maszynkla do baniek powinna smigac.

pozdro

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

900W to sporo, ostatnio bawiłem się taką 400W i myślę że spokojnie wystarczy.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

A do mnie dzisiaj przyszly 2 parasolki transparentne 120 cm oraz 2 razy yongnuo 460 II, a quantum w przyszlym roku. Jak Bozia da.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam co sądzicie o takim zestawie dla poczatkującego.? Lece teraz do Usa wiec koszty wysyłek i cła by nie podniosły juz tej ceny.Warto?
    http://cgi.ebay.com/900W-STROBE-STUD...item483fe41d67

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fryzjerek Zobacz posta
    Witam co sądzicie o takim zestawie dla poczatkującego.? Lece teraz do Usa wiec koszty wysyłek i cła by nie podniosły juz tej ceny.Warto?
    na start idealne chociaż zawsze uważałem, że lepiej zaczynać od 1 lampy po tym jak się ogarnie najpierw zastane i ewentualnie sobie dokładać resztę lub odbijać światło i uczyć się go w trakcie posiadania już tej 1

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fryzjerek Zobacz posta
    Szkoda, że nie pokazali jak są montowane te softbox'y. Jeżeli żarówki są zabudowane na stałe tak jak to wygląda na tych zdjęciach, to nie ma to sensu przy softbox'ie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmkwol Zobacz posta
    Szkoda, że nie pokazali jak są montowane te softbox'y. Jeżeli żarówki są zabudowane na stałe tak jak to wygląda na tych zdjęciach, to nie ma to sensu przy softbox'ie
    A dlaczego by nie miało to sesu przy softboxie?? no i jak sie to moze miec z napieciem bo widze ze tam jest Power Voltage
    AC100-120V 60HZ

Coś już napisał

Domyślnie

Zazwyczaj żarówka w lampach nie jest aż tak obudowana, wtedy montując na nią softbox, światło z błysku rozchodzi się w różnych kierunkach. Na tych zdjęciach wygląda jakby miała na stałe zamontowany tzw. garnek, który stosuje się np. po to żeby ukierunkować wiązkę światła na parasolkę.

Strona 44 z 57 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów