Pokaż wyniki od 1 do 10 z 240

Wątek: 24-70/2.8 L USM czy 24-105/4 L IS USM

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    24-105 to b. dobre szkło, to b. dobry kit do budżetowej pełnej klatki, to pełnoprawna szczelna eLa/F4 IS spacerzum, no, ale do ślubów się nie nadaje
    24-105 nie nadaje się do ślubów, ale nie powiedziałbym żeby 24-70 był do tego stworzony bo zarówno w jednym jak i drugim światła może brakować. Znam jednak fotografów, którzy jeden jak i drugi z powodzeniem wykorzystują właśnie do ślubów, a efekty ich pracy są bardzo dobre. Wiec nie można tu generalizować bo wszystko zależy od warunków, oświetlenia i umiejętności fotografa. Tam gdzie potrzebne jest światło jasnych stałek, f2.8 też ci nie pomoże.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Tam gdzie potrzebne jest światło jasnych stałek, f2.8 też ci nie pomoże.
    Tam gdzie potrzeba rozjaśnić cienie to i jasna stałka Ci nie pomoże, są sytuacje gdzie należałoby lekko musnąć lampą i doświetlić częściowo. Ja wiem, są kozacy, którzy kochają nader wszystko zastane, by nie zbeszcześcić błyskiem niepowtarzalnego klimatu
    pozdr

Uzależniony

Domyślnie

Nie ma co przekonywać się do wzajemnych racji bo i tak każdy z nas będzie używał taki obiektyw jaki mu pasuje, jest potrzebny i na jakim osiągnie sam maksymalnie dobre efekty swojej pracy. Jeden ma taką technikę pracy, drugi inną. Jeden świeci lampą inny nie. Szanuję jednych i drugich.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    A ja Ci potem zrobię profil prostujący

Ale to ma być "w pro", poza tym wszystkie szkła M/43 mają taki profil zaszyty w sobie, ale spoko, zapraszam do Kielc
    the silence is deafening

Uprawnienia umieszczania postów