Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
ja moge pokazac cala mase fot, ktorymi moge 24-70 obsmiac. bo bym ich w zyciu nie zrobil, gdybym mial sie type pierniczyc w przekladanie sloiczkow. tylko, ze to jest od poczatku do konca kompletnie bez sensu argumentacja...
ze 24-70 jest ogolnie optycznie lepszy... fajnie, nie przecze. tylko mi od tego kompletnie nie staje, za przeproszeniem. jakby to bylo jedyne kryterium oceny, to bym musial ze soba w samolot pakowac wozek z Tesco, wywalony po brzegi sloiczkami... a mam ich 3 w plecaku i zupelnie mi z tym dobrze...
24-105 nie nadaje się do ślubów, ale nie powiedziałbym żeby 24-70 był do tego stworzony bo zarówno w jednym jak i drugim światła może brakować. Znam jednak fotografów, którzy jeden jak i drugi z powodzeniem wykorzystują właśnie do ślubów, a efekty ich pracy są bardzo dobre. Wiec nie można tu generalizować bo wszystko zależy od warunków, oświetlenia i umiejętności fotografa. Tam gdzie potrzebne jest światło jasnych stałek, f2.8 też ci nie pomoże.
Nie ma co przekonywać się do wzajemnych racji bo i tak każdy z nas będzie używał taki obiektyw jaki mu pasuje, jest potrzebny i na jakim osiągnie sam maksymalnie dobre efekty swojej pracy. Jeden ma taką technikę pracy, drugi inną. Jeden świeci lampą inny nie. Szanuję jednych i drugich.
Pozdrawiam
Też nie widzę i wcale nie udaję![]()